Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. De laatste tijd ook vaker foto’s met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Veel foto’s deze week. Als in: véél foto’s.

We begonnen met een tweede weekend Zeeland. Kamperland, meer bepaald. Op zaterdag was het weer maar een flauwe dag qua zomerweer. Grijs, maar gelukkig minder koud dan de zaterdag voordien. Meneertje Mertens en ik maakten elk apart een fietstochtje. Hij vooral een fietstocht, zonder verkleinwoord: 107 kilometer. Hij kwam ook thuis met mooie foto’s.

Hij fietste over de Zeelandbrug. (met wind mee)

Vanuit de auto zagen we al vaker dat er een herdenkingsplek is. Meneertje Mertens stopte er eens, en ik vind het best wel beklemmend.

Mijn fietstochtje was wat korter. Langs het Veerse Meer, waar het weer erg grijs was. Maar toch mooi. Altijd mooi.

De wolken in de verte waren knap.

Ik zag de molen van Kortegene nog eens.

En maakte ook foto’s van bloemetjes langs de weg.

De molen van Wissenkerke.

Het scenario was eigenlijk identiek aan dat van vorige week. Want, op zondag stonden we op onder een stralend zonnetje. Deze keer fietsten we weer samen, en ook de andere kant uit.

In Oostkapelle stopten we eens voor een foto van de molen.

En ondertussen maakten we foto’s van elkaar. Vind ik altijd geestig.

Het mooie, groene park is een begraafplaats, trouwens.

Een volgende stop was aan het Domburg kasteel.

We fietsten naar de kust. Voor het eerst hier zagen we niet de Oosterschelde het Veerse Meer of ander binnenwater, maar de echte, onvervalste Noordzee. We zagen in Westkapelle enorm veel plaats waar je met een camper (overdag) mag staan, dat weten we dan ook weer voor de toekomst.

Westkapelle heeft een heel mooi vuurtorentje.

Zo gaat mijn vriendje Nikon mee op fietstocht.

Westkapelle in tegenlicht.

In het dorp zelf staat nog een prachtexemplaar van een vuurtoren.

On te eindigen nog een foto van de Aagtekerkse molen. Veel foto’s gemaakt van molens in het land van de molens!

Terug thuis maakte ik dinsdag een ritje met wat hoogtemeters. Niet al te veel, ik ben niet zot. Ik reed naar Merelbeke.

En van daaruit richting Oosterzele. What goes up, must come down, denk ik dan altijd. En gelukkig mocht ik hier naar beneden fietsen, want het werd nog behoorlijk steil. (het steile bergopje had ik dus eerder wel al gehad).

Ik vind dit zo’n heerlijk zomers beeld.

Woensdag ging ik eens tot bij het jonge volkje. Met een doel: foto’s maken voor de foto challenge. Die zijn dus voor later. Maar ik deel er hier toch al een paar. Twee meisjes tussen de bloemen. Met Pipa is het altijd dikke pret.

Maar ze kan ook serieus zijn hoor.

Eentje in De Schuur. Dikke pret met Pipa, zoals ik zei.

Ik ging Lili halen van school (dat was lang geleden), at een potje soep mee, en de meisjes kregen nog een ijsje toe.

Donderdag besloot ik een vroeg ritje te doen. Allez ja, ik besloot dat woensdag, want als ik nog moet beginnen plannen op het moment zelf, dan is dat vroeg ritje al wat later. Werd ik beloond voor het vroege opstaan en vertrek? Ow yes! Het was een kort tochtje, specifiek om foto’s te maken. Dus met de Nikon op de rug, en honderdduust keer gestopt. Komoot, waarmee ik mijn fietsritten plan, geeft dezer dagen ook veel street art plekjes weer, dus die kwam ik ook tegen.

Een panorama-foto van deze Dogshark van Cee Pil op de Kleindokkaai.

Fantastisch beeld toch. Wel de widescreen van mijn telefoon nodig om dit in één beeld te vatten.

Het ochtendlicht in het gebouw, dat vast wel een naam zal hebben maar ik ken die niet. Ik weet nooit goed op welke lijnen ik dit moet rechtzetten, en blijf met het gevoel van een scheef gebouw zitten. Omdat ik er te dicht bij sta. Maar het licht is mooi.

De Schipperskaai dus. Echt, foto’s kiezen is zo moeilijk.

De planten op het dak, zalig toch.

Nog eentje, om het af te leren. Foto’s gemaakt vanop de Bataviabrug.

De kraan aan het Houtdok.

Waar een troep ganzen rondliep.

Ik fietste door naar de Muide, het Voorhavenpark. Ik was er nog nooit geweest, en het is er ook enorm knap. Mooie vernieuwing van een stadsbuurt die dreigde helemaal te vervallen.

Bloemen staan er ook. Onder andere deze bonte wikke die ik overal op de social media zag voorbijkomen de afgelopen week. En dan wil ik ook hè, zo ben ik dan wel weer.

Vanuit de New Yorkstraat landde ik midden in deze muurschildering, ik vind niet direct terug hoe of wat. Meulesteedsesteenweg, met de Sint-Theresia van Avila kerk.

Een beeld van de haven van Gent.

Ik rijd via een zalig pad waar ik nooit eerder was, het Pakketbootpad. Ooit was er een Pakketbootstraat, waar mijn jongste zus nog gewoond heeft in lang vervlogen tijden. De straat en het huis zijn niet meer, maar nu is er wel een heerlijk fietspad.

Ik fiets via de Westerbegraafplaats. Denk niet dat ik er al eerder was, ooit wil ik hier toch eens zonder fiets komen.

Ik reed ook over het domein van het Guislain. Ik betwijfel of dit wel mag, maar Komoot stuurde me erover, en ik dacht: foert. Het was toch vroeg. En zo kwam ik uit waar de tram van een eigen bedding terug in de bewoonde wereld komt, en waar het traditioneel vol staat met graffiti. Google maakte een panorama van mijn foto’s.

Door de Bourgoyen (zalig) fietste ik het centrum in. De Papegaaistraat vind ik niet tof om te fietsen, hoewel het al beter is dan vroeger (tramsporen, vroeger met kasseien, nu beton). In de Johan Daisnestraat (een zijstraatje richting Casinoplein) zag ik deze van Bué the Warrior met Billy, Alex en MernyWernz

Ik had mijn uur goed uitgekozen, want het werd steeds donkerder. Het begon ook te waaien als prelude voor het onweer, dat echter uitbleef.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

31 reacties

 1. Wat een variëteit aan foto’s.
  Bij de ijsjes van de meisjes ontdek ik, jawel, symmetrie.
  En in dat scheve gebouw zie ik prachtig licht.
  De Nikon op de rug lijkt me wat ongemakkelijk? Ik zou daar een fietszak voor uitkiezen, maar dan heb je hem minder vlot bij de hand.

  1. Haha ja, daar valt wel enige symmetrie te ontdekken 🙂
   De Nikon op de rug is voor mij een gemak. Een extra bandje met een magneet, en het klikt makkelijk los. Op mijn koersfiets zijn fietstassen niet mogelijk, en ik heb er een hekel aan om te fietsen met een rugzak. Dit is voor mij echt ideaal. Toch als het mooi weer is 🙂

 2. Prachtige weekoverzicht in beeld.
  De Zeelandbrug blijft imposant om te zien en zeker om erover te rijden. Dat rode torentje in Westkapelle mocht ik twee jaar geleden vanbinnen bewonderen en ook de grote vuurtoren van Westkapelle.
  De foto’s van de meisjes zijn weer schitterend.

 3. Ik vind mezelf stom dat ik vroeger niet meer naar Zeeland gaan fietsen ben, ik woonde er immers echt wel dichtbij. Nu is het al een reis verder om dat te gaan doen.
  ’t Is echt genieten van jouw beelden hier. Meer van dadde aub 🙂

  1. Ja, van deze regio is Zeeland echt niet ver hè. Zit jij nu niet lekker dicht bij de Opaalkust? 😉
   Fijn dat je mijn beelden zo op prijs stelt. Er komt altijd meer! Alleen voorlopig niet meer van Zeeland, vrees ik.

 4. Ik kan de foto’s niet aanklikken voor groter op mijn mobiel. Was benieuwd naar dat herdenkingsmonument. Verder ben ik erdoor geroetsjt omdat ik zelf op vakantie ben.

 5. Je bent weer lekker actief geweest. Een en al bewondering voor alle kilometers die je aflegt. En daarbij ben je ook weer met een brede waaier aan foto’s thuis gekomen, zoveel dat ik maar geen favoriet probeer aan te wijzen. Wel vind ik je serie van de kranen erg mooi.

 6. jij zit ook niet stil…

  heel wat mooie foto’s, de portretten van de meisjes, die vuurtoren hebben mijn voorkeur..

  “scheve” kan je moeilijk vermijden, lensvervorming..

  je kan dit met software wel enigszins corrigeren..

  prettig weekend gewenst

  1. Ga ik eens op zoeken, die software om te corrigeren. Nou ja, ik weet ook gewoon dat ik er te dichtbij stond.
   Dankjewel!

 7. En heel stiekem sluipen er dan ook nog de meest prachtige ochtend en/of avond luchten in de foto’s. Je moet ondertussen toch een beetje bruin worden van de fietstochten in de fietskleding.

 8. Wat fijn dat jullie zo samen kunnen genieten. Mooie foto’s van Zeeland, de haven, prachtig in zijn volle glorie en dan je dochter met de kleinkinderen. Hoe mooi allemaal. Een prachtige week.

 9. Ferme fotoreeks alweer! De foto’s met de meisjes toveren een lach op mijn gezicht, zo vrolijk. Domburg is een mooie plek, in Zeeland vertoef ik graag. En even stoppen om bloemetjes te fotograferen langs de weg, da’s oh zo herkenbaar ;-).

 10. huren julie dan voor het weekend weer de camper? En richten jullie dan in voor 48u?

  hmm die toren in het ochtendlicht ziet er effectief scheef uit en toch weer niet. vreemd

  je electriciteitspaal, daar zat je al met thema van deze week in je hoofd zeker?

  1. Nee hoor, dat doen we niet. We waren in een huisje.
   Blijkbaar is het deformatie door de lens. En door te dichtbij te staan.
   Ha, ik had er nog niet aan gedacht, ik zal deze straks nog even posten in mijn stories op Instagram 🙂

Zeg het eens?