Elke vrijdag: Satur9’s 30 Weeks Photo Challenge. Een foto challenge met lage instapdrempel: geen verplichting om elke week deel te nemen, niveau dat haalbaar is voor iedereen, verhaaltje schrijven mag maar hoeft niet. No stress, dat is mijn motto.

Ik bundelde alle deelnemende foto’s van de afgelopen weken ==> op deze pagina. Neem zeker eens een kijkje, de verzamelingen foto’s zijn erg leuk om te zien!

Het thema deze week: bloem

Na het moeilijke thema van vorige week, nu weer iets makkelijkers. Ik weet nu al een paar mensen die zich ongelooflijk gaan uitleven en/of keuzestress gaan hebben, ha!

Een foto van een bloem/bloemen. Die je tegenkomt langs de weg. In een park. In een bos. In je tuin. Een boeket in een vaas. Laat maar komen die kleurrijke bloemenfoto’s! (hoewel je natuurlijk ook altijd iets kan doen met een pak bloem)

Zelf haal ik een foto uit die ik een tijd geleden maakte, maar nog nergens deelde. Omdat ik er trots op ben, en omdat er een goede gelegenheid moest zijn om die te delen. En of die goede gelegenheid er nu is!

Eind vorig jaar had Janna een foto challenge op Instagram. Eén van de mogelijke thema’s daarvoor was iets met een melkbad, maar dat was een nogal ambitieus idee en het heeft de eindmeet nooit gehaald. Hoewel ze er uiteindelijk wel een foto voor maakte (te vinden in dit blogbericht van de Fotoschuur).

Ik vond het een wijs idee. Maar bij mij dan wel een melkbad zonder kind erin, enkel met bloemen. En het werd een melklavabo, want een bad is nogal groot en veel water en melk en zo. Het kostte me véél foto’s om alles scherp te krijgen, en om de compositie goed te krijgen (want hallo, die bloemen drijven wel alle kanten op in het water). En gebalanceer op een stoel om hoog genoeg boven de lavabo te staan (recht in beeld en niet schuin). En wat gefoefel om de kraan niet in beeld te hebben.

Maar hey, echt, ik vind dit zo’n zalige foto. Sorry hè, eigen stoef en zo, maar echt, zo’n zalige foto.

Dus! Schiet in actie, neem je fototoestel of telefoon, maak een foto van een bloem/bloemen in de living, je tuin, een park in de buurt, het bos, een bloemenkwekerij, de zelfplukboerderij, of gewoon langs de kant van de weg.

Post je foto op je blog (link of berichtje hier in de reacties altijd welkom), op Instagram (hashtag #satur9sphotochallenge), op je Facebookpagina (hier ook: hashtag #satur9sphotochallenge) of als reactie op mijn aankondiging van dit blogbericht op Facebook. Alle foto’s verzamel ik op de Satur9’s 30 Week Photo Challenge recap pagina. Moest ik je foto over het hoofd gezien hebben, aarzel niet om me een seintje te geven. Soms hol ik een beetje achter de feiten aan en mis ik wel eens iets.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

20 reacties

 1. En terecht hoor, bovendien waarom zou je niet trots op iets van jezelf mogen zijn ?!!

  Het mooie van uitdagingen is juist te kijken hoe iemand iets oppakt er iets van maakt en dan het lef heeft… .er trtots genoeg op is / durft te zijn… dat te delen met anderen, bekenden én onbekenden!

  Fijn weekend

  1. Het heeft zoiets fouts hè, trots zijn op iets van jezelf. Of misschien een katholieke erfenis 🙂

   Een mooie omschrijving, inderdaad, heel juist, van een uitdaging 🙂

 2. Ik mag hier graag aankondigen dat ik geheel op tijd en vol goede moed deze week een blog zal plaatsen die helemaal voldoet aan jouw onderwerp. Ik vind je melkfoto dus ook gewoon gaaf he juist omdat ik weet hoe moeilijk dat is. De energie heeft zich omgezet in een topplaat!

  1. Ik vond dat nog meevallen. Een witte lavabo helpt natuurlijk, en het feit “lavabo” ipv bad ook. Het was minder dan een bus dat ik erin gegoten heb, kan het me niet precies herinneren, een halve bus ongeveer moet het geweest zijn.

Zeg het eens?