Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. De laatste tijd ook vaker foto’s met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Zaterdagochtend trok ik er in alle vroegte op uit om de zonsopgang te fotograferen. In de Gentbrugse Meersen vond ik een plekje helemaal naar mijn goesting.

Setup.

Foto.

Mooier dan dit werd het niet, dacht ik.

Dus ik fietste naar huis, om op Gentbruggebrug de zon te zien die schitterend boven de wolken uit kwam piepen. Tsss!

Wat later ging ik nog een flink eind fietsen, langs plekken waar we een paar weken eerder gevaren hadden. De Moervaart, dus. De aanloop via Oostakker was minder leuk, maar eenmaal in Desteldonk/Mendonk was het een prachtige rit, die ik later nog eens ga overdoen, maar dan met de camera mee.

Mendonk.

Moervaart in Wachtebeke.

De Vapeurbrug.

Lokeren.

In Lokeren fietste ik via het mooie fietspad op de oude spoorweg, het centrum door via de fietssnelweg en zo via de spoorweg naar huis.

Ik kreeg ook nog foto’s de meisjes in kleedjes die ik voor hen maakte. Dat rechtse meisje, die kent all the moves. Man, wat is dat een showbeest. Ze zingt met de nodige theatrale bewegingen erbij, en stapt dan als een diva het podium af.

Dinsdag ging ik nóg eens naar dat plekje in de Gentbrugse Meersen. Het is er zalig, en ik vind het zalig.

Ik testte de gekregen filters uit. De filters op zich zijn niet moeilijk om te gebruiken, ik heb wel nog wat oefening nodig om alles op de lens te krijgen. En er terug af. Handigheid en zo.

Langs de ene kant de maan.

Langs de andere kant de zon.

Ook bloemen in het ochtendzonnetje zien er extra magisch uit.

Strijklicht.

Later in de voormiddag fietste ik naar Nieuw Gent om de muurschilderingen waar ik al zoveel over gelezen en gezien had, eens te bekijken. Ik heb veel foto’s en de muurschilderingen zijn allemaal even mooi… misschien moet ik er maar eens een aparte blogpost aan wijden? Wat denk je?

Woensdag ging ik een uurtje bij de meisjes terwijl Janna een fotosessie had. De roze meisjes aten een roze ijsje.

Lili en ik tekenden, Pipa speelde met haar huisje en ventjes. Daarna keken ze nog wat samen op de iPad.

En weet je wat ik vrijdagochtend vroeg deed? Wel, ik ging nog eens naar de Gentbrugse Meersen. Het werkt namelijk een beetje verslavend, het heerlijk ritje heen, het rondwandelen en rondkijken en foto’s maken, en het ritje terug. Ik kwam een vriendelijke Gentse schepen tegen die een rondje aan het joggen was, vroege vogels onder elkaar, het schept een apart soort verbondenheid.

Opkomende zon langs de ene kant. En nevel.

Zon op de wolken langs de andere kant.

Het. Was. Machtig. Mooi.

Later in de voormiddag maakte ik nog een kort fietstochtje. Het zwerk zag er vreselijk dreigend uit.

Dit is op nog geen 3 kilometer van ons deur. Het is een wonder dat ik niet meteen terugkeerde, maar neen, ik heb mijn ritje uitgereden zoals gepland.

En, wat denk je, heb ik het droog gehouden, of niet?

Van aan de overkant van het water zag ik mijn plekje waar ik ’s morgens de zonsopgang ga fotograferen. Daar left of center, die bolle boompjes. Daar.

Voila. Mijn week. Zou ik volgende week nog eens naar de Gentbrugse Meersen gaan, denk je?

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

27 reacties

 1. Wat een prachtige reeks! Zo jammer dat ik moeilijk vroeg uit bed geraak, want dan is de natuur toch wel heel mooi, heel teer, heel fragiel.
  Die eerste foto, kader in kader😉, is heel origineel en geweldig.

  1. Ik heb een grote voorkeur voor de zonsopgang: inderdaad, de natuur is heel teer en fragiel dan, de zonsopgang houdt zoveel belofte in voor een nieuwe dag, en het is simpelweg ook veel minder druk dan. Niets dan voordelen. Dat ik nul problemen heb met vroeg opstaan, is natuurlijk wel een pro 🙂
   Hahaha omabaard, wat vind ik het zálig dat je dingen onthouden en geleerd hebt uit die foto challenge, mission accomplished, denk ik dan!

 2. Wat een schitterende serie. Ik ben jaloers van je ochtendlijke uitstappen. Je mag volgende week zeker teruggaan. De ochtenden worden nu steeds mooier in de nazomer. Ik geniet van jouw prachtige opnames.
  En ook altijd van de meisjes!

  1. Volgens mijn schoondochter wordt het beter weer volgende week, dus de kans dat ik terugkeer, is wel groot 🙂
   Ik geniet even hard van die twee lieve dametjes 😀

 3. het blijft moeilijk je foto’s van mooie luchten te verslaan maar toch vind ik dit keer de eerste foto echt de eyecatcher, maar dan toch die heel dreigende ( op 2 na ) laatste foto.

  1. Ja, en blijkbaar zou het weer de komende weken gunstig evolueren. Kunnen ze de jurkjes misschien nog vaker aan 🙂 (voor Lili maakte ik er al verschillende, en die draagt ze erg graag en voor alle mogelijke gelegenheden. Zo heb ik het graag)

  1. Het is inderdaad lastig, toch wel een hele leercurve om wat praktisch te leren omgaan met die dingen. Maar zoals je zegt: leuk om mee te werken.
   Het weer zou beteren, én we hebben nog een vakantie in Frankrijk gepland, ik ga dus lustig kunnen oefenen 🙂

  1. Mij doet het ook wel altijd in die richting denken, maar blijkbaar is er toch een aannemelijke en niet overgangse verklaring voor…
   “De naam verwijst naar de stoomtreinen die gedurende bijna 100 jaar over de spoorlijn 77A reden. Naast de brug stonden de waterketels om de stoomtreinen te bevoorraden.”
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Vapeurbrug

  1. En ik ben een vroege vogel. Heb ik geen verdienste aan, is gewoon zo, en ik profiteer ervan 🙂
   Ik ben blij dat die kleedjes gedragen worden 🙂

Zeg het eens?