Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. De laatste tijd ook vaker foto’s met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Ik had vorige week weinig foto’s hè. Wel, deze week heb ik er meer. Blame the weather! Veel gefietst, en ook veel fototoerkes gemaakt.

Zondag fietste Meneertje Mertens 130 kilometer, naar de Zeelandse kust en terug. Klein beetje jaloers want hij zag de vuurtoren van Breskens.

Ik fietste die dag 56 kilometer, naar het kasteel van Poeke. Gewoon als doel, niet om te bezoeken (als ik fiets, dan fiets ik, simple as that). In Poesele zag ik weer een luchtballon.

De kerk van Poesele.

Het ging door naar het kasteel van Poeke, waar ik door een poort een foto van maakte.

Dat was beter dan zo, want ze slagen er toch altijd in om iets moois lelijk te maken hier. Overal verkeersborden, en oh, laten we maar eens een lelijk hek voor het kasteel zetten ook.

Daarna was het effe denken hoe het verder moest, hier mocht ik niet door. Vinkenzetting, begot. Maar net toen ik een andere route wilde zoeken, kwamen daar twee mannetjes in een wagentje aangetuft. Ik vroeg of ik met de fiets door mocht, en dat mocht. Want de vinkenzetting was nog niet eens bezig. OK dan.

Plenty of kapelletjes in Poeke.

De kapel van de Heilige Antonius van Padua…

… naast het kasteel van Crombrugghe in Sint-Martens-Leerne.

Maandagochtend ging ik heel vroeg op pad, ik had plannen voor de foto challenge. Die foto’s toon ik hier dus niet. Wel deze met een zicht op de Dampoort. (echt waar).

Daarna reed ik nog door naar de Grindbakken op Dok Noord, waar ik nog nooit geweest was. I was blown away. Wat is het daar fantastisch.

Het is dus een vrijplaats voor graffiti hè.

Ik zag dat er een mooie, nieuwe moest staan van Cee Pil, maar blijkbaar schoot daar niet veel meer van over. Alleen deze verwijzing. Ik had rapper moeten zijn.

Deze vond ik ook leuk.

Dinsdag maakte ik nog zo’n ritje voor die foto challenge, maar het weer was niet goed genoeg. Dan reed ik maar door naar de Gentbrugse Meersen voor foto’s van de zonsopgang.

Actiefoto.

En weet je wat ik woensdag deed? Wel ik deed nog eens zo’n ritje voor de challenge. De aanhouder wint en zo hè.

In het terugkeren zag ik deze nog in de tunnel onder de spoorweg aan de Dampoort. (het Luc Lemiengrepad, denk ik)

Het was mooi weer, en daar moest (toch volgens de weersvoorspellingen) van geprofiteerd worden. Dus maakte ik daarna een ritje richting Landegem en Vinderhoute. Ik genoot vooral van de rust en stilte. En van een kopje koffie bij mijn ma en Herman in Wondelgem.

De maïs groeit als kool. (ja, da’s een grapje dat ik dagenlang onthouden heb om hier neer te zetten).

Donderdag maakte ik mijn voorlopig langste tocht van dit jaar. En het ging vrij vlot, dus misschien kan ik nog wel langer aan. Hoewel ik me de rest van de dag eigenlijk wel mottig voelde. Kan de warmte geweest zijn ook.

Dwars door de stad Gent verlaten is de max. Zicht op de Sint-Michielshelling en het oude postgebouw.

Ik reed weer een stuk van mijn tocht van zondag, richting Poeke. Nog eens het kasteel van Poeke.

De ingang aan de andere kant.

Een vervallen kapelletje in Ruiselede. (zou de Molenhoekkapel kunnen zijn)

De Kraenepoel in Aalter, met fiets.

Bellem, kanaal Gent Brugge. Links uit beeld is een camperplaats waar we al een paar keer stonden.

Ik fietste ook door Ursel en Oostwinkel, maar daar heb ik geen noemenswaardige foto’s van. Sorry, Vief en Matroos Beek.

Ik reed een gans eind langs de Lieve, een heerlijk eind (met wind mee). Hier de Beirtjesbrug.

En een veld vol veldbloemen.

Ik klokte af op 71km en ben content van mezelf.

Vrijdagochtend fietste ik toch nog maar een eindje, om te profiteren van het mooie weer. Niet al te ver, een ritje door de haven. De haven in het ochtendlicht, altijd mooi. Alhoewel ik u hier bijna niet meer durf te vervelen met foto’s van kranen.

Het ziet ernaar uit dat we voor morgen onverwachte en fijne plannen hebben, maar dat zie je dan volgende week!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

32 reacties

  1. Erg hè 😉 Ursel en het moment om te stoppen voor een foto vielen maar niet in de juiste plooi.
   Het vroeg opstaan gaat hier weer heel vlot, het is een periode minder geweest. (lees: mijn uren dat ik wakker lig, zijn verschoven)

 1. Zo spijtig… ik groeide op in Oostwinkel aan de rand van de Urselse bossen. Het is er zo schoon… Maar hier is het ook schoon. Zo blij en verrast dat jouw meneertje Mertens er was. Helaas heb ik hem niet gezien.
  Je fietste ook flink door deze week, door prachtige en schilderachtige plekjes. Naar dat kasteel van Poucke wil ik ook al langer.

  1. Ik zal er nog wel komen, want het is echt heerlijk fietsen in de regio, en vanuit Gent geraak ik er best wel gemakkelijk.
   Het kasteel van Poeke is echt wel een aanrader vind ik.

 2. Het mooie weer werkte voor jou uitnodigend op de fiets. Met als gevolg veel knappe beelden in de zon in al zijn facetten. En wellicht ook vele kilo’s lichter, chapeau 71 km op de teller!!

 3. Maar wat zitten er weer een juweeltjes bij, nee voor mij niet de foto’s met kranen( al storen ze me niet hoor) maar tóch weer die prachtige oranje luchten, de kapelletjes en dat zicht op het oude post gebouw. Ik herinner dat we ( als ik me niet vergis) er dichtbij in een hotel logeerde. Was het een Ibis hotel, ik weet het niet meer.

  1. Dankjewel! En ja hoor, je herinnert je dat goed, vlakbij de Korenmarkt (waar het oude postgebouw staat) is er een Ibis-hotel. Er is ook een Novotel, wat dichter nog.

 4. Mooie ritten en beelden. Ik zie ze graag, maar scroll er ook wel eens doorheen als ik minder tijd/energie heb. Ik bewonder je bloglust ook daarna. Als ik heb gefietst ben ik moe en heb ik geen puf meer.

  1. Ik blog ook niet meteen achter mijn fietstocht, over het algemeen heb ik ook wel even nodig om te bekomen. Maar foto’s kijken doe ik altijd wel snel. Bloggen later 🙂

 5. Die foto in Gent met in de verte het Gravensteen… Prachtig!
  Je man was bij ons in de buurt. Wij wandelden daar vorige week zondag nog.
  Naar het roze kasteel van Poeke zijn wij ook al eens geweest.

 6. Wat een mooi kasteel is dat! Ik wil het graag onthouden. Mijn ritme ligt weliswaar anders dan ‘Als ik fiets, dan fiets ik.’ Ik sta vaker stil, precies om te kunnen fotograferen. Voor mij ook helemaal oké. En kappelletjes onderweg, ja, daar heb ik ook een zwak voor.

  1. Het kasteel is niet goed onderhouden, maar dat vind ik ook wel mooi. Maar er zou verandering inkomen.
   Oh ik stop onderweg wel vaak hoor, om te drinken, om even te rusten, en om veel foto’s te maken. Wat ik niet doe, is onderweg kastelen of kerken of gelijk wat bezoeken.
   Hier in Vlaanderen komen we veel kapelletjes tegen hè 🙂

  1. Dankjewel 🙂
   Een dag niet geleerd, is een dag niet geleefd. Heb ik dit voor jou toch al één dag eens mooi opgelost 😉

 7. Ik kan niet zeggen hoe vaak ik al iets moois heb gezien, maar er toch geen foto van nam omdat er inderdaad altijd wel een verkeersbord/hek/elektriciteitspaal bij op de foto zou staan 🙁

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: