Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. De laatste tijd ook vaker foto’s met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

De week begon met het assembleren van een patroon. God in de hemel, als ik nog eens een patroon koop, dat ik er dan aan denk NOOIT NOG een print at home patroon te kopen. Wat een klus!

Maar eens dat achter de rug, dan is het leed geleden. Ik ga iets moois maken.

Tussendoor ook wat praktische klussen: waszakjes. Met de nodige fouten en dat het een leerproces was. Nu eerst testen in welke mate ze bestand zijn tegen het geweld van de wasmachine.

En toen, awel, toen was het mooi weer hè. En ging ik (eindelijk, eindelijk) fietsen. Op pad met het fototoestel, want ik wilde magnolia’s fotograferen. En of dat gelukt is. Janna hintte het De Smet De Naeyerpark aan het station, en daar maakte ik deze foto van de explosie van bloemen.

Van dichtbij.

Daarna fietste ik door naar de twee fietsbruggen, en zo door naar het station van De Pinte. Onderweg zag ik weer deze (dit?) landmark. Ik kan het niet laten foto’s te maken, ik vind het contrast zo heerlijk. Vanuit het Parkbos.

Waarna ik naar Zwijnaarde fietste, en langs de Schelde terug naar huis reed.

Thuis maakte ik nog wat foto’s in de tuin.

Yep, het fietsseizoen is weer begonnen.

Woensdag was het nog steeds ronduit schitterend weer. Ik fietste naar Janna, en spotte deze aanmoediging van de fietsersbond. They always have our back.

Ik dropte mijn rugzak met een kleedje voor Lili in de tuin, en deed een rondje Oostakker – Hijfte. Serreland, met hier het kerkje van Hijfte in de achtergrond.

Waarna ik terugkeerde naar de tuin en Janna en Lili en Pipa. Ik ging nog een foto daarvan gebruiken, maar toen viel me in dat dat niet kon, want ik wil het morgen over het kleedje van Lili hebben. Nog even geduld!

Donderdag was het nog steeds warm, en deed ik rond de middag een kort toertje om street art te spotten. Ik zag een mooie van Cee Pil op Facebook, maar vond die niet terug. Ik zat wel in de juiste buurt, maar heb blijkbaar niet goed gekeken. Ik belandde aan Wijkpark De Porre, waar het wel mooi is.

En daar zag ik wel een hele mooie.

Onderweg naar huis passeerde ik aan Gentbrugge brug, waar ik wist dat een nieuwe muurschildering stond. Daar dus even gestopt en een foto gemaakt.

Knap gedaan, vind ik.

En nu? Nu is de winter terug begot.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

44 reacties

 1. In ieder geval heb je de mooie dagen goed benut. Wat práchtig die magnolia foto’s, Die bomen zijn zó fotogeniek. Lijkt me veel plakwerk om patronen uit te printen, kan me er niet heel veel bij voorstellen maar het lijkt me niet handig ,o ja, dat vertel je eigenlijk al. ;-(

  1. Die magnolia’s zijn inderdaad enorm fotogeniek. En ik wilde er echt wel eens foto’s van!
   Het is inderdaad niet handig. En véél knip- en plakwerk. En achteraf vouwt het ook niet echt praktisch op. Als er geen papieren versie beschikbaar is, mja. En eenvoudige patronen, OK. Maar dit was toch wel wat van het goede teveel. Ik had het papieren patroon moeten bestellen.

   1. Nou ja, dat weet je dan voor de volgende keer. Misschien een cursus patroontekenen volgen? Ik ben het helaas helemaal vergeten hoe het ook weer ging maar had er vroeger veel nut van omdat ik niet precies de ideale maten had.

    1. Ik wist het eigenlijk al, ik moet het gewoon beter onthouden 🙂
     Goed idee wel, die cursus patroontekenen. Hou ik in gedachten voor als corona ooit eens voorbij is. Ooit.

     1. Patroontekenen Is ook altijd handig om gekochte patronen aan te passen als je geen standaardmaatje hebt. Ik had vroeger een vrij brede rug en schouders waardoor gekochte kleding nooit prettig zat en altijd wel ergens niet goed paste..

 2. Jammer van de beloofde aprilse grillen die de magnoliapracht wellicht een veel te korte levensduur zullen geven. Vind ik altijd zo jammer aan de lentebloemen die zo hun best doen.

  1. Morgen zie je wat ik gemaakt heb 🙂
   Ik gebruik die waszakjes graag: voor kleine spullen als herbruikbare wattenschijfjes, voor mondmaskers, voor grotere dingen als bijvoorbeeld een jurk met een knooplint, voor kousenbroeken en panties…

 3. Het was zo mooi woensdag en donderdag… wat jammer dat het nu weer winters is… De fiets kan weer even op stal.
  Toch heb je mooie bloesems weten te fotograferen.
  De muurschilderingen zijn inderdaad mooi, vooral die laatste. Knap.
  Nog een fijn paasweekend!

  1. Ik heb er zo geen zin in, in dat winteroffensief. Ik wil fietsen! Maar niet in de kou en wind.
   Voor jullie ook een fijn paasweekend!

 4. Ja, de lente was even in het land. Hier ook weer de fiets van stal gehaald en een namiddagje gaan bijpraten met koffie & gebak bij een jarig vriendin in de tuin. Bijna net zoals vroeger …

 5. Heel mooie bloesems!
  Dit ‘landmark’ is de provinciale zetel van mijn werkgever (KBC). Als je ooit eens de kans krijgt om dit te bezoeken: zeker doen. Je heb er prachtige vergezichten, ook over de Gentse binnenstad.

  1. Dankjewel!
   Ja, die KBC-toren, daar zou ik graag eens bovenop willen staan. Jammer genoeg is er nauwelijks (geen?) gelegenheid toe. Maar ik hou het in de gaten, want da’s toch wel iets wat ik erg graag eens zou doen.

 6. Patronen uitprinten what a joy. Not! Jij hebt dan nog geluk dat ze genummerd waren, bij andere is dat vaak nog niet eens zo en moet je nog meer puzzelen.
  Mooi weer en gefietst: hier ook. Mijlpaal van 11000km gehaald op mijn blauwke en een dag méér dan 100km gereden.
  En street art: het lijkt wel dat meer steden investeren daarin. Hier in Kortrijk zijn er ook een paar nieuwe maar ik heb ze nog niet allemaal op foto. Sommige steken zich ook een beetje weg (lees: ik weet nog niet alles zijn hier). Die voorlaatste op die gevel vind ik prachtig!

  1. Ja ik had nog geluk met die nummering. Puzzelen, het zou niet goedgekomen zijn denk ik.
   Jij hebt nogal gefietst jong, ik heb op twee dagen de helft gefietst van wat jij op één dag fietste!
   Heerlijk hè, die street art. Maakt grijze steden zoveel mooier. Ik vind die vrouw ook schitterend.

 7. De magnolia’s zijn heerlijk maar o zo kwetsbaar. Er wordt nachtvorst verwacht de komende dagen en dat zal de hemelse bloemen nekken, vrees ik.
  Prachtige foto van de KBC-toren. Die moet je beslist ’s avonds eens fotograferen als hij blauw verlicht is.

  1. Ik vrees het ook. Ik vind dat de huidige temperatuurschommelingen al hun tol eisen, je ziet er al veel die hun bloementooi aan het verliezen zijn, wellicht door die heel warme dagen ook.
   In het blauw moet die toren inderdaad ook mooi zijn. Ik kom daar wel niet zo vaak ’s avonds. De Ghelamco Arena zag ik al vaker verlicht, ook heel mooi.

    1. Nope, helemáál niet. De E40 eens afrijden en de Putstraat eens opzoeken, zou kunnen helpen. Of eens een wandeling plannen in het Gentse Parkbos, dat ook. Een avondwandeling. Mja. Moet wel kunnen, denk ik.

  1. Als het zo warm is, denk je altijd dat dat zo gaat blijven. Jammer genoeg niet. De naaimachine zal inderdaad van pas komen, gelukkig heb ik nog wat plannen op dat vlak. En de verwarming moet maar meedoen 🙂

 8. Oei, dat patroon… ik doe het liever niet meer: zoveel werk en plakbandjes die weer loslaten… Ik haal mijn patronen liever uit een tijdschrift dan dat ik een PDF-patroon moe uitprinten.

  1. Het was dom dat ik het PDF-patroon kocht, het patroon is er ook in papieren versie. Ik hoop dat ik nu onthoud dat ik dit liever niet meer doe 🙂

 9. wel mooi contrast met de grijzere foto’s de weken ervoor. Deed deugd eh die lenteweek!

  heb je streetart app? ik veronderstel dat Gent daar ook in staat net zoals Leuven, maar er staat wel niet alles in.

  1. Och jong dat deed zoveel deugd, ik heb genoten.

   Die street app had ik niet, maar nu wel 🙂 Dankjewel voor de tip, echt wel zalig! Die van Cee Pil die ik zocht, staat er al in! Zal nog eens moeten terugkeren. Nog eens merci! Die app ga ik regelmatig gebruiken.

Zeg het eens?