Throwback Thursday: Uit de oude doos (40)

Op donderdag is het hier Throwback Thursday. In 2021 duik ik in mijn analoog fotoarchief en scan foto’s in. Elke week één foto, eens zien hoe lang ik dat volhou, ha! Van enige chronologische aanpak of logische volgorde is geen sprake, ik neem een willekeurig fotoalbum en scan een foto in.

Een tijdje geleden had ik hier een foto van “nonkel” Adhémar (voor mij was het zonder nonkel, het was een nonkel van mijn ma) voor zijn plechtige communie, een formele foto met zijn missaal in de hand. Herman vermeldde toen dat er nog een foto was die mijn ma veel leuker vond, Adhémar in een matrozenpakje.

De foto werd gezocht en gevonden. En ingescand door Herman. Het bleek geen matrozenpakje te zijn, maar Adhémar de militair. Al even zalig. Foto gemaakt ergens eind jaren 20 vermoed ik. Ventje met karakter, dat spreekt uit zijn blik. Geen idee hoe men erop kwam hem in militaire outfit te steken. In ieder geval: die laarsjes! Zalig!

Verwante Berichten:

10 reacties

  1. Een kind laten poseren voor de lens in militaire outfit: geen idee wat (en hoe) ze toen dachten. Het zou best wel interessant zijn om dat eens op te snorren. De nasleep van WOI?
    Het levert wel een speciale foto op, dat wel.

    1. Ik vermoed dat het iets is zoals Joke ook schrijft: een fotograaf had indertijd outfits liggen. En ik vermoed dat de periode tss WOI en WOII niet bepaald de meest vredelievende was. De laarsjes vind ik toch superschattig 🙂

  2. Matrozenpakjes waren in die jaren , en nog wat later inderdaad veel voorkomend, Dit uniform in een kindermaatje is wel heel apart, best wel grappig. En uiteindelijk zaten op oorlogsschepen ook matrozen neem ik aan dus is zo’n pakje ook minder onschuldig dan het lijkt.

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: