Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. De laatste tijd ook vaker foto’s met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Het weekend brachten we door in Zeeland. Waar we veel fietsten. Zaterdag was teleurstellend koud en regenachtig. Waar ik er een ganse vakantie in geslaagd was het positieve te zien, er iets van te maken, en niet op te geven, was het emmertje ineens vol, en heb ik de eerste 20 kilometer gezaagd. Regen, koud, wind, verkleumde vingers, grijze zichten… om het op zijn Gents te zeggen: joengne, kèt gat!

Zo grijs was het dus. En het miezerde.

We fietsen Noord-Beveland ongeveer rond, en kwamen uit aan de voet van de Zeelandbrug.

Aan de Oosterscheldekant reden we langs en bijna door het water. We vonden het echt mooi en indrukwekkend.

Eenzaam, met af en toe eens een levende ziel. Dat is wel het voordeel van slecht weer, het is rustig.

Bloemenstruiken op vreemde plekken.

Het Veerse Meer zag er weer erg guur uit. We hadden op iets anders gehoopt. Maar het waaide toch niet aan 6 beaufort zoals de vorige keer dat we hier waren.

We zagen een roodborstje. Stadsmussen als wij worden daar blij van. Alle foto’s zijn gemaakt met mijn telefoon, dus ’t is maar een flauwe foto maar hey.

Maar! Lo and behold! Toen we de volgende ochtend opstonden, was er een blauwe lucht en een stralend zonnetje. Heerlijk! We hesen ons snel in onze fietskleren, en vertrokken voor een tochtje over Neeltje Jans en zo nog wat verder op Schouwen-Duiveland. En man man man, wat was het weer mooi. Met dreigende wolken is het indrukwekkend, maar al dit blauw vind ik toch wel fantastisch. Het viel mee van wind, ik had onze fietsrit goed bekeken en ervoor gezorgd dat we in het doorrijden tegenwind hadden. Zodat het terugkeren gezwind ging.

Het haventje van Burgh-Haamstede.

Echt wel genoten van de zon en de zee.

Al van in de verte was deze toren te zien. De kerktoren Plompe Toren van Koudekerke, enige restant van een dorp dat onder het water verdween.

Fietsen.

Af en toe maakten we eens een zijsprongetje. We zien ons hier wel al staan met een camper, ha.

Fietsen, dus.

In de namiddag deden we nog een kort wandelingetje, het Veerse Meer zag er al wat vrediger uit.

Wordt vervolgd, volgend weekend.

Meneertje Mertens fietst bij het ochtendgloren naar zijn werk.

Dinsdag moesten we in de Dampoortstraat zijn, en weken we even af naar Portus Ganda. Ook mooi bij overtrokken weer.

In een zijstraat van de Dampoortstraat vind je deze iconische Roa.

Recht over deze Roa: een mooie, oude brievenbus. Toen ik lang geleden in onze straat kwam wonen, stond er hier zo eentje. Op 15 meter van mijn deur. Wat een gemak. Op een goeie dag kwamen ze het ding weghalen, en werd het vervangen door zo’n lelijke doos op een paal. De mooie, oude brievenbussen gingen ze in het stadscentrum gebruiken. OK dan! Misschien is deze brievenbus wel die die ooit in onze straat stond. (en later verdween de lelijke doos op een paal roemloos, en hebben we geen brievenbus meer in onze straat).

Woensdag werden we rond de middag verwacht op Flanders Expo, voor ons tweede shot.

Het is toch echt wel schitterend georganiseerd, dat moet gezegd.

Donderdagochtend ging ik eindelijk nog eens een zonsopgang-ritje maken. Vroeg opstaan, en vertrekken bij dag en dauw. Ik was vergeten hoe heerlijk dat is, in het ochtendlicht, met weinig mensen. Het jaagpad aan de Schelde in Wetteren.

Aan de andere kant, zicht op Wetteren in het gouden licht.

Ik zag echt tientallen konijntjes. Meer dan tientallen, meer dan honderd, denk ik. Veel mini-mini-jongskes. Ik reed door naar de Kalkense Meersen en belandde op een gravelweg, maar die lag er netjes bij. Ik herkende de brug van toen ik in ons verlof op mijn eentje ging wandelen terwijl Meneertje Mertens fietste voor Kom op tegen Kanker.

De nevel was frisjes maar mooi.

Langs de andere kant, in het gouden ochtendlicht.

Aan de Berlindekapel fotografeerde ik nog wat klaprozen.

En daarna was de pijp uit. Het was krasselen om thuis te geraken, en eens thuis had ik KOU en voelde ik me mottig. De tweede vaccinatie heeft toegeslagen, en ik ben ziek. Op vrijdag is het al veel beter, gelukkig, maar veel fut zit er nog niet in.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

37 reacties

 1. Alles is toch veel mooier in de zon. Ik hou wel van het mysterieuze, maar niet van kou en nat op de fiets.
  De vele klaprozen nu maken alles vrolijk, vooral in de zon😉.
  Hopelijk ben je snel weer ‘de oude’.

  1. Ik vind alles fantastisch mooi met een blauwe lucht. Die klaprozen ook, als het zonnetje schijnt, heerlijk 🙂
   Ondertussen ben ik weer de oude. Heeft toch drie dagen geduurd, steeds minder erg wel.

 2. Een ons bekend stuk heb je gefietst. Wij reden daar in de lockdown op onze 25e trouwdag vorig jaar. Ik hou van de stilte daar. Fijn dat je eindelijk eens goed weer kreeg.

 3. Mooie foto’s vanuit Zeeland, zowel van de bewolkte als van de zonnige foto’s heb ik genoten. Toen ik voor het laatst in Zeeland was, werd er nog gewerkt aan de stormvloedkering in de Oosterschelde. 🙂
  Ook je mistfoto’s mogen weer gezien worden.

  1. De aanleg van de stormvloedkering, da’s wel een redelijk brede periode zijn hè. Je kan het dus over begin jaren 70 maar ook halverwege jaren 80 hebben 🙂
   Dankjewel, blij dat je de foto’s mooi vindt 🙂

 4. Die zonovergoten plaatjes springen er echt uit.
  Destijds ben ik de Zeelandbrug nog gaan bezoeken toen ze gebouwd werd. Dat ik een fossiel ben, zeg ik u.
  En roodborstjes? Ja, die tekenen present te onzent, zowel in het groen als zonnebadend op het terras. 😀

  1. De bouw van de Zeelandbrug, daar herinner ik me helemaal niks van, fossiel 🙂
   Roodborstjes heb ik hier in onze tuin nog maar 1 winter gezien.

 5. Gelukkig is het weer gekeerd tijdens jullie verblijf in Zeeland. Wat een ‘gouden ochtend’ ook. Ga ik toch eens opzoeken, geeneens zo ver hier vandaan. Graag komen lezen en mee genoten hier.

  1. Ja, we hebben een zwak voor Neeltje Jans 🙂 (en voor alles wat water en brug en dam en wat heb je daar allemaal is).
   We hebben zeer zeker genoten!!

    1. We hebben er heel veel fijne plekjes gezien waar we met de camper kunnen staan, als we er ooit zelf eentje hebben. Wandelen, fietsen, bij de camper zitten en van het uitzicht genieten… ik zie het al helemaal voor me 🙂

 6. Vette pech met toch weer slecht weer aanvankelijk , maar uiteindelijk kwam het toch goed. Prachtige foto’s met het gouden licht, de moeite waard om vroeg op te staan zou ik zeggen.
  Wat vervelend dat je na de tweede prik alsnog ziek werd, maar in ieder geval heb je nu de prikken toch binnen.

  1. Die mooie zondag maakte de druilerige zaterdag echt wel goed.
   Vroege vogel zijnde, moet ik toch altijd een drempel over om zo vroeg te vertrekken. Maar het is het inderdaad zó waard!
   Ik wist dat de kans erin zat, dat ik een paar dagen ziek zou zijn, en ondertussen is het voorbij. En zoals je zegt: ik heb ze toch maar gehad, die prikken.

   1. Evengoed wel vervelend dat je er toch beroerd van was. Ik had nergens last van. Maar ja, was ook van Corona nauwelijks ziek.
    Waarschijnlijk ben ik zo’n vorm van onkruid dat niet vergaat 😉

    1. Hahaha 🙂
     Ik had nochtans een strategie uitgedokterd: als ik er niet meer aan denk dat ik gevaccineerd ben (wat me goed lukte, geen probleem), dan word ik ook niet ziek. Het mocht niet zijn.
     Ik ben een andere vorm van onkruid: als je ergens last van kan hebben, dan heb ik er last van.

      1. Ja hè? Ik was er nochtans van overtuigd dat ze ging werken. Maar ik had niet mogen slapen wellicht, want ’s nachts is het mottige gevoel in mijn lijf geslopen 🙂

        1. Inderdaad. En ondertussen ben ik uitgeziekt, ik wist hoe het kwam en waarom, dus helemaal niks ergs.

  1. Ondertussen is het beter ja. Donderdag goed ziek geweest, vrijdag als een stuk beter maar nog lang niet goed (mijn maag vooral), zaterdag nog wat restverschijnselen, zondag weer helemaal OK. Maar het is voor de goede zaak 🙂

 7. Heerlijke heerlijke foto’s zowel in Zeeland als je bloemen! Puur genieten al viel de eerste dag in de regen. Lijken me plaatsjes genoeg om de camper neer te poten en eens zonnig te genieten!

  1. Dankjewel! 🙂 We hebben er echt héél veel plekjes gezien om de camper neer te poten en te genieten, dat is zeker. Eens we onze eigen camper hebben, zullen we vaak de grens over trekken!

 8. Je was hier in de buurt… maar dan aan de overkant. Die foto links van de Zeelandbrug, die maakte ik vorige zomer ook. We hebben dus op hetzelfde punt gestaan.
  De Kalkense Meersen. Prachtig de foto met de nevel over het land.

  1. Ja, we waren dichtbij jullie 🙂 Ik vind die Zeelandbrug echt prachtig.
   Dankjewel! De Kalkense Meersen zijn ook prachtig 🙂

 9. Zeeland mooi om te zijn, voor mij bekend van werk en vakantie.
  Ook hier heel veel klaprozen in de bermen, naast andere veldbloemen. Hans

 10. Hoe leuk is het toch telkens om naar je prachtige foto’s te kijken.
  Zeeland is heel erg mooi.
  Roodborstjes zien we hier toch regelmatig.
  Tot volgende week.

  1. Dankjewel!
   Bij ons zien we maar zelden roodborstjes. Waar het net iets minder druk bebouwd is, komen ze weer meer voor.

Zeg het eens?