Het kan een lightbox quote zijn. Een tekst op een letterbord. Iets wat ik tegenkom op straat. Ze hebben één ding gemeen: het zijn woorden op maandag.

Het was een tijdje geleden weer de verjaardag van één van mijn favoriete leerkrachten ooit. Allez, niet mijn leerkracht, een leerkracht van mijn kinderen. Een leerkracht van Milan. De mens is ondertussen al overleden, veel te vroeg. Op Facebook zie ik elk jaar zijn verjaardag voorbijkomen, en dan ga ik eens op zijn profiel kijken. Daar zie ik dat gasten uit Milan zijn klas nu nog aan hem denken. Ik vind dat schoon. Ik vind dat dat aantoont wat voor mens hij was.

En zo ben ik al een paar keer gaan terugkijken naar een heerlijk filmpje, dat ik hier met jullie wil delen. Het gaat niet over woorden, wel over een letter. De letter N. Echt, ik raad u aan het filmpje volledig uit te kijken. Twee leerkrachten, toevallig niet één maar twee van mijn favoriete leerkrachten ooit. Die met veel bezieling hun kennis en geestdrift doorgeven aan jonge mensen in het Beroepsonderwijs. In één van mijn favoriete scholen ooit, het HTISA. Het Hoger Technisch Instituut Sint-Antonius. De Holstraat in Gent. Toen ik schoolliep, berucht. Nu een kleine, warme school waar ze ongelooflijk keihard hun best doen om die jonge gasten dingen bij te brengen. Bewondering. Echt waar, zoveel bewondering. En ook zo blij, omdat dit kan. Kijk. Glimlach. Voel een beetje hoop.

Eigenlijk een ode aan Meneer Hassan en Meneer van Gele. Schitterend. De letter N.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

22 reacties

 1. Schitterend Anne. Een prachtig voorbeeld van vakoverschrijdend werken. Met deze collega’s zou ik graag samenwerken. Helemaal mijn ding. Wat is het onderwijs toch leuk, maar je moet wel creatieve collega’s hebben die openminded en positief zijn. Een pluim voor deze gezellige, toffe collega’s met heerlijk Gents’ accentje en originele ideeën. 👍
  Genoten van het filmpje!

  1. Haha ja, het Gents accentje is wel prominent aanwezig en zalig om horen 🙂
   Zo leuk kan onderwijs zijn, met de juiste mensen.
   Blij dat je ervan genoten hebt 🙂

Zeg het eens?