Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. De laatste tijd ook vaker foto’s met de Nikon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Zaterdag ging Meneertje Mertens fietsen in de mist, en kwam thuis met deze mistige foto van de sluis van Merelbeke.

Ik ging niet fietsen, want had een weekend in de zetel gepland. Het was namelijk opening van het koersseizoen. Hoera! Haken en koers kijken, ideaal.

Op zondagochtend gingen we in alle vroegte én koude op pad om foto’s te maken. Deze keer met statief mee en al.

Foto’s voor de fotochallenge, maar ook deze van de zonsopgang.

Ook Meneertje Mertens doet graag mee.

Op dinsdag trok ik er nog eens in mijn eentje op uit, in de kou, ’s morgens vroeg. En ik kwam thuis met een aantal foto’s waar ik meer dan tevreden van ben.

Zonsopgang in de buurt van de Schelde en Heusdenbrug. Janna was zo lief de elektriciteitskabels uit beeld te verwijderen.

Aan het water.

Een eindje verder. We kijken de Gentbrugse Meersen in.

Deelde ik al op Instagram. Coronawalks.

En coronarides.

Woensdagnamiddag gingen we eens langs bij de kleine meisjes. Wat is dat mooie weer toch een zegen.

Vrijdag moest Vief in Gent zijn, en spraken we af om samen een wandeling te maken. Het was een aangename kennismaking, we babbelden met ferme tred wat af, genoten van de zon en het landschap, en ik kreeg achteraf een kop koffie en een stuk cake vanuit de kofferbak toe.

Het begon een beetje drassig, maar niets onoverkomelijks.

Eindelijk zag ik eens het Vredesmonument dat ik al vaak op Google Maps gezien had.

We wandelden coronaproof.

Je kan naar boven klimmen in het Vredesmonument, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over de Gentbrugse Meersen.

Het verste punt van onze wandeling, vlakbij Heusdenbrug. Ja, hetzelfde punt ongeveer van één van de ochtendfoto’s van hierboven.

We wandelden een flink stuk langs de Schelde.

En als uitsmijter een heerlijke wolkenfoto.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

38 reacties

  1. Dankjewel 🙂
   Het was inderdaad een zeer mooie week voor de amateurfotografen onder ons, zo de moeite waard om buiten te komen in de kou!

 1. Zeer mooie foto’s. Die kast waar de tv opstaat, is de broer/zus van de mijne (ik heb er mijn compact platenspeler:/cdspeler/radio opstaan (en binnenin boemvol Griekse muziek).

  1. Dankjewel 🙂
   Natuurlijk kan jij die toepassen. Je stapt een eindje verder op het jaagpad van de Schelde, tot aan de elektriciteitspylonen, en maakt daar een foto met de horizon op de onderste horizontale lijn, en zo’n pyloon op de rechtse of linkse verticale. Et voila 🙂 (om maar een voorbeeldje te geven, haha)

 2. De laatste wolkenfoto is ronduit schitterend. Bezig bij, jij. Ik vraag me wel af waar je hevige koersliefde vandaan komt. Een wielrennersfamilie?

  1. Dankjewel 🙂
   Fietsliefhebbersfamilie. Herinneringen aan mijn grootvader (langs moederskant) zijn onlosmakelijk verbonden aan koersliefhebberij, en mijn vader fietste zelf. Een tijdje als amateur (of zoiets), ik herinner me de geur van de ingesmeerde benen, de valpartijen (urgh) en die ene gewonnen kermiskoers in Oosteeklo. Hij overleed ook op zijn fiets (niet door een ongeval).
   Ik heb er jaren niks mee gedaan, maar bloed kruipt waar het niet gaan kan en de liefde is gaandeweg weer opgeflakkerd.
   En nu heb ik de chance dat Meneertje Mertens ook de liefde voor de fiets opgevat heeft, en da’s echt wel een plezier.

 3. Zo’n prachtige, sfeervolle foto’s. Vooral die met de mist en bij zonsopgang.
  Op 9 oktober 2020 heb ik het vredesmonument samen met mijn dochter beklommen. Dat was onze uitstap naar de Gentbrugse Meersen – met picknick – voor haar verjaardag.
  O en wat een leuke ontmoeting! Fijn dat zoiets kan in deze tijden. Ik zit een beetje gevangen over de grens. Voorlopig nog tot 18 april… Mijn dochter had al verlof genomen om langs te komen op mijn verjaardag op 6 april, maar dat kan dus alweer niet doorgaan. Geen essentiële verplaatsing… ☹️

  1. Dankjewel 🙂
   Ik kan me goed voorstellen dat je je daar soms wat gevangen voelt, zo dichtbij maar toch ook zo ver weg.
   Blijf toch maar wat hopen voor je verjaardag. Misschien verandert er nog iets. Hè, een mens moet toch een beetje positief denken.

  1. Dat zijn ook mijn favoriete foto’s 🙂 En ondertussen ben ik zo fier als een gieter want Stad Gent deelde mijn kopfoto (die ik ook op instagram deelde) op hun Instagram en daar ben ik blij mee 🙂

Zeg het eens?