Dinsdag muziekdag. En een samenwerking met Goofballsworld. We spelen muzikale pingpong, we draaien samen door. Elke week borduren we voort op elkaars muzikale keuze, en die keuze kan alle mogelijke kanten uitschieten. Zo wordt het extra spannend!

De ondertussen zeer respectabele en vooral leuke playlist kan je vinden op Spotify én op Youtube. Abonneren kan, uiteraard.

Vorige week had ik Better Be Home Soon van Neil, Liam en Elroy Finn, waarop Goofball doordraaide met Een manier om thuis te komen van BLØF.

We blijven in huiselijke sferen dus. Maar ik ga toch een beetje verder weg met 2000 Light Years from Home van the Danse Society. Dóór the Danse Society eigenlijk, want dit is een Rolling Stones cover.

Een cover uit 1983, en eentje waar ik behoorlijk weg van was. Ben, want ik vind dit nog steeds een schitterende uitvoering. Een valse trage, slepend, mysterieus. Ik had het filmpje nog nooit gezien en eigenlijk doet het voor mij af aan het mysterie, want hoewel ik een LP en een EP van hen had, wist ik verder gewoon niks van de groep.

Goofball, ’t is weer aan u!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

17 reacties

 1. De muziek brengt me helemaal terug naar begin jaren 80. De sfeer van de muziek van toen zit er helemaal in. De groep ken ik niet, maar ik ben weer twintig als ik dit hoor… terwijl ik hier veertig jaar later op mijn kleinzoon pas. Het maakt me melancholisch. De snelheid van het leven… Nu verder met de kleine van acht. We gaan een zelfportret van ons maken in de stijl van Picasso. Lol.

  1. Ja, da’s zo juist, die sfeer van toen zit helemaal in die muziek. En ik word er net als jou melancholisch van.
   Hopelijk had je een fijne dag met de kleinzoon 🙂

   1. Het was echt leuk. We zien hem veel te weinig… We hebben geknutseld en getimmerd en zijn gaan eten in het strandpaviljoen. Daarna heb ik nog pannenkoeken gebakken. Volgende week komt hij opnieuw – we kijken er al naar uit.

    1. Vandaag en morgen komt Pipa bij ons. Gebeurt ook nog zelden, dat de meisjes (of één van hen) eens een ganse dag komt. Ik ben benieuwd hoe we de dag zullen doorstaan 🙂

Zeg het eens?