Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. De laatste tijd ook vaker foto’s met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Eerst dacht ik deze week in beeld nog eens over te slaan. We kwamen vorige vrijdag thuis, en tegen woensdag had ik nog niet één foto gemaakt die ik hier kan gebruiken. Maar toen zag ik een mooie foto die Meneertje Mertens maakte. En ging ik donderdag en vrijdag fietsen. En kon het opeens toch. Dus, ook terug van weggeweest: week in beeld.

Woensdag dus zag ik deze mooie foto die Meneertje Mertens maakte bij het vertrek naar zijn werk, ’s morgens vroeg, een mooie lucht boven de garages.

Ze hadden vanaf donderdag mooi weer beloofd, maar dat bleek donderdag nog tegen te vallen. Mijn geplande fietsritje zag ik niet zitten onder een grijs wolkendek (ik wil zon!), dan maar een tochtje door de stad. Goofball (u welbekend van de dinsdagse muziekblogposts) gaf me een tijdje geleden een tip over een street art app, en aan de hand van die app stippelde ik een ritje uit langs wat mooie muurschilderingen in “mijne côté” van Gent. De oude dokken route in de app was heel behulpzaam, maar ik heb nog veel tijd nodig om alle muurschilderingen te zien.

De Chamelemouse? van Cee Pil in de Stokerijstraat. Een klassieker. Ik kan ernaar blijven kijken. Op Instagram zette ik deze met enkel de muurschildering, hier laat ik de foto op originele breedte, ik vind het eigenlijk wel wijs om te zien hoe die dingen geïntegreerd zijn in het stadsleven. (en eerlijk? ik zou zoiets boven mijn bovendeur best wel kunnen verdragen)

After All, Strangers Again van Matthew Dawn. Vind ik een hele mooie in een mooie omgeving (Ham, vlakbij de Centrale)

Ik was op zoek naar The Lion King op de Schipperskaai, maar die vond ik niet. Deze wel, maar dat zal die Lion King wel niet zijn. Het detail centraal onderaan de foto vind ik ook onontbeerlijk.

Deze vind ik niet in de app, maar vond ik wel mooi. Schipperskaai, Stadsgebouw Melopee, Stadsschool de Muze.

Kreeg ik niet op één foto, beetje mottig panorama. Koopvaardijlaan heet dat daar blijkbaar nog. The moment when Toth weighs your heart it better be light van Gijs Vanhee. Schitterende titel.

Ik draaide me om en maakte een foto van wat je ziet aan de andere kant als je hier staat, maar die is niet scherp. Whatever, ik zet hem hier toch, geeft weer wat een fantastische plek dit hier is.

Op de andere kant van het gebouw, technisch gesproken in de Australiëstraat, als ik het goed doorheb, deze mooie die ik al lang ken. The Four Horsemen of the Apocalypse door Super-A.

Deze sprak me niet zo aan toen ik ‘m in de app zag maar in werkelijkheid: wow. Wat een mooie, door TelmoMiel, in de Chinastraat. Rechts zie je een deel van een mural door Lucy McLaughlan.

Vind ik een hele mooie, maar er stond een vrachtwagen voor dus flauwe foto. Ook in de Chinastraat. Door Phil Bosmans.

De laatste van dit ritje, in de Aziëstraat. Een gigantisch geheel, maar hier stond een vuilniswagen van Ivago, mét personeel dat hun lunch zat te verorberen (en waarvan eentje stond te bellen), dus het ontbrak me aan de goesting om ‘m deftig in beeld te brengen. Jammer, want vooral die waar de vuilniswagen voor staat, zit vol details. Commerial Wall, staat op de app, van Kitsune Jolene is die links, Lobster Robin van PshoMan is die rechts.

Vrijdag was het weer zalig, en fietste ik eens tot in Laarne en terug. Ik kwam er een GR-wegwijzer tegen.

Alles wordt eindelijk weer mooi groen, en er waren weer plenty mooie luchten.

En zo zit onze eerste post-vakantie week er alweer op.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

39 reacties

 1. Voor mij mogen ze op alle lege en troosteloze plekken streeft art maken. Wellicht ben ik beetje kunstanalfabeet, maar uiteindelijk gaat het om smaak, ik vind het vaak veel mooier dan kunst in een museum. Er gaat volgens mij te weinig aandacht naar, want die mensen hebben echt wel een groot talent.

 2. Mooi streetart. Ik heb die app ook maar ik weet begot niet hoe hem te gebruiken. Ik vind op het www wel een begeleide fietstocht langs de streetart maar begeleid en wij, dat gaat niet zo goed samen. En die 35 euro per persoon spendeer ik liever aan iets anders.
  Enig idee hoe we een logische route kunnen samenstellen?

  1. Eerlijk gezegd, ik doe ook maar wat. Met dat ik het hier ken, kon ik wel een logische volgorde bedenken. Hoe ik het zou aanpakken waar ik het niet ken, geen idee. Ik deed het dus aan de hand van de app en dan route uitstippelen op Komoot.

  1. Ja, dat vind ik ook een heel mooie. Er staat een gelijkaardige aan Dok Zuid, eentje die ik intertijd heb zien maken vanuit het kantoor waar ik toen werkte.

  1. Ja, ik weet dat 🙂 Er zal regelmatig nog een rondje volgen, denk ik, er zijn er ontelbare en zovele die ik nog wil zien. Helemaal mee eens over de integratie in de omgeving.

 3. Erg fraai allemaal. In onze regio vind je weinig tot geen streetart maar wél veel saaie, lege muren die erom vragen om aangepakt te worden. Wat verderop, in Oostende, zijn de muurschilderingen er wel. En hoe! Ze maken niet zelden deel uit van The Crystal Ship. Ik kan je een bezoek van harte aanbevelen.

 4. Ik wist niet dat er zoveel mooie street art in Gent te bewonderen was. Het is dan ook al een tijdje geleden dat ik het gebied van Gent zeehaven onveilig maakte. Het wordt tijd dat ik deze zomer nog eens een rondje aldaar inplan. Echt mooi, ik word er nostalgisch van. Mooi Gent, ik kwam er destijds zowat dagelijks… Waar is de tijd.

 5. Hier in de stad steken ze ook een tandje bij qua street art. Ik zit ook al lang met het idee om daar eens over te bloggen, maar mijn pen is de laatste tijd precies uitgedroogd. Ik maak nog werk van je foto challenge, straks eens door mijn foto’s bladeren.

  1. Blij dat ik kan helpen voor wat blog-inspiratie!
   Fiets- of wandeltoertje doen langs de street art, en de inspiratie komt zo 🙂

 6. Een route rijden om zulke kunst te zien waardeer ik wel. Maar ik vind er weer geen fluit aan als ze het doen om wijken zogenaamd op te fleuren. Steek dan liever het geld daar waar de bewoners er iets aan hebben. Vandaag reden we te snel maar zag ik vergelijkbare kunst op een grote loods.

  1. Het verschijnt hier gewoon overal, de laatste jaren. Er wonen hier een pak street art artiesten die hun zin mogen doen, en dat vind ik prachtig! Het is niet noodzakelijk gestructureerd om wijken op te fleuren, het is gewoon overal. Ik vind het zalig 🙂

  1. Ja, dat is wel zo. Er staan er veel op plekken waar sowieso weinig verkeer komt, maar die laatste twee waren in de haven, en daar staan gewoon vaak vrachtwagens. Maar ze fleuren het daar wel op!

 7. Zo’n weekoverzicht vind ik wel fijn, al helemaal als er foto’s bij horen :-). Street art app interessant. Je komt dan vaak op verborgen, nog ongekende plekken. Wat ook weer positief aanzet tot de éne of de andere uitstap om er eens uit te zijn.

  1. En ik ontdek ook mooie dingen op plekken waar ik regelmatig passeer, maar blijkbaar nooit echt goed gekeken had. En zo is dat, zo deed ik bij flauw weer toch maar een fietsritje 🙂

 8. wow super schoon (zeker die kameleon/muis is echt cool!). je hebt er ook veel eh in de buurt!

  Ah Gijs Vanhee ken ik, hij is ook vrijwilliger bij Mobile School en doet meeste van hun graphics (design van de educatieve panelen en ook van het bordspel Coronials https://www.mobileschool.org/news/coronials)
  Zijn streetart is andere, maar specifieke stijl die je ook direct herkent. Hij tekende op het oude huis van Saskia van Mobile School die 2 zomers geleden plots overleed, ook een mooie tekening. Da’s nu net een van de streetarts die ik nog niet ben gaan fotograferen.

  1. Cee Pil (van de kameleomuis) is toch wel één van mijn favorieten. Er zijn er hier enorm veel in mijn buurt, ik heb nog lang niet alles gezien.

   Tof dat je Gijs VanHee kent! Die street art van hem vind ik ook zo’n schitterende!
   Nu moet je toch eens gaan kijken hoor, naar het huis van jullie betreurde Saskia. Ben echt wel benieuwd wat hij daar gemaakt heeft.

   1. Ah maar ik weet wel wat hij daar getekend heeft eh. We hebben het allemaal als rouwkaartjes ook gekregen, het hangt op bij mij. Het is Saskia die tussen de kinderen verhalen vertelt. En ik heb foto’s gezien van haar huis, dat inmiddels verkocht is maar met clausule dat muurschildering moet blijven. Misschien vind ik het wat te emotioneel om langs te gaan….

    https://www.instagram.com/p/B0bnLX_oUD8/

     1. Inderdaad. Ik ben op zoek naar een recente van hem, maar ik vind ‘m niet. Ga eens op mijn gemak moeten zoeken.
      Ooh, en nu zie ik op zijn Instagram dat ik de Smiling Cat fotografeerde, in deze blogpost, die is ook van hem!
      En de CrowCow had ik eerder al eens in een Week in beeld.

Zeg het eens?