Dinsdag muziekdag. En een samenwerking met Goofballsworld. We spelen muzikale pingpong, we draaien samen door. Elke week borduren we voort op elkaars muzikale keuze, en die keuze kan alle mogelijke kanten uitschieten. Zo wordt het extra spannend!

Vorige week had ik Buddy X van Neneh Cherry, waarop Goofball doordraaide met Cherry Oh Baby van UB40.

Niet echt mijn ding, UB40, ben niet zo’n reggae-mens. Welke richting zou ik nu uitgaan… niet die van de reggae in ieder geval dus. Iets als U2 had een mogelijkheid geweest. Of iets wat met werkloosheid te maken heeft, kon ook. Wat opzoekwerk leerde me dat er samenwerkingen waren met Chrissie Hynde, waarbij de megahit I Got You Babe meteen door mijn gedachten schoot. Laat Chrissie Hynde nu ook niet mijn favoriete zangeres zijn (straf vrouwmens, dat wel hè, maar ik hoor haar stem niet graag), dus dat zou het ook niet worden.

Maar bij Chrissie Hynde denk ik aan Stop Your Sobbing en ha da’s een cover van een nummer van the Kinks natuurlijk. En laat ik the Kinks nu wél graag horen zeg. Laat ik het maar niet verder zoeken: ik kies dit nummer. Laat het nog een extra zijn dat het nummer voorkwam op de soundtrack van de fantastische serie The Queen’s Gambit.

Goofball, ’t is weer aan u!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

23 reacties

  1. Ah ‘k ken de versie van Chrissie Hynde veel beter.

    Heb je al naar de Queen’s Gambit gekeken? Ik nog niet. De affiches stijl doen me wat aan Amélie Poulain denken.

    1. Ik heb de laatste tijd keer op keer opnieuw gekeken naar de live versie van Lola, die ik beter vind dan de studio-versie. Zo’n entertainer, die Ray Davies, echt fantastisch 🙂

  2. The Pretenders’ versie vind ik toch nog beter, eigenlijk. Vroeger was ik nogal fan van die groep. Ik heb Hynde & co tweemaal live gezien en dat viel niet tegen. Heden zet ik welhaast nooit meer iets van ze op. Laat ik het maar smaakevolutie noemen. 😉

    1. Ik ben nooit écht fan geweest van The Pretenders, hoewel ik ze zeker niet slecht vond. Maar ik hou zo niet voor la Hynde haar stem. Voor the Kinks en de Davies broertjes daarentegen heb ik altijd wel een beetje een soft spot gehad. Wat een entertainers 🙂

Zeg het eens?