Op donderdag is het hier Throwback Thursday. In 2021 duik ik in mijn analoog fotoarchief en scan foto’s in. Elke week één foto, eens zien hoe lang ik dat volhou, ha! Van enige chronologische aanpak of logische volgorde is geen sprake, ik neem een willekeurig fotoalbum en scan een foto in.

Een foto uit de zomer van 1993. Op Oosteeklo kermis, elk jaar terugkerende gelegenheid rond 16 augustus om samen vlaai te eten, naar de kermis te gaan met de kleintjes, in de tuin te zitten, en ’s avonds samen te eten.

Ik was zwanger van Janna, maar door de zwarte blouse zie je dat niet. Mijn zus is het aan het uitleggen, mijn grootmoeder kijkt een beetje knorrig toe.

Onlangs maakte ik Janna wijs dat het toen ging over de arrestatie van Dutroux, maar mijn geheugen bedriegde/bedroog/bedreigdege mij nog maar eens. Sorry Janna. Het was later. Dutroux was in 1996. Janna en Milan waren allebei al geboren. Geen idee waar de conversatie hier over ging, maakt niet uit, ik vind het een mooie foto. Bijna 28 jaar geleden, stel je voor.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

33 reacties

  1. Dankjewel 🙂 Ik denk eigenlijk eerder dat ze in gedachten verzonken was, en niet luisterde naar wat er verteld werd 🙂

 1. Ik kan ook zo’n fameus ‘vies opzicht’ hebben zoals je oma, dat is hier zelfs een familietrekje.
  Echt een foto uit een ander tijdperk, de generaties op één foto, dat krijgen we nu zelden voor elkaar. Mooi!

  1. Ik kan dat ook, “vies kijken”. Ik had zelfs een collega die daardoor een beetje bang van me was, haha 🙂 (tot ze me wat beter kende)
   Ja, die verschillende generaties samen, dat is lang geleden hè. Dat mis ik wel.

 2. Je hield het bij één foto; onvoorstelbaar! 😉
  Het onderwerp dat jullie toen aansneden, lijkt me niet het meest opbeurende. Oma is er nog het minst over te spreken, zo te zien.

  1. Ha, dankjewel, ik heb zó mijn best gedaan 🙂
   Eigenlijk denk ik dat mijn grootmoeder een beetje “op haar eigen planeet” zit, in gedachten verzonken.

 3. Volgens mij kan ik ook zo stuurs voor me uit zitten kijken als ik niet aan een gesprek deelneem en in m’n eigen gedachten zit. je ziet inderdaad geen zwangere buik maar je hebt wél de lieve “zwangere” trekken op je gezicht.

 4. Ik bewonder je voor je moed 😀. Prachtig ingescand ook. Een heerlijke herinnering. Oosteekloose kermis, ooit was ik daar ook met familie bij familie 🤣. Knorrige oma 👵. Jij niet hoor!

  1. Dankjewel! 🙂
   Oh, Oosteeklo is ook jou niet vreemd, leuk 🙂
   Haha, nee, ik ben geen knorrige oma, denk ik toch 🙂 (mijn grootmoeder was ook een lieve hoor, ik heb mooie herinneringen aan haar)

  1. Oei echt, serieus? Hahaha, zalig 🙂 Janna zei ook wel toen ze deze foto zag: nu snap ik mama waarom ze van mij altijd zeggen dat ik er zo jong uitzie, jij zag er toen ook zo jong uit.

Zeg het eens?