Bij Tiny kwam ik dit “stokje” tegen, en ik nam me voor de vragen ook eens te beantwoorden. Ook zin in? Voel je vrij!

Wanneer heb je voor het laatst gehuild?

Echt gehuild, moet al vrij lang geleden zijn, want ik kan het me niet voor de geest halen. Ontroerd met minder of meer tranen, dat gebeurt wel vaker als ik naar iets kijk. Dat kan bijvoorbeeld de koers zijn waarbij me iets ontroert (zoals de emoties van Cavendish tijdens deze Tour de France, jongens toch). Onlangs keek ik het volledige seizoen 17 van Grey’s Anatomy uit, en amai, dat was bij momenten toch ook wel om te bleiten. Bij boeken zit ik ook wel eens te snotteren.

Wanneer heb je voor het laatst gevlogen?

Ja, daar vraag je me wat. Dat is heel lang geleden. Ik heb nog niet echt vaak gevlogen. Er was die keer dat ik op mijn eentje naar Chicago vloog (en terug), dat moet in 1999 geweest zijn. Ik denk dat de laatste keer was toen ik met zo’n korte, goedkope Virgin-vlucht naar Londen vloog om naar een optreden van Neil Finn in de Shepherd’s Bush te gaan. Mei 2001 was dat.

Wanneer had je voor het laatst de slappe lach?

Ik denk tijdens een weekend in Zeeland, ofwel tijdens ons verlof. Misschien was het wel ons verlof, tijdens onze fietsrit in de Moeren. Ik zat een stukje achter op Meneertje Mertens, en kruiste een ouder koppel op elektrische fietsen. Het zagen er dure fietsen uit, en meneer en mevrouw waren ook uitgedost in dure fietskledij, voorzien op koude en wind. Dikke zwarte kledij met veel gele fluo, ze leken wel michelin-mannetjes en de kledij leek hun bewegingen zelfs wat te belemmeren. Ze zagen er zo belachelijk uit, dat ik prompt de slappe lach kreeg en dus zat ik in mijn eentje te lachen op mijn fiets, en ik kon maar niet stoppen. Achteraf vroeg Meneertje Mertens: heb je die gezien? Het viel dus echt wel op. (en ik heb niet snel de neiging om met mensen te lachen, ieder z’n ding en zo, maar soms is het er echt wel over).

Wanneer heb je voor het laatst iemand geknuffeld (buiten je partner)?

Met Piepje, toen ik vorige maandag een paar uurtjes bij haar ging zitten. Het doet haar zo’n deugd weer dichtbij te mogen komen. Ze komt haar kopje leggen, ze wringt haar smalle poepje erbij in de zetel om dichtbij te zitten, ze komt schootje zitten. Klein warmtezoekertje.

Wanneer heb je voor het laatst een complimentje gekregen?

Donderdag was ik erbij toen er een reportage gemaakt werd over de fototentoonstelling in Shopping Center Zuid ten voordele van vzw Kras. Mijn foto werd bestoeft (niet tijdens de reportage, tijdens de babbels voor en na), en dat warmde mijn hartje.

Wat is het laatste boek dat je hebt gelezen?

Levenslang van Laura Lippman. Niet echt slecht, ook niet zwaar onder de indruk. Het laatste boek dat ik heb gelezen wat ik echt goed vond was The Confession van Jessie Burton. Tweede boek dat ik las van Burton, lees ik echt wel graag.

Wat is het laatste wat je hebt gegeten?

Mijn ontbijt. Rode vruchten (diepvries, Colruyt), 3 scheppen gewone havermout, 3 scheppen havermout met een extraatje van MyMuesli, wat zwarte chocola, lactosevrije melk. 2 minuutjes in de microgolfoven. Mmmmm.

Met wie heb je het laatste gepraat?

Met Meneertje Mertens.

Van wie kreeg je het laatste smsje en wat stond er in?

Mevrouw de Fotoschuur. “Waarom belde je?”. De kapster kon vroeger komen en ik belde Janna om te vragen of dat zou lukken, maar ze nam niet op. Het Sms’je volgde snel na mijn telefoontje.

Welk liedje heb je het laatste (mee)gezongen?

De laatste tijd staat hier wel vaker muziek op om het lawaai van buiten te dempen. Het liedje dat ik meezong was The Universal van Blur. Heerlijk hoe je daarop kan meegalmen. Vreemde clip wel, eerste keer dat ik die zag, helemaal niet wat ik met dit nummer associeer eigenlijk. Brrrr.

Verwante Berichten:

 • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

23 reacties

 1. Op de vraag “wat is het laatste dat je geleerd hebt zou ik antwoorden ” wat het woord bestoeft betekent”, ‘-) Omdat ik de foto waar het om ging gezien heb had ik wel een idee wat het betekent, dat idee werd bevestigd toen ik het woord opzocht.

  1. Goh, die vraag had er eigenlijk moeten inzitten, ik vind dat altijd een leuke om te beantwoorden. Want ik ben altijd blij als ik iets nieuws leer.
   En ja, hier valt wel al eens een Vlaams woord te rapen 🙂 (bewust, ik smokkel graag wat spreektaal in mijn schrijfsels)

   1. Vlaamse woorden en uitdrukkingen zijn leuk, dus vooral doorgaan. Meestal kun je de betekenis ook wel uit de zin halen of heb ik het al eerder gezien. Er lezen hier tegenwoordig wel een paar Belgen. 😉

  1. Ha tof 🙂
   Ik doe heel bewust mijn best om niet te oordelen en al helemaal niet te lachen met mensen (ik zou dat zelf ook niet graag hebben), maar ja soms… soms kan het niet anders 😀

Zeg het eens?