De coronacrisis is nog lang niet voorbij, we gaan ons nog lang in stilte moeten bezighouden. Dus leek een reeks gastblogs leuk om de boel wat op te vrolijken. Ik nodigde uit om een vriendenboekje in te vullen, en kreeg veel respons. Vandaag leren we Lentebloem kennen. Veel leesplezier!

Naam: lentebloem

Leeftijd: 40

Hobby’s: Ik heb niet echt speciale hobby’s: bricoleren met de kinderen (kan gaan van zelf uitgevonden recepten van de kinderen die totaal niet eetbaar zijn tot knutselen), wandelen, studeren, lezen, wolken kijken, veel te veel chocolade eten en sinds kort haal ik ook weer vaker mijn fototoestel boven.

Hier vind je me op het internet: https://lentebloem.wordpress.com/

Dit ben ik in 3 woorden: expressief, introvert, piekeraar

Als kind wilde ik dit worden: Ik wilde altijd van alles worden, en eigenlijk wil ik nog altijd van alles worden. Ik wou én boeken vertalen én les geven én opgravingen doen én in een labo werken én… Ik ben eigenlijk jaloers op mensen die echt weten wat ze willen en dat dan de rest van hun dagen (kunnen) doen. Ik ben daar te onrustig voor, denk ik.

Dit is/was mijn beroep: Ik was al steeds een assistant, gaande van project assistant tot management assistant, maar eigenlijk zou manusje-van-alles me beter passen als titel. Anderzijds past dat misschien dan toch ook beter bij mij dan ik denk, aangezien ik eigenlijk alles wou worden en nu eigenlijk ook van alles doe.

Ik ben goed in: taal, luisteren, lijstjes en plannen maken.

Ik ben slecht in: het uitvoeren van die plannen en lijstjes, dingen afwerken (ik zit doorgaans al met het volgende project in mijn hoofd en vergeet dan de losse eindjes in te steken).

Ik word blij van: blote voetjes in het gras, een blauwe lucht met wolkjes, de lentezon op mijn snoet, een goed boek.

Ik heb een hekel aan: narcisten en emotionele vampiers, chaos, luide feestjes met veel volk waar ik niet veel mensen ken (ik ben zo slecht in small talk en zou dan het liefst in rook opgaan).

Mijn beste eigenschap: ik ben in het echte leven eigenlijk opgewekt en meestal goedgezind; ik heb een goed geheugen.

Nutteloos talent: ik onthoud veel dingen waar hoegenaamd niemand iets aan heeft.

Ik ben bang voor: dat er mijn kinderen iets zou overkomen.

Mijn guilty pleasure: chocolade.

Mijn slechte gewoontes: tijd verprutsen aan details, veel te vaak doelloos rondsurfen op facebook en dergelijke (ik zou echt eens zo’n social detox moeten doen), nagelbijten

Het beste wat me overkomen is: mama worden.

Ik heb er spijt van dat ik nooit piano heb leren spelen.

Mijn lievelingseten: pasta.

Dit lust ik niet: artisjokken, ingewanden.

Mijn lievelingskleur: blauw.

Mijn favoriete boek: Das Parfum, De ontdekking van de hemel, Duet met valse noten, Een dood vogeltje, De verborgen geschiedenis… onmogelijk er eentje uit te kiezen. Er zijn zo veel ongelooflijk mooie boeken (er is ook veel brol, daar niet van).

Mijn favoriete film: Breaking the waves, Boyhood

Mijn favoriete muziek: De Afrekening uit de 90’s, pianomuziek, Marble Sounds, …

Ik surf elke dag naar: Facebook, de krant, vertaalwebsites.

Mijn favoriete reisbestemming: de bergen.

Favoriete plek om te wandelen/fietsen: de Westhoek om te fietsen (heerlijk plat), de bergen om te wandelen.

Mijn ideale vrije dag: lentezonnetje, ligzeteltje, goed boek, stilte en rust en niets-moeten, maar dat doe ik dus echt nooit eigenlijk. Ik kan niet niets-doen…

Deze acteur/actrice mag de hoofdrol spelen in de film over mijn leven: Kate Winslet

Bovenaan op mijn bucketlist staat: Canada – we willen als onze jongste wat ouder is, daar een paar maand gaan rondtrekken.

Mijn lievelingsquote: “Do what you have to do, until you can do what you want to do!”

Mijn levensmotto: “Carpe diem!”
Maar ook: “Just do it!”, want zeggen ze niet dat het erger is spijt te hebben van iets dat je niet hebt gedaan dan van wat je wel hebt gedaan?

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

26 reacties

  1. Ook van mijn kant aangename kennismaking! 🙂

   Onze jongste dochter wordt binnenkort vijf jaar. We zouden nog enkele jaren willen wachten, zodat ook zij er later actieve herinneringen aan heeft en het niet enkel moet hebben “van horen zeggen”.

 1. Dit is zo’n dame waar je meteen voeling mee hebt. Ongedwongen en leuke schrijfstijl, interessante persoonlijkheid, aangenaam medemens. Fijn dat je ook aan de “boekjes” hebt meegewerkt!

 2. De Westhoek heerlijk plat? Ik vrees dat ik dan op andere plaatsen gefietst heb dan jij.
  Dat met die losse eindje niet afwerken heb ik ook vaak. Aan iets beginnen is precies altijd leuker dan het afwerken.

  1. Ik hou van de uitgestrektheid en de “platheid” waar wij vroeger zelf woonden. Er zijn inderdaad ook wel stevige kuitenbijters, maar daar ga ik eerder op stappen, dan op fietsen. 🙂

 3. Aangename kennismaking. Wat je beweert over de Westhoek klopt helaas niet altijd. Er zijn daar tevens “bergen”.
  Straks eens piepen op je blog.

  1. Aangename kennismaking. 🙂

   Het is inderdaad niet overal even plat, maar waar wij woonden wel en meestal vertrokken we van daar uit. De “platheid” en de heerlijke vergezichten treffen me iedere keer weer als we op bezoek gaan.

 4. Leuk om met je kennis te maken!
  We hebben bloggen en de kleur blauw gemeen. En ik blief ook geen artisjokken en ingewanden.

 5. Ik vind het wel grappig, die omschrijving van de ideale vrije dag, meteen gekoppeld aan het feit dat je dat eigenlijk niet kan 🙂 Is het dan wel echt de ideale dag? Ik herken me er ook wel in. Ik ben ook te onrustig voor zo’n dag luieren. Een uurtje of twee kan wel fijn zijn. Misschien is het gewoon al het idee?

  Welk stuk van Canada? Wij deden al eens drie weken Quebec en vonden het daar wel superzalig, ik wil zeker nog terug.

  1. Ik zou het willen kunnen… maar ik zie altijd werk liggen, waardoor ik uiteindelijk na vijf minuten weer rechtsta. Af en toe bindt Lief me eens vast aan mijn stoel met de boodschap dat het ok is om niets te doen. 🙂

   Quebec spreekt ons hier ook heel erg aan.

 6. maar ziet, ik schreef ook dat moeder worden beste is dat me is overkomen. En Canada hebben we ook gemeen, en ik koos ook Kate Winslet! Grappig
  en ik heb spijt dat ik gestopt ben met dwarsfluit spelen.

  maar chocolade, bah, nee die mag je houden. En ‘k maak weinig lijstjes meer omdat ik ze toch niet uitvoer dus vind ik ze opstellen ook verloren energie.

  1. Grappig! Als we elkaar ooit tegenkomen irl (misschien wel in Canada), trakteer ik er ene! 😀

   Ik hoorde ooit tijdens een podcast (ik denk van Werk & Leven) dat je iedere dag drie dingen moet opschrijven, waar je je dan als eerste op focust en die je tegen het einde van de dag dient afgewerkt te hebben. Ik probeer dat nu toe te passen. En ook al werk ik de lijstjes niet af, het helpt om orde te scheppen in chaos in mijn hoofd. Als het op papier staat, mag ik het vergeten.

Zeg het eens?