Een paar weken geleden fietste ik naar de Gentse wijk Nieuw Gent om er de street art te fotograferen. Er is zoveel moois, dat ik dat hier in een apart blogbericht wil delen. Heel veel moois, en dan miste ik nog één en ander ook.

Nieuw Gent is een speciale buurt. Een arme en verpauperde buurt. Een volkse buurt ook. Fiets er rond met een camera op je rug, en wees er maar zeker van dat je aangesproken wordt, door jong en oud.

Begin augustus was er een street art festival, het Goldmine festival. Bewust werd voor deze wijk gekozen, om de buurt meer kleur te geven, om ze erkenning te geven, om ze in de spotlights te stellen. De wijk kampt met een negatief imago, en daar wilden ze bij Wallin’ vzw iets aan doen. Dat er veel, én grote, lege muren zijn, was een pluspunt.

Op AVS was er een reportage over dit street art festival:

Ik neem jullie mee op een rondje door de wijk om de mooie werken te bekijken.

Ik fotografeerde niet alle werken, en het werk The Hermit van A Squid Called Sebastian waarvan sprake in de reportage, was dan net een werk dat ik niet fotografeerde, haha. Een foto ervan vind je hier.

taquen – comes and goes

Kitsune Jolene – Trust the Process

Ik zag ook allerlei graffiti op de woonblokken, maar vond daar niet meer info over.

Nuno Viegas – (forever unfinished). De maker van dit werk werd ziek tijdens nadat hij een aantal dagen aan dit werk bezig was geweest. Hij heeft het niet afgewerkt, voor hem blijft het dus voor altijd onafgewerkt, maar het is toch wel een knappe mural.

Resto – Daydreaming

Simian Switch – Title TBC

Dit is mijn favoriet, van Slim Safont. Een titel vind ik niet direct. Meer uitleg kan je hier lezen. En door kinderen als deze werd ik tijdens mijn tochtje door de wijk aangesproken, om me vanalles te vertellen en te vragen.

Nina Valkhoff – Jaddy and Moggy. (Nina Valkhoff: It represents the amazing feeling of hunning someone you love, human or animal. Especially in these challenging times this is a feeling most of us crave, and I hope to give a message of hope and love with this mural)

Cee Pil – De Panda. Te vinden in de Pandaschool, dus. Cee Pil is toch altijd wel heel herkenbaar.

Het werk op de omslagfoto van dit blogbericht vind ik ook erg knap, maar ik vind er geen informatie over. Het zou tijdelijk kunnen zijn, het stond op een grasveld.

Welke vind jij de mooiste?

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

29 reacties

  1. Mooi hoe je het omschrijft 🙂
   Cee Pil is nogal herkenbaar door de vele muurschilderingen waar je twee dieren door elkaar ziet. Ik vind ze zalig 🙂

 1. Daar zitten mooie tussen. Persoonlijk verkies ik het onafgewerkte. Het leek mij niet echt onafgewerkt. Het laat veel aan de verbeelding over, dat vind ik er zo mooi aan.
  Nieuw Gent, is dat in de buurt van het UZ?

 2. Je weet dat ik er dol op ben. Ik vind het lastig kiezen. Je moet eigenlijk ook de omgeving zien. De beste StreetArt is voor mij die me op het verkeerde been zet en/of die me optilt uit de omgeving of door humor, kleur, ongewoonheid. Dat doen dat meisje dat achter het bos uitkomt en omhoog kijkt (trust the proces), maar ook daydreaming en de man die op het raam zit en lijkt uit te rusten in de schaduw van de boom. Jouw favoriet vind ik ook mooi maar sterker als die juist in een hippe buurt zou staan. Graag nog meer afleveringen. Oh ja vaak staat de naam van de maker wel ergens en als je dan op Instagram zoekt vindt je meer informatie.

  1. Juist ja, op Instagram zou ik ook eens moeten kijken, is inderdaad heel veel te vinden.
   Ik vind het zelf ook fijn als er gebruik gemaakt wordt van de omgeving, of de gevel/muur waarop geschilderd wordt, in street art.
   Er is echt ongelooflijk veel te vinden in Gent, ik maak nog wel eens een blogpost 🙂

  1. Jazeker. En het is echt wel een wijk met aparte bewoners. Wat ik er allemaal mocht horen toen ik aangesproken werd, heb ik bewust niet verteld, haha. Amai 🙂

 3. Jaddy en Moggi! En dat gezicht op het woonblok, wat naar boven kijkt, met die rode achtergrond. Maar eigenlijk zijn ze allemaal heel knap gemaakt.

 4. ahhhhhhhh snikkkkk waarom is dat nou zo’n mega eind weg en ik te krakkemikkig momenteel om die afstand te overbruggen……………. en dan die kroonkranen op een muur….ik wil dat ook, ik heb zo’n muur , 3 etageshuis hoog zelfs… stuur die kunstenaar even hierheen wilje ?

 5. maar zo cool. Echt wel heel veel megagrote werken!
  Euh ik vind die onafgewerkte met die vingers die eruit komen wel super… benieuwd wat het ontwerp was als het afgewerkt zou geraakt zijn. En die met die kat is ook wel zalig snoezig.

Zeg het eens?