Dinsdag muziekdag. En een samenwerking met Goofballsworld. We spelen muzikale pingpong, we draaien samen door. Elke week borduren we voort op elkaars muzikale keuze, en die keuze kan alle mogelijke kanten uitschieten. Zo wordt het extra spannend!

De ondertussen zeer respectabele en vooral leuke playlist kan je vinden op Spotify én op Youtube. Abonneren kan, uiteraard.

Vorige week had ik Hotel Paradiso van Luk Vankessel, waarop Goofball doordraaide met I Alone van Live (live in Paradiso).

Wat een leuke vondst. Ik vind het nog altijd een fantastisch nummer, dat I Alone, hoewel ik de zanger van Live echt wel een complete nutball vind nu. Ik had de CD, en ik herinner me dat er zo’n nummer op stond waarbij ik dacht: als je dat geschreven hebt, kan je tevreden doodgaan. Ik vind het zelf altijd jammer dat het een kunst die ik niet meester ben, zo’n mooie nummers schrijven.

Ik wilde er eerst op doorgaan met iets van een favoriet concert, en ging op zoek. Maar uiteindelijk vond ik echt niks naar mijn goesting. Van Beck in Vorst Nationaal in 2014 staan wel wat dingen op Youtube, maar het zijn allemaal korte fragmenten. Wel leuk om nog eens terug te zien. Feestje! Met politielint en al.

Na er een nachtje over geslapen te hebben, viel mijn frank. I Alone… Me Myself and I! Natuurlijk! Van De La Soul. Héérlijke old skool hiphop met bloemetjes. Bloemetjes en kralenkettingen in plaats van de obligate geweren en gouden kettingen. Vrolijke kleuren en een compleet andere attitude, wars van seksisme. Schitterend vond ik het. En dat vind ik nog altijd.

Goofball, ’t is weer aan u!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

23 reacties

       1. Ik ken dit… Vroeger op het werk was ik altijd de eerste aanwezig en had ik al een berg werk verzet tegen dat mijn collega’s de eerste slok koffie namen (die ik ook had gezet). Sommigen vonden dit irritant 🙂

 1. Een zalig oudje. Nu ja, relatief gezien dan toch; ik was amper 22 toen het nummer voor het eerst op de radio kwam.
  Ik weet nog dat we er een sport van maakten om zo de telefoon op te nemen in die tijd:
  – “Spreek ik met Menck?”
  – “Yep, it’s just me, myself and I.”
  Sweet memories, wat ik je brom.

  1. Hehe, zalig 🙂
   Nog zo eentje is Ring Ring Ring, altijd goesting gehad om mijn antwoordapparaat zo in te spreken, nooit gedaan.
   Hey how are you doing
   Sorry you can’t get through
   Why don’t you leave your name and your number
   And I’ll get back to you
   🙂

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: