Elke vrijdag: Satur9’s 30 Weeks Photo Challenge. Een foto challenge met lage instapdrempel: geen verplichting om elke week deel te nemen, niveau dat haalbaar is voor iedereen, verhaaltje schrijven mag maar hoeft niet. No stress, dat is mijn motto.

Ik bundelde alle deelnemende foto’s van de afgelopen weken ==> op deze pagina. Neem zeker eens een kijkje, de verzamelingen foto’s zijn erg leuk om te zien!

Het thema deze week: fiets.

Vorige week worstelde ik zelf wat met het thema muziek, en voor het thema van deze week was dat niet anders. Ik zag het maar niet voor mij, een mooie en interessante foto met mijn fiets. Op voorhand vond ik het thema nochtans vanzelfsprekend. Haha. Ik zat met het idee in mijn hoofd om nog eens een mooie foto te maken door een wiel van mijn fiets. Maar om één of andere reden slaagde ik er niet in om dat idee uit te werken.

Een paar weken geleden ging ik echter op tocht met de camera op mijn rug, om de zonsopgang te fotograferen langs het jaagpad aan de Schelde. Viel dat even tegen, de zonsopgang was niet echt fotogeniek te noemen. Dacht ik. Tot ik de nevel zag. En ik mijn fiets parkeerde aan dit verlaat (*) in Heusden en foto’s maakte. En ik achteraf wel heel content was van het resultaat, met mijn lichtje in de mist (**).

Dus! Schiet in actie, neem je fototoestel of telefoon, maak een een foto van je fiets of een fiets of bedenk iets leuks met een fiets. Kwam je ergens een fotogeniek fietswrak tegen? Deed je iets met een fietswiel (waarin ik niet slaagde) of een fietslicht? Heb je nog een oud fietsplaatje liggen? Ideeën zat, eigenlijk. Kom maar op!

Op mijn Instagram stories deel ik nog wat fiets-foto’s uit mijn archief.

Post je foto op je blog (link of berichtje hier in de reacties altijd welkom), op Instagram (hashtag #satur9sphotochallenge), op je Facebookpagina (hier ook: hashtag #satur9sphotochallenge) of als reactie op mijn aankondiging van dit blogbericht op Facebook. Alle foto’s verzamel ik op de Satur9’s 30 Week Photo Challenge recap pagina. Moest ik je foto over het hoofd gezien hebben, aarzel niet om me een seintje te geven. Soms hol ik een beetje achter de feiten aan en mis ik wel eens iets.

(*) nagevraagd bij zus en schoonbroer, want ik ken er niets van. Het verlaat, wetering in Nederland. Ik zie die dingen al 30 jaar staan langs het jaagpad aan de Schelde en weet nu eigenlijk hoe ze heten.

(**) yep, ik heb verlichting op mijn koersfiets, én een fietsbel!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

35 reacties

 1. Dat laatste, zo belangrijk! Wat is dat met koppigaards die die niet installeren? Het gewicht van de fiets dat drastisch omhoog gaat door er één te plaatsen? Zegt veel over hun spierkracht dan toch?
  Erg mooie foto! En nu weet ik ook hoe die dingen heten, nu nog onthouden 🙂

  1. Voor het gewicht hoef je het inderdaad niet te laten. Voor de aerodynamica ook niet (hoorde trouwens onlangs dat dat pas geldt voor snelheden boven de 40km/u). Rest nog “de looks”? Of er “gelijk nen echten” willen uitzien.
   Dankjewel 🙂
   Ik moest echt wel weten hoe die dingen heten, anders kreeg ik mijn zin niet goed 😀

 2. Mysterieuze foto. Jij hebt een fietsbel, dan ben jij niet één vd ‘mannen’ die al van ver roepen ‘uit de weg’ en boos zijn als je niet snel genoeg bent 👍

  1. Nope. Ik ben een zeer voorzichtige fietser. Ik vertraag als er kleine kinderen zijn, ik hou me aan de regels, ik gebruik mijn lichten (indien nodig) en mijn bel (idem). Ik erger me soms wel aan alle veralgemeningen over fietsers, want de meerderheid is eigenlijk wel als ik. Het is een minderheid die het verpest.

   1. Daar ben ik heel gerust in hoor. Probleem zijn sommige groepen wielertoeristen die regels aan hun laars lappen. En soms ook een enkele ‘stoere vent’ die heel boos reageert omdat hij even moet afremmen.

    1. En omgekeerd heb je dan de wandelaars en vooral joggers met koptelefoon op, die bel noch roepen horen… (en liefst lopen ze dan nog aan de foute kant van de weg ook, zodat ze je niet horen komen).
     Er zijn veel nuances aan het hele verhaal hè 🙂

  1. Ik kijk uiteraard op FB, maar ik denk dat we daar niet bevriend zijn, en als je niet publiekelijk post, dan zie ik niks. Ik stuur je een vriendschapsverzoek.

    1. Niet erg 🙂 Nu zie ik ze staan, ik ga ze meteen toevoegen.
     Ik scroll heel regelmatig door de foto’s die onder #satur9sphotochallenge staan, maar die zaten er eerder dus niet tussen.
     Het kan altijd wel zijn dat ik iets mis hoor, want het is nogal veel, en alles staat een beetje overal. En ook: onder die hashtags staat alles echt door elkaar, Facebook en Instagram maken daar een boeltje van, het staat niet chronologisch. Dus ja, ik zal zeker al eens iets missen. Maar dat is nóóit met slechte bedoelingen of een achterliggende agenda, zo zit ik niet in elkaar.

    2. Ik post trouwens elke week op mijn Facebook pagina (zowel mijn persoonlijke als op de pagina van mijn blog), onder het bericht van de foto challenge van de week kan je ook altijd je foto plaatsen.

  1. Ik heb geen probleem met laatkomers, dus zelfs al is het wéken later: laat maar komen! Ik zie het normaal wel passeren, maar een linkje hier is altijd welkom.

Zeg het eens?