Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. De laatste tijd ook vaker foto’s met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Zaterdag belandden we na wat omzwervingen bij onze meisjes. Lili en opa leefden zich nog eens uit met telefoonpret. Let op dat handje op zijn arm. Zo lief.

Dit soort zottigheid. Als ze toten mag trekken, is ze content.

Zondag waaide het hard, en maakte ik enkel een fotorondje door de Gentbrugse Meersen om wat te oefenen met de groothoeklens.

Onder de dreigende hemel, in de verte, als je goed kijkt, zie je het Vredesmonument.

Dit dus. Met in de voorgrond onscherpe bloemen wegens waaien in de wind.

Vanop hetzelfde Vredesmonument, daar in dat tsjoepke.

In de loop van de week trok ik een paar keer naar Gentbruggebrug voor fotochallengefoto’s, voor deze vrijdag. Wreed content mee en popel om te delen. Maar nu nog niet. Ik fotografeerde ook de zonsopgang.

Deze foto belandde op Instagram.

Happy girlie. Nieuwe lens en filters als héél vroeg verjaardagscadeau.

Donderdag maakte ik een lange fietstocht naar Bellem. Ik vertrok via Mariakerke en een bekende plek aldaar, het Kasteel ter Beken en het kapelletje er vlakbij.

Ik fietste door veel mooie, rurale landschappen.

Landegem. Ik heb eerlijk gezegd geen idee welke waterloop dit is.

Met fiets.

Zo’n plek waarvoor ik de remmen keihard dichtknijp en terugkeer voor een foto. Ook Landegem. Nadat ik werken in het dorp doorploeterd was.

Zalige fietsbrug (ecoveloduct) over de E40 ergens in Aalter. Het was file richting kust, trouwens.

Kapelletje in Aalter.

Interieur.

Bizar interieur. Vlaamser kunt ge het niet hebben, lijkt me zo.

Dit is het Schipdonkkanaal, dat weet ik wel.

Vrijdagochtend trok ik er nog eens vroeg op uit voor een foto-uitje. Voor wat foto’s voor de challenge, en dan hup naar de Gentbrugse Meersen. Ik ga hier niet al te veel foto’s op zwieren wegens dat ik ze later misschien nog ga gebruiken. Ik was bij de Voshoek.

En zag een mooie zonsopgang.

Daarna reed ik nog wat verder, en vond eindelijk een prachtige plek om de zonsopgang te fotograferen. Wordt vervolg. Dit is iets ervoor. Vind ik prachtig, ik denk dat dit “strijklicht” is?

Bloemetje in het ochtendlicht.

En iets helemaal anders: we hebben, EINDELIJK, een nieuwe garagepoort. Het vorige exemplaar viel letterlijk uit elkaar.

Er was een mooie avondlucht ook.

En als uitsmijter: dit is iets wat ik de laatste tijd regelmatig tegenkom. Living on the edge, noem ik dat.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

27 reacties

  1. Dankjewel!
   En je hebt geluk want ik hou van die kapelletjes en kan het niet laten om ze te fotograferen, dus je zal er hier nog veel zien.

 1. Ik denk dat je in Landegem ook het Schipdonkkanaal hebt gekruist. Wat kan daar anders van water liggen?
  Jouw week is mooi gedocumenteerd. Amai, wat een mooie beelden allemaal.

  1. Ja, Herman zei het ondertussen ook al, dat het wellicht het Schipdonkkanaal is. Ik twijfelde en dacht ook aan het kanaal Gent-Brugge.
   Dankjewel zeg, zo’n mooi compliment 🙂

 2. hahaha “living on the edge”. Ik vind dat grappig, ik heb nooit ingeplande blogberichten behalve deze nu voor de podcast en die zijn ook nooit volledig afgewerkt op voorhand 😀

  1. Dat “living on the edge” was wel bedoeld om te lachen natuurlijk 🙂 Maar voor de rest hou ik voor mijn blog toch wel van wat planning en vooruitdenken 🙂

 3. Ik vind die Instagram foto echt heel erg prachtig vinden, wauw! En leuk dat je jezelf verwend hebt met een vroeg verjaardagscadeautje. Geniet ervan (maar dat doe je duidelijk :D)

  1. Bedankt voor de info 🙂 We wandelden er al eens een tijd geleden, is inderdaad minder geschikt om te fietsen, maar ik wil er zeker nog eens terug. Het is er prachtig, in de Oude Kalevallei!

Zeg het eens?