Elke vrijdag: Satur9’s 30 Weeks Photo Challenge. Een foto challenge met lage instapdrempel: geen verplichting om elke week deel te nemen, niveau dat haalbaar is voor iedereen, verhaaltje schrijven mag maar hoeft niet. No stress, dat is mijn motto.

Ik bundelde alle deelnemende foto’s van de afgelopen weken ==> op deze pagina. Neem zeker eens een kijkje, de verzamelingen foto’s zijn erg leuk om te zien!

Het thema deze week: symmetrie.

Symmetrie is één van mijn stokpaardjes, in foto’s. Ik zie dat graag. Ik word ongelukkig als ik gemiste symmetrie-kansen zie op een foto. Er zijn plekken die er zich uitstekend toe lenen, die schreeuwen om symmetrie. Gebouwen, trappen, trein- of tramsporen, hoogspanningsmasten, kerkhoven en meer specifiek oorlogsbegraafplaatsen… ze zijn allemaal perfect voor het maken van foto’s met een symmetrisch beeld.

Zelf koos ik voor deze landschapsfoto als illustratie van het thema van deze week. Ook landbouwgrond leent zich namelijk perfect tot het maken van een symmetrisch beeld. En het is dubbelop: het veld met de symmetrisch geploegde voren staat symmetrisch tussen de andere velden.

Foto gemaakt op 26 april 2021 op de Chaussée Romaine in Hannut, Wallonië.

Dus! Schiet in actie, neem je fototoestel of telefoon, en ga op zoek naar symmetrie. Overal te vinden, in de stad of op het platteland, binnen of buiten.

Op mijn instagram account vind je vandaag in mijn stories nog wat meer voorbeelden.

Nog steeds geen inspiratie? Pinterest to the rescue!

En vergeet zeker niet eens een kijkje te nemen op de overzichtspagina met de foto’s van de eerdere thema’s. Ik vind de reeks foto’s van het licht-thema van vorige week echt indrukwekkend! Heel gevarieerd, heel mooi.

Post je foto op je blog (link of berichtje hier in de reacties altijd welkom), op Instagram (hashtag #satur9sphotochallenge), op je Facebookpagina (hier ook: hashtag #satur9sphotochallenge) of als reactie op mijn aankondiging van dit blogbericht op Facebook. Alle foto’s verzamel ik op de Satur9’s 30 Week Photo Challenge recap pagina.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

27 reacties

 1. Voor mij straalt deze foto rust uit. Wat ik ook mooi vind, is het contrast tussen het helblauwe van de lucht en het donkere van die akker. We weten weer wat gedaan ;-).

  1. Wat symmetrie-foto’s betreft, zijn de cliché-foto’s vaak de mooiste. En ik vind bloembollen velden prachtig 🙂

 2. Wat een onwijs mooie foto! Ik ga proberen om vanaf nu ook deel te nemen want wil heel graag terug wat meer foto’s beginnen trekken 😉

  1. Dankjewel!
   Leuk zeg, welkom! Je weet dat hier weinig regels zijn, en dat je doet wat je graag doet. Heb je een week geen zin, dan doe je niet mee. Moest je van de afgelopen weken nog thema’s zien waar je iets mee wil doen, dat mag ook. Ik kijk uit naar je foto’s! 🙂

 3. Wooaaahh, dat is een mooie foto! Ik kreeg er spontaan kriebelenbuik van, met een roep om erbij te zijn. Zelfde gevoel als mijn smaakpapillen die plots heel actief worden bij iets onverwachts dat ik proef.
  … al denk ik dat ik nu ietwat niet-normaal klink, ..misschien?

  Mijn zintuigen lopen soms door elkaar (hoewel… soms? het gebeurt meer en meer!) , proeven, zien, horen, voelen, ruiken, noem maar op.
  Ik ben ermee geboren als een soort van soms verwarrende zintuig-totaal-beleving.
  Zo voel ik nu je foto, die me visueel een bijna fysieke gewaarwording oplevert van warmte en prikkelende voel-uitnodiging..
  Om dat veld te gaan ruiken en voelen…

  Je mag me raar vinden hoor, Anne 🙂
  Maar zo zit ik in elkaar.

  En ik vind je foto mooi…..
  Mooi!!!

Zeg het eens?