Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. De laatste tijd ook vaker foto’s met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Zaterdag gaf Myriam me onbewust een schop in de kont om toch even van het mooie weer te genieten en een eindje te gaan fietsen. Ik reed de stad in, en maakte de foto’s die ik eerder wilde maken voor de foto challenge met thema water, ware het weer wat beter geweest.

Ik fietste naar het Prinsenhof, waar ik op de Brug der Keizerlijke Geneugten wat foto’s maakte.

Een brug verder, het Rabot ofte de Torekens.

Meer het centrum in, zicht vanop de Vleeshuisbrug.

En natuurlijk moet een iconisch zicht er ook bij. Weinig volk op de Gras-en Korenlei, maar veel kranen. Vaak vind ik die wel iets hebben, hier vind ik het jammer.

De Bijlokekaai, met de Boekentoren in de verte.

Het is lente!

Zondag keerden we terug naar de plek waar we het de week ervoor zo mooi vonden, maar waar het toen voor ons te guur was om te wandelen. Deze keer lukte het wel.

De kapel Wittentak, opnieuw. Daar parkeerden we deze keer en vertrokken we voor onze wandeling.

We kregen meteen een verschrikkelijk steil stuk omhoog voor de schoenen geschoven, liepen een stukje door het Scherpenbergbos en zagen de Hotondmolen nog eens. (die ik gisteren ook zag in de koers)

En weer mochten we een bergje afdalen, de Scherpenberg. Gelukkig afdalen, want steil als dit hadden we het hier nog niet gezien. Onwaarschijnlijk!

Een grapje moet altijd kunnen.

Mijn haar is geknipt.

Het was weer niet erg mooi, maar grijs, grijs grijs en wat nevelig.

En er stond altijd wel iets in de weg.

We liepen een eind naar beneden, wat meer de stad Ronse in. En we komen een beetje realiteit tegen.

De Spinsterstraat. Niet genaamd naar de ouwe wijven maar naar de fabriek.

Op de terugweg naar boven werd ik blij van de tekenen dat de lente echt wel op komst is. Ooit een keer zo. Hallo? Lente?

En voor de rest van de week: weinig foto’s. Eentje van een heel kort fietstochtje op woensdag, en dat is het. Jaagpad langs de Schelde, Destelbergen.

And that’s it for this week folks!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

30 reacties

 1. Veel me bekende plaatsen.
  Prinsenhof is de lievelingslocatie voor de gidstochten van manlief.
  De kapel en mijn geboortestad.
  Ze geven mijn dag een boost.
  PS heb je het over je haar of over de omgeving als je grijs in drievoud gebruikt?😉 Zinnetjes komen na elkaar, maar ik zie geen grijze sporen?

  1. Het Prinsenhof is één van de klassiekers hè. Heel mooi.
   Wij genieten in je geboortestad.
   Blij je een boost gegeven te hebben.
   Ik heb mijn zin ondertussen gecorrigeerd, er ontbrak een woord. Grijs grijs grijs sloeg op het weer, mijn foto’s zijn grijs. En mijn haar ook hoor, een donkere basis maar al heel veel grijs te vinden 🙂

  1. Niet weinig in dit blogbericht, wel weinig van de week. Veel van het weekend. Ongelijk verdeeld.
   Blij dat je het leuk vond nog eens door Gent te lopen met mij 🙂

  1. Ah, dat lees ik graag 🙂 Ik moet zeggen, het deert me niet zo dat het minder druk is in de stad. De laatste jaren vond ik het té druk. Misschien is het nu een beetje teveel naar de andere kant doorgeslagen, dat geef ik wel toe 🙂

  1. Blij dat je genoten hebt!
   Ik vind dat niet misstaan hoor, torenkranen, op veel plekken. Hier vind ik ze het uitzicht wel behoorlijk ruïneren.

 2. Je opmerking over de torenkranen doet me denken dat ik nog eens naar de Broeltorens hier moet gaan. Ze hadden deze week twee heel hoge kranen nodig om een andere kraan aan de overkant van de Leie af te breken. Met een beetje geluk kan ik die torens nu eens op foto krijgen zonder storende kranen erbij.
  Jouw haar is nog een stuk donkerder dan het mijne, maar ons kapsel lijkt aardig hetzelfde.
  In Ronse wil ik ook nog eens gaan wandelen.

  1. Zeker doen, die Broeltorens zonder kranen 🙂
   Mijn haar is inderdaad donkerder, maar ook wel met het nodige grijs 🙂 Kort is makkelijk.
   Als je iets bent met een gpx-file, wil ik je die van onze wandeling wel doorsturen.

 3. Wat een mooie lentefoto’s. Die bloesems en knopjes, heerlijk! Kunnen we nu wel gebruiken ook in deze tijden. Die torekens lijken trouwens verdacht veel op onze Broeltorens in Kortrijk (en ik die dacht dat we uniek waren met onze torens).

  1. Ja heerlijk om zien hè, die tekenen dat de lente echt wel op komst is.
   Nee jong, niet uniek, wij hebben ook van die cutie torens 🙂

  1. Blij dat je mee met mij genoten hebt!
   Inderdaad stil in Gent, alhoewel ik het eigenlijk nog redelijk druk vond, gezien de omstandigheden. Maar niets vergeleken met vroeger…

  1. Zeg dat wel, amai!
   Ik moet zeggen, ik vind het ook iets hebben. Het was de laatste jaren echt té druk geworden, vond ik.

 4. Er zitten weer mooie foto’s tussen. Vooral de foto’s die je in de stad hebt gemaakt, mogen gezien worden. Om de één of andere reden associeer ik die mooie gevels en die watergangen vooral met Brugge, maar Gent heeft ze dus ook. Ik ben het met je eens dat, hoewel ik op zich takelwerken altijd interessant vind, ze het beeld van de mooie oude gevels hier toch wel lelijk verstoren.

  1. Dankjewel!
   Gent is zeker even mooi als Brugge, en net iets minder toeristisch. Vinden wij dan. Brugge is doods, Gent leeft. (en nu maar hopen dat ik geen Bruggelingen op mijn dak krijg).
   Hier in de buurt maak ik vaak foto’s van een zicht op de Schelde waar ook een kraan prominent aanwezig is, en dat werkt, maar mijn aanvoelen. Ze kunnen heel mooi zijn. Maar hier dus niet, vind ik ook. Hopelijk verdwijnen ze weer snel.

Zeg het eens?