De coronacrisis is nog lang niet voorbij, we gaan ons nog lang in stilte moeten bezighouden. Dus leek een reeks gastblogs leuk om de boel wat op te vrolijken. Ik nodigde uit om een vriendenboekje in te vullen, en kreeg veel respons. Vandaag leren we Goofball kennen. Veel leesplezier!

Naam: Goofball (bijnaam die ik in gastgezin in Canada ooit kreeg)

Leeftijd: 43

Mijn hobby’s: Eigenlijk heb ik niet zo gek veel hobby’s. Naast een drukke job zoek ik in mijn vrije tijd vooral rust. Ik hou van wandelen in de natuur al lang voordat de Corona pandemie ons daar allen toe dwong.  Ik hou er ook van op social media rond te hangen en beheer enkele accounts van andere organisaties. Al moet ik erbij zeggen dat de sfeer op social media er de laatste jaren niet beter op wordt.
Ik hou ervan zelf te bloggen over wat er in mijn leven gebeurt en andere blogs te lezen en contact te houden met (blog)vrienden online.  Sinds deze pandemie heb ik het puzzelen en boeken lezen ook helemaal herontdekt. 

Hier vind je me op het internet (blog, instagram…): goofballsworld.blogspot.com  en op twitter, linkedin en instagram onder eigen naam

Als kind wilde ik dit worden: serveerster in een restaurant tot ik besefte dat ik niet zou mogen voorproeven bij elk gerecht. 

Dit is/was mijn beroep: IT analyst, project manager en customer service manager

Ik ben goed in: Mijn kinderen knuffelen of met een glimlach observeren. Uren in de zetel zitten en tijd verdoen met niets. Scrollen door het internet.  Nog een half u tot uur in bed blijven liggen als alle andere gezinsleden al wakker zijn en doen alsof ik nog slaap. Belachelijk veel tijd spenderen voor spiegel om die eeuwige mee-eters uit te duwen.
In mijn hoofd discussies afmaken met de beste argumenten die ik live niet kon bedenken of voor de feiten al een hele discussie in mijn hoofd voorspellen en al vooraf opgefokt en geïrriteerd zijn.

Ik ben slecht in: ook maar 3 minuten motivatie te vinden in mijn leven om echt te sporten. Dat gebeurt gewoon niet. Ik probeer veel te bewegen maar me in het zweet werken en buiten adem zijn en mijn conditie op peil brengen hoort er niet bij.
Discussies uit het verleden helemaal vergeten en achter mij laten. 

Ik word blij van mijn kinderen

Heb ik een hekel aan: alle discussies op social media, geklaag, onverdraagzaamheid, gebrek aan nuance, gebrek aan empathie en respect

Nutteloos talent: Onophoudelijk aan een zakdoek wriemelen. 

Ik ben bang voor plaatsen of situaties waar er geen toiletten beschikbaar zijn.           

Mijn guilty pleasure: chips.  Met chocolade doe je mij geen plezier , integendeel, jakkes. 

Mijn slechte gewoontes: soms op het internet surfen ook tijdens de werkuren. Ssst.  Gewoon niet geconcentreerd met 1 ding bezig zijn en zo niet efficiënt bezig zijn. 

Mijn grootste teleurstelling: Mensen met wie je denkt bevriend te zijn die opeens uit je leven verdwijnen en van wie je niets meer hoort. Het zorgt ervoor dat ik nu niet snel meer iemand als vriend beschouw. 

Het beste wat me overkomen is: moeder worden

Ik heb er spijt van dat ik nooit ben blijven dwarsfluit spelen en het nu niet meer kan. Zonde.

Mijn lievelingseten: zeevruchten, pasta, paté, saucisson, … 

Dit lust ik niet: chocolade, schorseneren

Mijn favoriete muziek: teveel om op te noemen maar je vindt er heel veel van terug op mijn blog.  In elk geval fan van heel veel Belgische muziek. 

Ik surf elke dag naar De Morgen, Facebook, Twitter, VRT NWS, Feedly, Slack, Instagram, …

Mijn favoriete reisbestemming: het westen van Canada.

Favoriete plek om te wandelen/fietsen: de Hoge Venen

Superkracht die ik wil bezitten: mezelf teleporteren…overal naartoe kunnen zonder vervelende reistijd. 

Deze acteur/actrice mag de hoofdrol spelen in de film over mijn leven: Winona Ryder or Kate Winslet. Op een van mijn huwelijksfoto’s heb ik een foto in profiel , zwart-wit met een hoed op en ik kreeg commentaar dat het precies Winona Ryder was.   En op die specifieke foto…ik zag het ook. Terwijl ik anders compleet niet op haar lijk, maar zij zou het dus wel kunnen volgens mij. Van Kate Winslet zie ik dat ook wel. 

Deze celebrity mag eens bij me langskomen: Jan Leyers en Bart Peeters. Dat lijkt me een geweldig fijne avond om bij te kletsen en iets samen te drinken en te lachen.

Bovenaan op mijn bucketlist staat: in het komende jaar gewoon weer reizen en terraskes doen, dat zou al heel fijn zijn.

Mijn lievelingsquote: Attitude is everything, maar ik kwam vorige week “I have never done it, so I think I can do it “ en die is ook wel straf (vooral omdat ik zo dus niet denk)

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

35 reacties

 1. Fijne kennismaking. Ik zie dat jij in het Engels blogt, mooi om zo de taal te blijven oefenen.
  We hebben duidelijk dezelfde hekels, en mijn droom is ook dezelfde superkracht.

  1. Ja ik blog in het Engels omdat mijn blog oorspronkelijk vooral bedoeld was om in contact te blijven (voor social media tijden) met vrienden en familie in Canada na mijn uitwisselingsjaar ginder. Nu heb ik zowel ginder als hier lezers en blijf ik dus in het Engels schrijven.

  1. helaas, mijn hoop is nu op menopauze gericht…

   alhoewel, ik grap vaak dat het dankzij mijn eeuwige acnegolven is dat men mij vaak jonger inschat dan mijn werkelijke leeftijd. Ze geven mij mijn eeuwige jeugd, dus misschien moeten ze maar blijven.

 2. Dwarsfluit bespelen, waarom niet? Ik heb als volwassene een aantal jaren les gehad, kon zelfs “für Elise” fluiten 😀 Verder is de angst voor het niet (op tijd) kunnen vinden van een wc erg herkenbaar. Leuk om je een beetje te leren kennen!

  1. Met wat oefenen zou ik wel nog wat kunnen spelen maar ik heb 10 jaar lang minimum een uur per dag geoefend en volgde bepaalde jaren meer dan 3u les per week (individueel en kamermuziek) en de hoogste graad op de muziekacademie beëindigd. En toen viel ik in een gat, ging ik naar universiteit en kreeg ik het te druk en vond ik geen motivatie om op mijn eentje te blijven studeren op partituren terwijl mijn traject in de muziekacademie “op” was en ik anderzijds geen professionele carrière beoogde.

   En nu ligt die dwarsfluit dus al jaren in de kast.

   openbare WC’s…ja da’s echt stress die me zwaar impacteert soms.

  1. ‘k Heb al lotgenoten ontdekt maar we zijn zeer zeldzaam. Gegarandeerd krijg je dan pralines cadeau van mensen die je minder goed kennen of is het dessert bij een etentje altijd met chocolade erop. Terwijl ik in feite van de stank amper verdraag een chocoladewinkel binnen te gaan. Collega’s naast jou in een vergadering die net chocolade zitten smikkelen hebben zijn ook hoogst storend…geen last meer van met het telewerk nu ;).

 3. Mensen die geen chocolade lusten, vreemd 😉 Met die schorseneren ben ik het dan wel weer volmondig eens. En Canada, wauw! Ik zal wel alleen nog maar de Oostkust. De Westkust staat nog op de bucketlist.

 4. Fijne kennismaking! Ik herken veel uit wat je zegt. Ik snap ook je redenering rond vriendschappen en dat je niet zo snel meer iemand binnenlaat. Dat heb ik ook.

 5. Fijn je te leren kennen! Ik zie nogal wat gemeenschappelijke punten zoals o.a. mezelf opfokken met het voeren van heelder conversaties in mijn hoofd en scenario’s bedenken (die dan achteraf totaal anders blijken te zijn). Nog een tijd in bed blijven als mijn man al op is. Heerlijk! En ja, chips in plaats van chocolade. Graag!

 6. Ik had, via Satur9, je stek al ontdekt. Doch helaas lees ik uitsluitend blogs in mijn moedertaal. Ik beheers het Engels perfect maar heb het niet lief.
  Een voorkeur voor Belgische muziek? Bank vooruit en een kus van de meester!

  1. Ja ik weet het, er zijn wel meer mensen die afhaken op mijn Engelstalige blog. Maar eerlijk, ik ga niet switchen om wat meer onbekende lezers hier te krijgen en dan niet meer met mijn Canadese vrienden te kunnen communiceren. Dus het zij zo.

   Maar je hebt dus wel al 344 posts over Belgische muziek gemist eh 😉

 7. Ha, de dame met de encyclopedische kennis van muziek, die graag de degens kruist met Satur9 😉 De chocolade daargelaten, leren wij hier een evenwichtige, eerlijke en interessante blogster kennen met een fijne pen. Graag gelezen!

 8. Doeme, ik ben 10 jaar jonger en vraag mij soms af of dat gedoe met die mee-eters ooit gaat stoppen, maar blijkbaar moet ik daar dus nog niet meteen op rekenen 🙂
  En oh ja, dat van die discussies met betere argumenten in je hoofd. Ik word soms moe van mijzelf hoe vaak ik dat doe.

  1. Nope die acne blijft

   en waarom hebben we altijd zo’n goeie argumenten als de tegenpartij er niet bij is? (of is het omdat in ons hoofd de tegenpartij dan zwakkere argumenten heeft?)

Zeg het eens?