Op donderdag is het hier Throwback Thursday. In 2021 duik ik in mijn analoog fotoarchief en scan foto’s in. Elke week één foto, eens zien hoe lang ik dat volhou, ha! Van enige chronologische aanpak of logische volgorde is geen sprake, ik neem een willekeurig fotoalbum en scan een foto in.

Oosteeklo kermis. Altijd op de zondag van de week waarin 15 augustus valt. Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart, dus. Voor mij jarenlang de dag dat we naar “de molekes” gingen. Dat de familie samenkwam. Mijn grootouders, mijn moeder (mijn vader was er zelden bij), mijn zussen en ik. ’s Namiddags was er vlaai, taart en koffie, en ’s avonds werd er samen gegeten. Traditie, tot mijn grootouders er te oud voor werden.

Als het kermis was, dan werden er foto’s gemaakt. Lang geleden ook al. Op een stoeltje in de tuin. Of een tuin, ergens, geen idee hier. Ik vind dat mijn grootvader er echt zo badass kon uitzien.

Ik vermoed eigenlijk dat de chronologie niet goed is, dat ze op onderstaande foto jonger zijn. Voor het huis, deze keer.

Later werden er nog steeds foto’s gemaakt op Oosteeklo kermis. In de tuin. Mijn grootmoeder en mijn ma. Ergens begin jaren 2000, neem ik aan.

Mijn ma las de handleiding van een fototoestel. Dat van die appel en die boom zeker?

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

17 reacties

 1. Bij het zien van je laatste foto: mijn allereerste digitale camera (begin van de jaren 2000) was een Olympus Camedia C-50 Zoom met – hou je vast – vijf hele megapixels en – ongelooflijk – 3 x zoom. Naar huidige maatstaven was dat ding speelgoed, maar toch mocht ik daar toentertijd om en bij de vijfhonderd euro voor afdokken.

  1. Za-lig!! Ik ben eens gaan zoeken, wij hadden deze, de aankondiging staat begot nog op Tweakers:
   https://tweakers.net/nieuws/25069/casio-introduceert-3-megapixel-exilim-ex-z3.html
   Casio Exilim EX Z3. 3 megapixels, 3x zoom. En waar ik echt om geschaterd heb: 10MB opslagruimte. Onverstelbaar!
   Prijs (na wat opzoekwerk): 400 dollar. Ik kreeg ‘m van Meneertje Mertens, die een paar van die cameraatjes kreeg van een dankbare klant (Meneertje Mertens had the extra mile gelopen om een paar vermiste paletten vol van die cameraatjes te zoeken en te vinden).

   1. Prachtig! Zo zie je maar hoe snel die toestellen zijn geëvolueerd. En binnen tien of meer jaar zullen we evenzeer smalend doen over onze huidige camera’s.

  1. Dat was de camera van mijn moeder. Ik weet niet of ik er toen al eentje had. In 2004 of zo kwam er bij mij een Casio camera. Zie mijn reactie bij Menck.

 2. Ja inderdaad, het fotograferen blijkt in de genen te zitten, al generaties lang. Wat een schattig wit huisje, of misschien is het wel een bijgebouwtje want het is erg laag.

  1. Beetje de typische Vlaamse “koterijen” zeker? Je ziet de keuken (het deel rechts, met de gehaakte gordijntjes), en links de deur en de ramen van “het kot” van mijn grootmoeder. Waar wat keukenspullen stonden, en een oude weckketel. Ernaast had mijn grootvader nog “zijn kot”, een beetje een mancave avant la lettre misschien (niet echt, haha). En als laatste was er het toilet. En een kolenhok.

 3. hmm je moeder zal iets jonger dan de mijne zijn wellicht, maar mijn moeder zou zo op de stoel zitten met je been omhoog toch niet echt goed vinden en er commentaar op hebben

  1. Mijn moeder heeft niet snel commentaar op zulke dingen 🙂 En haar moeder ook niet. Allez die had op veel commentaar, maar hierop toch niet 😀

Zeg het eens?