Op donderdag is het hier Throwback Thursday. In 2021 duik ik in mijn analoog fotoarchief en scan foto’s in. Elke week één foto, eens zien hoe lang ik dat volhou, ha! Van enige chronologische aanpak of logische volgorde is geen sprake, ik neem een willekeurig fotoalbum en scan een foto in.

Een tijdje geleden had ik hier een foto van “nonkel” Adhémar (voor mij was het zonder nonkel, het was een nonkel van mijn ma) voor zijn plechtige communie, een formele foto met zijn missaal in de hand. Herman vermeldde toen dat er nog een foto was die mijn ma veel leuker vond, Adhémar in een matrozenpakje.

De foto werd gezocht en gevonden. En ingescand door Herman. Het bleek geen matrozenpakje te zijn, maar Adhémar de militair. Al even zalig. Foto gemaakt ergens eind jaren 20 vermoed ik. Ventje met karakter, dat spreekt uit zijn blik. Geen idee hoe men erop kwam hem in militaire outfit te steken. In ieder geval: die laarsjes! Zalig!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

13 reacties

  1. Een kind laten poseren voor de lens in militaire outfit: geen idee wat (en hoe) ze toen dachten. Het zou best wel interessant zijn om dat eens op te snorren. De nasleep van WOI?
    Het levert wel een speciale foto op, dat wel.

    1. Ik vermoed dat het iets is zoals Joke ook schrijft: een fotograaf had indertijd outfits liggen. En ik vermoed dat de periode tss WOI en WOII niet bepaald de meest vredelievende was. De laarsjes vind ik toch superschattig 🙂

  2. Matrozenpakjes waren in die jaren , en nog wat later inderdaad veel voorkomend, Dit uniform in een kindermaatje is wel heel apart, best wel grappig. En uiteindelijk zaten op oorlogsschepen ook matrozen neem ik aan dus is zo’n pakje ook minder onschuldig dan het lijkt.

  3. Wat een bizarre en heerlijke foto tegelijk! Die combinatie ook: dat “zachte”, ietwat romantische bankje tegenover die militaire outfit. Denk dat het zonder die pet al meteen een pak minder militair zou overkomen, die is echt zo over the top. Al ben ik inderdaad ook vooral fan van de laarsjes 🙂

    1. Ja, je weet die foto echt heel goed in woorden te vatten. Zijn smoeltje past ook gewoon bij de hele setting. En ah die laarsjes…

Zeg het eens?