Jarenlang heb ik gedacht dat bij een vorige opruimbeurt mijn collectie muziekcassettes gesneuveld was. En eigenlijk had ik daar best wel spijt van. Zo’n mooie herinneringen aan mijn cassette van INXS (waarover later meer) en alle andere cassettes. Veel had ik er, heel veel.

Niet dat ik er nu nog iets mee zou kunnen doen, want ik heb geen cassettespeler of cassettedeck meer. Lang gehad, maar jaren geleden weigerde het dienst, en is het nooit meer vervangen.

Maar. Maar. Maar.

Wat vond ik tijdens de grote opruimwerken op zolder? Mijn muziekcassettes begot! Blijkbaar had ik de vorige keer getwijfeld, en hadden we toen gezegd van ze toch nog maar wat te bewaren.

Zoals gezegd, niet dat ik er nog iets mee kan doen, want daarbij hebben ze dus ja-ren op zolder gestaan, waar het bijwijlen goed heet werd in de zomer, dus veel kwaliteit zou er niet overschieten.

Dus, deze keer verdwenen ze naar het containerpark. Wat een behoorlijk arbeidsintensief werkje was, alle doosjes scheiden van het inlegblaadje. Anders zijn de mannen van Ivago niet content, weetjewel. Ik heb dus geen cassettes meer kunnen beluisteren, maar for old times’ sake heb ik wel foto’s gemaakt, ha. Overslaan als het u geen bal interesseert, zou ik zeggen. Is ook zo’n beetje voor mijn eigen archief en dagboek.

De cassettes zaten in metalen bakjes/mandjes/hoe je ze ook mag noemen, 2 uitschuifbare verdiepjes met elk 24 cassettes. Je wilt echt niet weten hoeveel ik er had.

Overal netjes opgeschreven wat erop stond, genummerd en al. Grotendeels cassettes met zelf opgenomen dingen, heel weinig gekochte cassettes. Wat overgenomen albums, en ook veel opgenomen van de radio.

Yep, ik had ook een cassette om de koppen van mijn cassettespeler te reinigen.

Zo, dat was het een beetje in het algemeen. Volgende week (de volgende weken misschien wel) ga ik in op wat specifieke cassettes.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

42 reacties

 1. Ja, dat opruimen van dingen die herinneringen oproepen… heb ik een tijd geleden ook gedaan, maar na zoveel maanden, mis ik het niet. De herinneringen zijn er sowieso nog. Toffe collectie was dat overigens.

  1. Ja, ik heb nu heel erg veel weggedaan hoor. Niet nodig om zoveel te bewaren. Dat ik nu foto’s heb, vind ik wel leuk 🙂

 2. Hi hi, zo herkenbaar. Ook ik ben heel druk geweest mer die cassettebandjes. Wat hebben we het nu makkelijk. Overal kun je de muziek vandaan halen en zonder hobbels of bobbels. Altijd top kwaliteit. Wat een genot.

  1. Ja, nu is het toch echt veel gemakkelijker hè, wat een luxe. Hoewel ik sommige dingen ook wel mis. Het had wel z’n charme.

   1. Zeker. Het was altijd een uitdaging om het zo goed mogelijk op te nemen. Had je het begin netjes draaiden ze de plaat weg en begon een deejay voortijdig de lullen. 😉😉

 3. Ik heb er ook nog een paar, maar kan er geen afstand van nemen. Gelukkig nam je foto’s. Het is waar, je kan er niks meer mee. Ik heb echter nog een cassettebandje waar er babygeluiden van mijn dochter op staan. Die hoop ik ooit te kunnen overzetten op een usb-stick of… Naar het schijnt kan dat.

  1. Ik heb ergens een videotape met Janna als baby, die heb ik niet weggedaan.
   Herman weet hoe je het moet overzetten. Informeer ik eens voor je?

 4. Ik ben nog zo dat ik nog cassettes afspeel. Bijna alles is vervangen door cd’s maar de onvervangbare heb ik bewaard. Ik ga er nog eens over schrijven. Ook omdat ik de opnames eigenlijk elders wil vinden want ooit gaat mijn multispeler kapot.

 5. Had geroepen, ik heb nog een cassettedeck bij mijn oude radio/CD-speler.
  Ik zou geld geven voor het cassetje met het album ‘Reckless’ van Brian Adams op. Compleet met het geschrift van mijn eerste lief met alle titels. Helaas, ook al lang weggegooid.

  1. Ik denk wel dat het niet veel soeps meer geweest zou zijn qua geluidskwaliteit, na al die jaren op zolder.
   Mooie herinneringen hè 🙂 Leeft in ieder geval toch verder in je geheugen 🙂

 6. Oh nostalgie! Nummers opnemen van de radio en dan de presentator die ver voor het einde er al over begint te tetteren, zo irritant! Ik heb er uren aan gespendeerd als kind.

 7. Grappig, dat zijn van die dingen uit een bepaalde periode, waar ik ook bijzondere herinneringen aan bewaar. Om die reden staan ze hier ook in een aantal dozen nog op zolder. Bij een volgende opruimronde zullen ze er ook hier aan moeten geloven om geloosd te worden. Net als alle oude videobanden waar we intussen ook niets meer mee kunnen.

  1. Idem hier. En ik dácht dat ik ze al weggedaan had, maar blijkbaar had ik het toen niet over mijn hart kunnen krijgen. Nu is er inderdaad niets meer mee aan te vangen, dus ja.

 8. Goeie muzieksmaak heb je! Warren Zevon! Ik heb mijn cassettes een paar jaar gelden ook bijna allemaal weggedaan. Met pijn in het hart. Een vriendin had een broer en maakte hele goeie kopieën op hele goeie (en dure) bandjes en soms nam ik zelf wat op. Een enkel bandje heb ik gehouden, uit mijn tienerjaren toen ik met mijn kameraad ‘radioprogramma’s’ maakte. Die doe je niet weg. 🙂

  1. Dankjewel 🙂 Warren Zevon heb ik ook live gezien.
   Het kost toch altijd wat moeite hè, die dingen weg te gooien. Ik heb er niet eentje gehouden! (eerder wel al een videotape met opnames van mijn dochter als baby)

 9. Cassetjes. Ik vraag me af waar de mijne gebleven zijn. Ik nam op zaterdag de hele top 50 (30??) op. De kunst was om 1) op tijd te starten en 2) op stop te duwen net voor de dj begon te spreken. Zo’n reinigingscassette had ik ook, maar kan me niet herinneren dat ik ze ooit gebruikt heb.

  1. Haha ja, liedjes opnemen van de radio en de hoop dat de DJ’s zouden zwijgen. Meestal ijdele hoop 🙂
   Ik vond dat je het verschil duidelijk merkte met die reinigingscassettes, dus ik deed dat wel regelmatig.

  1. Mijn vermoeden is dat ze allemaal behoorlijk “wiebelig” klonken door het jarenlange stockeren in soms hoge temperaturen.

    1. De wonky (én valse) klank van cassettes vind ik maar niks, het kraken van een LP daarentegen vind ik niet erg. Al mijn LP’s heb ik nog, en ik dénk er niet over die weg te doen 😀

 10. Onder druk van een lief zijn ze bij mij gesneuveld, afgevoerd naar het containerpark, met spijt in het hart troostte ik me bij de gedachte dat ik geen cassettespeler meer had en dan ontdekte ik na de breuk dat mijn hifitoren een cassettespeler heeft en herinnerde ik me dat ik die koos om, ja je raadt het. De cassettes zijn gesneuveld, maar ik weet hoe ze eruit zagen, hoe ik in verschillende kleuren de titels noteerde, en in die kleur ook de teksten overpende en die in een ringmap gingen. Waar ging al die tijd naartoe zeg

  1. Typisch hè, dat je achteraf beseft dat ze helemaal niet weg hoefden.
   Ik herken mezelf heel hard in hoe je je cassettes met zorg bijhield 🙂

  1. Moesten we geen verhuisplannen hebben, dan zou ik ze ook niet weggedaan hebben. Hoewel ik dus jaren in de veronderstelling verkeerde dat ze al weg waren 😀

Zeg het eens?