Elke vrijdag: Satur9’s 30 Weeks Photo Challenge. Een foto challenge met lage instapdrempel: geen verplichting om elke week deel te nemen, niveau dat haalbaar is voor iedereen, verhaaltje schrijven mag maar hoeft niet. No stress, dat is mijn motto.

Ik bundelde alle deelnemende foto’s van de afgelopen weken ==> op deze pagina. Neem zeker eens een kijkje, de verzamelingen foto’s zijn erg leuk om te zien!

Dit is alweer de tiende week van de foto challenge, en de corona-crisis heeft alweer een nieuwe dimensie bereikt. Het is wat.

Het thema deze week: oud.

Weer heel veel mogelijkheden, weer heel veel mogelijkheden tot creativiteit. Een foto van je grootouders. Of je ouders. Of jezelf. Hangt allemaal af van je leeftijd, ha! Een oud gebouw. Je oude jeans. Een oud detail van iets nieuws. Something old. Er zijn zoveel mogelijkheden.

En eigenlijk, toen puntje bij paaltje kwam, vond ik dit best wel een moeilijke opdracht. Weinig inspiratie. Ik dacht aan een foto van de oude, bakelieten telefoon die ik hier staan heb. Maar pffff. Ik zocht op Pinterest maar dat bracht me geen stap verder.

Janna suggereerde: een portret. Van onze buren, of van oma en Herman. Leek me wel wat. De buren niet zo, want ik mag niet binnen bij die mensen. Ik zou de gelegenheid te baat moeten nemen als ik één van hen eens buiten zag. Als je ze niet nodig hebt, zie je ze alle dagen maar als je ze nodig hebt? Niet dus. Mijn ma en Herman, dat hing wat af van het weer. Goed genoeg om naar ginder te fietsen, want het openbaar vervoer, daar heb ik geen zin in.

Gisteren lukte het uiteindelijk. Living on the edge? Me? Allez toe toe gij.

Ik moest nog efkes uitleggen dat het portret voor de foto challenge met thema oud was maar hey, als ik het geluk heb om 80 of 85 jaar te worden, dan mag ik ook oud genoemd worden. En dan ga ik blij zijn dat ik zo mooi oud geworden ben. En ik hoop ook dat ik dan even wijs zal zijn. Dus ik vind het in deze een compliment. Oud, mooi, wijs.

Dus! Schiet in actie, zoek iets ouds, of het nu binnen is of buiten. Of misschien heb je wel zo’n leuke oude foto van je grootouders of andere familie.

Post je foto op je blog (link of berichtje hier in de reacties altijd welkom), op Instagram (hashtag #satur9sphotochallenge), op je Facebookpagina (hier ook: hashtag #satur9sphotochallenge) of als reactie op mijn aankondiging van dit blogbericht op Facebook. Alle foto’s verzamel ik op de Satur9’s 30 Week Photo Challenge recap pagina.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

49 reacties

 1. Wat een mooie foto. Je mama is een heel mooie vrouw, en de liefde waarmee ze naar haar partner kijkt is ontroerend. En Herman, wat ziet de man er tevreden uit. Zou wil ik ook oud(er) worden!

  1. Ja, dat is één van de voorwaarden! Ik omschrijf het altijd zo: je moet een deel geluk hebben (want je hebt niet alles in de hand, veel ziekten en aandoeningen heb je te ondergaan), een deel moet je zelf aan werken (in beweging blijven, bijvoorbeeld), en jong van geest blijven helpt ook wel 🙂

 2. Zij praat, hij luistert, maar tederheid staat centraal: zo interpreteer ik deze mooie opname. Een geslaagde invulling van de challenge, zoveel is zeker. Ik duik straks ook in mijn fotoarchief!

 3. Een mooie foto van een mooi, al wat ouder, maar zo op het oog nog vitaal stel.
  Ik zou ervoor tekenen om er over pakweg 20 jaar nog zo monter bij te zitten. Oud worden is mooi, maar om vervolgens ook nog wat fit en kwiek oud te blijven, dat is de kunst.

  1. Zowel fysiek fit en kwiek, als mentaal.
   Ze zijn inderdaad nog vrij vitaal, hoewel hier en daar wel wat kwalen beginnen op te klagen. Maar ze (én we) kunnen niet klagen, denk ik.

    1. Ik heb geluk met mijn ouders. Het gaat nu ook wel wat minder vlot dan pakweg een jaar of 3 geleden, maar echt klagen mogen we niet.

 4. Wat een mooi “ouder”echtpaar laat je ons zien, het komt wel goed met hoe jij ouder gaat worden. Met de genen( toch voor een groot deel verantwoordelijk) zit het wel goed.
  De opdrachten zijn inderdaad vaak goed in te vullen,( ik kon ze natuurlijk overal tegen ) zijn hoogstens lastig omdat er teveel keuze is.
  Ik zou áls ik mee zou doen natuurlijk kunnen volstaan met een foto van mezelf maar zou in dit geval kiezen voor een boek uit 1744 dat ik op zolder heb liggen, “beschryving der stadt en lande van Breda ” dat gaat over de stad Breda van vóór die tijd. Maar natuurlijk had ik mijn kruit al verschoten en daar ooit al een logje over gemaakt. 😉

 5. Ik vind ‘oud’ iets moeilijks, want oud koppel ik aan ‘verleden’ en ik vind het verleden soms een moeilijk iets. Ik heb eigenlijk niet echt iets dat als ‘oud’ aanvoelt, denk ik. Ik heb nooit echt veel contact gehad met mijn grootouders en ik vind mijn ouders ook nog niet oud-oud. Ook qua spullen ben ik geen verzamelaar.
  Maar op zich wel een leuke foto! 🙂

  1. Als je het verleden moeilijk vindt, zal oud inderdaad ook best wel moeilijk zijn.
   Ik ben al wat ouder dan jij 😉 en zo zijn mijn ouders ook al een stuk ouder hè 🙂

  1. Dat mag zeker! Da’s zo’n beetje de spirit van deze foto challenge: alles mag. Of toch bijna 😉 Dus inhalen, of later instappen… doe maar 🙂
   (ik moet wel zeggen, ik ga binnenkort een pauze inlassen. dus je hebt tijd om in te halen als je dat wil.

 6. hey I begin mijn blogleesachterstand wat in te lopen en speel al af en toe een beetje mee 🙂

  mooi portret. Waren ze eerst wat beledigd toen je hen zei wat the challenge was?

  1. Ja awel, het viel me op dat je inderdaad je achterstand wat begint in te lopen 🙂

   Goh ja, ik was een klein beetje beducht om te moeten bekennen waarvoor het was 🙂 Maar als je 85 en 80 bent, kan je niet anders dan toegeven dat je oud wordt. Ook al ben je nog jong van geest 🙂 Dus nee, ze waren niet beledigd 🙂

Zeg het eens?