Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. De laatste tijd ook vaker foto’s met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Een laatste week in beeld voor ik overschakel op reisverslagjes. Zaterdag gingen we op de kleine meisjes passen, omdat mama en papa naar een begrafenis moesten. Ik maakte weinig tot geen foto’s (de foto’s die ik maakte, wiste ik wegens niet goed), maar Meneertje Mertens maakte wel deze mooie van onze Pieperd, het tweede kind met de opmerkelijke ogen.

Zondag maakte ik een bedroevend kort ritje door het bedroevend deprimerende kakweer. Het levert wel dramatische foto’s op van de Schelde. Daar had ik gelukkig meewind. En ja, ik bleef droog.

Maandag maakte ik met BFF Corine een wandeling door de Gentbrugse Meersen. Het begon onder een mooie blauwe lucht. Het Vredesmonument, nog eens.

Maar al snel kwamen de wolken talrijk opzetten.

Het leverde alweer prachtige, dramatische zichten op.

Bleven we droog?

Neen. We kregen een stevige regen-hagel-sneeuwbui over ons heen. Maar we konden ermee lachen, we zijn niet gemaakt van suiker. En onze goeie babbel, die hadden we toch maar mooi gehad.

Het blijft kersttaferelen opleveren. (zelfde dag)

Op woensdag ging ik wat spullen afleveren bij Janna en Co. Deze keer was het Prinses Pipa, en Prinses Pipa maakte een tekening voor opa.

Met een potlood oma, met een potlood.

Ik had een plannetje in mijn hoofd om eens naar de Jozef Kluyskensstraat te fietsen om daar foto’s te maken van bloeiende Japanse kerselaars, en onderweg te stoppen in de Tweebruggenstraat bij de bike street art. Donderdagochtend was de lucht blauw, raapte ik mijn moed samen en sprong ik op mijn fiets. Eerste halte, de ultracoole Velo’ciraptor.

In de Tweebruggenstraat dus.

Ik trotseeerde dé Gentse berg (Lammerstraat/Sint-Pietersnieuwstraat/Plateaustraat) (ja lacht nie, conditie nul en veel meer kilo’s dan vroeger toen ik dit ding werkdagelijks opreed) en reed naar de Jozef Kluyskensstraat. Waar ik niet ontgoocheld werd. Japanse sierkers in bloei.

Straat vol met auto’s wel (lelijk!) dus allemaal foto’s “in de lucht”.

Mooi hè. En ja, bokeh!

Het grappige was wel dat ik lang niet de enige was die foto’s kwam maken. Later zag ik ook foto’s van dezelfde bloesems langskomen bij twee vaste deelnemers van de foto challenge, maar we hebben elkaar niet gezien.

Nog een uitsmijter.

’s Avonds was er nog een mooie zonsondergang.

En vanaf nu wordt er hier regelmatig eens naar het centrum van Gent gegaan, want Lies kon niet aarden in Aalst (can’t blame her) en verhuisde terug naar Gent. Naar het centrum. Maar echt: het centrum.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

43 reacties

 1. Ik heb genoten van je prachtige foto’s en de foto’s die jij dramatisch noemt, vind ik spectaculair.
  De Japanse kerselaars die in bloei staan wil iedereen graag zien. Ik moet er maar 2 km voor wandelen.
  Maar de totjes van Pipa en Lili vind ik persoonlijk nog altijd het mooiste!

 2. Helemaal prachtig die kersenbloesem, denk mat weemoed aan de boom die hier vroeger in de tuin stond, altijd een feestje als hij in bloei stond, wel een hoop rommel erna, dat dan weer wel!

  1. Hahaha ja, dat is echt wel. Met die magnolia’s ook.
   (wij hebben hier in de tuin achter ons een esdoorn staan, dat is de kampioen van de rommel!)

 3. Zoon heeft in de hof een prachtig exemplaar staan, maar hij woont verder af en de boom is altijd wat later pas in bloei. Nu zeker in deze wintertijden. Ze passen in een sprookjeswereld. Alleen al daarvoor zou ik graag eens naar Japan reizen…..

  1. Ze zijn hier dit jaar ook behoorlijk laat. Het voordeel aan dit weer is dat ze iets langer bloeien dan. Sprookjesachtig, dat is het inderdaad… prachtig.

 4. Het was een week van wolken in alle kleuren en formaten. Mooie foto’s levert dat alleszins op.
  En welkom thuis, Lies. Ik hoop dat ze zich goed gaat voelen in haar nieuwe nestje.

  1. Die wolkenluchten zijn zoveel mooier dan het eeuwige grijs van de laatste weken. Het betert toch een beetje.
   Ik hoop ook dat Lies hier gelukkig zal zijn.

 5. De dramatiek spat van mijn scherm, maar ook de schattigheid! (Prinses Pipa)
  Velo’ciraptor (Dromaeosaurus Cyclist) vind ik erg geslaagd. Verfrissende graffiti. En dan die bloesems: Ooo! *smelt*

 6. je bent niet de enige die naar de Jozef Kluyskensstraat ging

  zo lees ik tenminste op sommige blogs

  die eerste foto van Meneertje Mertens krijgt hier voor mij de hoofdprijs

  prettige dag

  1. Half fotograferend Gent ging volgens mij naar de Jozef Kluyskensstraat, ik zie óveral foto’s verschijnen 😀

   Maar de foto van ons kleintje mag gerust de hoofdprijs krijgen 🙂

 7. Een mooie serie “wisselend voorjaar foto’s”. De wolkenpartijen maken landschapsfoto’s vaak een stuk aantrekkelijker dan strakblauwe luchten, maar ik geef oe, om te wandelen is het wat minder.
  Je bloesems zijn prachtig.
  Maak er een mooi weekend van.

  1. Dankjewel!
   Ik hou wel van zo’n staalblauwe lucht, kan heel strakke foto’s opleveren. Maar die wolken, tja, da’s elke keer weer een mooi schouwspel.

  1. Het levert mooie foto’s op hè, die wolkenluchten. Eigenlijk is het vooral de temperatuur die tegenvalt, en eerder op de week ook dat echt wisselvallige weer. Nu valt het mee. Als je binnen zit 😀

   1. Deze voormiddag was het heerlijk buiten. e hebben lekker in de zon gezeten. Je leest het morgen wel (of niet). Ik wens je alvast een hele fijne deugddoende vakantie!

    1. Ik heb het nog niet gelezen, maar dat komt de komende dagen wel. Misschien eens met wat achterstand, maar ik ga af en toe toch wel lezen.
     Dankjewel! 🙂

 8. Een prachtig en zeer gevarieerd logje met een paar herkenbare plekjes voor mij. Altijd fijn om te zien. Wat een bloesems! En ja die kindertjes hé. Je zal ze even missen de komende weken, maar je krijgt zoveel meer en eens iets anders in de plaats. Geniet ervan met volle teugen! Ik wou dat ik meekon…

  1. Ja, we krijgen zeker heel veel in de plaats. En we kunnen altijd eens videobellen. We gaan zeker genieten, en je zal hier een beetje kunnen meegenieten 🙂

 9. Wat een lieverd is die Pipa toch, alletwee eigenlijk. En centrum centrum Gent lijkt mij eigenlijk wel heel erg leuk om te wonen, zeker als jonge twintiger!

  1. Pipa is een ongelooflijke lieverd, en een heel opgewekt kind. Lili het grote energiebommetje, en dat lieverd zijn hebben ze allebei, zeer zeker 🙂
   Ja, Lies ziet dat wel helemaal zitten hoor, daar centrum centrum Gent 😀

  1. Dankjewel!
   Ja, deze week ging het een stuk beter hè. Het weer was nog niet echt zoals we het willen, maar toch al wat geschikter om wat mooie foto’s te maken.

 10. Zo mooi die bloesemfoto’s! En zo’n wispelturig weer he! Ik belandde onderweg naar de winkel ook in een mega sneeuwbui.

  1. Lies is onze jongste dochter, een jonge twintiger 🙂
   Ik vind dat echt de max, sommige van die muurschilderingen zijn écht knap.

Zeg het eens?