Elke vrijdag: Satur9’s 30 Weeks Photo Challenge. Een foto challenge met lage instapdrempel: geen verplichting om elke week deel te nemen, niveau dat haalbaar is voor iedereen, verhaaltje schrijven mag maar hoeft niet. No stress, dat is mijn motto.

Ik bundelde alle deelnemende foto’s van de afgelopen weken ==> op deze pagina. Neem zeker eens een kijkje, de verzamelingen foto’s zijn erg leuk om te zien!

Terug van weggeweest. Als je nog een foto in het vorige thema (bokeh) hebt die me ontgaan is, laat het dan even weten in de commentaren. Dan voeg ik hem toe aan de overzichtspagina.

Het thema deze week: silhouet.

Het was leuk om de afgelopen weken te zien dat het vorige thema wel degelijk iets bijbracht aan de (al dan niet) deelnemers, overal werd ineens op allerlei foto’s bokeh gesignaleerd. Leuk.

Deze week een eenvoudig thema: silhouet. Levert mooie foto’s op. Het silhouet van je geliefde, van je kind of hond of kat, van een skyline, van iets onverwacht wat een opmerkelijke foto oplevert. Tegenlicht is de sleutel. Bij zonsondergang krijg je extra mooie effecten. (of bij zonsopgang natuurlijk, maar ik lijk hier soms echt wel de enige vroege vogel te zijn)

Zelf werkte ik al wat vooruit, je zal hier de komende weken vaak foto’s zien die ik tijdens onze vakantie maakte, maar die ik opspaarde voor een bepaald thema van deze foto challenge. Zo ook deze foto.

We keren terug naar het doorkijkkerkje in Borgloon, waar ik dit mooie beeld maakte van Meneertje Mertens, die zelf foto’s maakt met zijn telefoon. De originele foto toonde al grotendeels een silhouet, ik werkte nog een beetje bij in Lightroom waardoor het effect maximaal werd.

Dus! Schiet in actie, maakt een leuke silhouet-foto van je kind, hond of kat! Of iets of iemand anders, het was maar bij wijze van spreken en voorbeeld.

Ook nu weer: Pinterest kan inspireren.

Post je foto op je blog (link of berichtje hier in de reacties altijd welkom), op Instagram (hashtag #satur9sphotochallenge), op je Facebookpagina (hier ook: hashtag #satur9sphotochallenge) of als reactie op mijn aankondiging van dit blogbericht op Facebook. Alle foto’s verzamel ik op de Satur9’s 30 Week Photo Challenge recap pagina.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

33 reacties

  1. Dankjewel! Daarstraks al snel eens bij jou gekeken, dat ziet er weer goed uit zeg! Deze namiddag ga ik wat foto’s verzamelen 🙂

 1. Ik duik straks even in mijn fotoarchief. Momenteel is het druk, druk, druk. Dat merk je overigens aan mijn bevroren blog.
  Dat kerkje is prachtig. Ik mocht er reeds van genieten middels je reisverslag.

  1. Ben benieuwd! Kan me voorstellen dat het bij jou nu alle hens aan dek is.
   Het kerkje is op alle mogelijke manieren fotogeniek 🙂

 2. Je hebt zelf een prachtig voorbeeld geplaatst en ik zag de eerste deelnemer al langsgaan bij mijn linkjes. Hoewel ik zelf niet meedoe zie ik ze natuurlijk wel bij anderen.

 3. Doorgaans pas ik voor gelijk welke vorm van challenges. Om de eenvoudige reden: dan voel ik teveel druk (in het bijzonder nu…). Doch het motto dat jij hier aanhaalt, daar kan ik me zeker in vinden. Mààr ik hou wel ontzettend van fotograferen, kost me ook geen moeite om quasi elke dag wel iets (of iemand) te fotograferen dus wie weet…
  P.S.: Hoe weet ik welke challenge bij welke week hoort? Dat is me aan de hand van deze post niet erg duidelijk met name.

  1. Ik hou ook alle mogelijke druk af, zo hou ik ook niet (meer) van bucket lists en zo, omdat die teveel druk meebrengen. Daarom dat ik deze “challenge” heel toegankelijk wil houden. Zowel qua moeilijkheidsniveau als qua “dwang” om deel te nemen.
   De challenge waarop je nu reageert, nr 13, is deze van de huidige week, van vrijdag tot en met donderdag. Maar eigenlijk maakt het allemaal niet uit, voor mij hoef je niet persé in die week een foto te posten. Geen dwang en geen stress, weet je wel 🙂
   De challenge heeft een dikke maand stilgelegen door onze vakantie. Als je zin hebt om challenges van ervoor in te halen, voel je vrij! Zet een linkje of laat me op één of andere manier weten dat je meegedaan hebt, en dan voeg ik je foto’s toe aan het overzicht.
   Het korte antwoord is dus: het maakt allemaal niet zoveel uit 🙂

   1. Oh jawel een bucket list. Die bestaat wel bij mij maar ook niet als ‘must’. Gewoon leuk als daarvan iets wordt afgevinkt. Zo niet, ook goed.
    Intussen vandaag iets gepost rond het thema van deze week (zoals je al had ontdekt 😊). Zalig dat van die geen druk, geen plicht en zo voelt het ook. Zou anders ook niet meedoen. Echt tof hoor!

    1. Een lijst zonder druk is wel leuk. Maar daar slaag ik dus niet in, het voelt meteen aan als dwang. Maar ik ben daar erg lastig in geworden sedert ik ziek geweest ben. Zwaar probleem met stress en druk. Vandaar dat ik zo losjes omspring met die “challenge”. Die eigenlijk geen challenge op zich is, maar het bekt lekker en trekt de aandacht wat meer. Maar eigenlijk is het een beetje bezigheidstherapie tijdens coronatijden, een mogelijkheid om bij te leren (zeker voor mezelf, ik verken bij momenten onbekend gebied) en een manier om samen wat plezier te hebben. Meer wil ik echt niet. Zo kunnen mensen die geen dure camera hebben ook deelnemen, en doet er bijvoorbeeld ook iemand mee met een fysieke beperking, die erg blij is dat ze ook eens kan meedoen aan een challenge. Dat doet me plezier 🙂

     1. Begrijp ik zeker wel, temeer omdat het iets is waar ook ik voor dien op te letten. De burn-out waar ik momenteel mee zit, heeft me de ogen geopend en brengt me tot betere inzichten. Het is zeer zeker bij momenten een gevecht tegen mezelf maar wel nodig.
      Ik vind het zo ontzettend schoon van jou, het idee achter die challenge en hoe je hierdoor zo’n challenge een positieve draai geeft.

Zeg het eens?