Op donderdag is het hier Throwback Thursday. In 2021 duik ik in mijn analoog fotoarchief en scan foto’s in. Elke week één foto, eens zien hoe lang ik dat volhou, ha! Van enige chronologische aanpak of logische volgorde is geen sprake, ik neem een willekeurig fotoalbum en scan een foto in.

Mijn grootmoeder. Moeder van mijn moeder. Ik vind dit een zalige foto. Een vrouw met karakter, straalt deze foto uit. Ze was naaister, en ik vind dat je dat ziet aan deze foto. Geïnteresseerd in kleren en mode. Foto gemaakt in Oosteeklo, neem ik aan. Eind jaren 40, neem ik ook aan. Er is een foto van mijn ma op haar plechtige communie waar mijn grootmoeder lijkt op hoe ze er op deze foto uitziet. Aannemend dat mijn ma haar plechtige communie deed in 1947, ga ik ervan uit dat deze foto uit dezelfde periode stamt.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

12 reacties

  1. Wat een mooie foto en wat een mooie elegante vrouw.
    Mijn schoonmama was ook naaister. Tijdens de oorlog naaide ze soirée kleding voor de Antwerpse bourgeoisie. Ze heeft trouwens ook mijn trouwkleed gemaakt.

  2. Mijn moeder was ook naaister van opleiding. Was daar super goed in, maar moest (omdat de vrouw zoveel te zeggen had in die tijd) haar roeping opgeven voor het opvoeden van de kinderen en het helpen bij de zelfstandige activiteit van mijn vader.
    Prachtfoto van ongetwijfeld een prachtige vrouw!

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: