Op donderdag is het hier Throwback Thursday. In 2021 duik ik in mijn analoog fotoarchief en scan foto’s in. Elke week één foto, eens zien hoe lang ik dat volhou, ha! Van enige chronologische aanpak of logische volgorde is geen sprake, ik neem een willekeurig fotoalbum en scan een foto in.

Ik doe nog een weekje verder in het vriendinnen-thema. Met Corine.

Met mijn ma en Herman ging ik in mijn tienerjaren regelmatig eens mee voor een weekend Parijs. En er was een keer dat Corine ook mee mocht. Twee foto’s van dat weekend. Geen foto samen, we maakten elk een foto van elkaar.

En omdat ik deze nog altijd mooi vind, mag hij er ook bij. Hè?

Vraag is: gooi ik het principe 1 foto per week nu compleet over boord? Of is het vanaf volgende week weer netjes 1 foto! Afwachten…

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

28 reacties

 1. Bij foto’s is het bij mij ook vaak eentje is geentje, dus…
  Ik moet bij jullie foto’s spontaan denken aan mijn dochter die met vilten hoed door Parijs liep (op hete augustusdagen, ik krijg het maar niet verkocht dat die hoed geen zonnehoed is). Ik vermoed dat jullie ongeveer dezelfde leeftijd hadden als haar dan.

  1. Het is moeilijk het bij één foto te houden, en soms is meer gewoon leuker.
   Zo’n vilten hoed is inderdaad geen zomerhoed. We moeten een jaar of 17 à 18 geweest zijn denk ik. Ik vond een paar weken geleden mijn hoed terug op zolder. Hij ziet er niet echt netjes uit, maar ben nog aan het dubben of ik hem weg doe of niet. (en hoed à la die die mijn vriendin op had, misschien was dat wel de mijne)

  1. En deze twee foto’s zijn toch wel heel erg met elkaar verbonden.
   Er is ook een anekdote aan onze hoofdeksels verbonden. We zaten in de metro, en er zaten Nederlanders vlak bij ons. Die vonden dat wij er zo Frans uitzagen met onze baret! Corine en ik grinnikten eens naar elkaar, maar deden alsof we niks gehoord hadden. Een beetje later begonnen we in het Nederlands tegen elkaar te praten, en de Nederlanders keken maar verschrikt 😀 En wij lagen toen we uitstapten plat van het lachen 😀

  1. Eigenlijk wel hè 🙂
   Ik heb mijn hoed teruggevonden op zolder, ben aan het twijfelen tussen oppoetsen (hij ziet er een beetje, euh, verwaarloosd uit) of weggooien…

 2. maar hoe cool zijn die foto’s wel nie! Toch straf dat we vroeger zo 1 foto moesten maken en dat moest goed zijn terwijl we nu maar klikken en klikken en klikken

  1. Haha, dankjewel! Ja, vroeger moest je echt wel opletten wat je deed. Mislukte foto’s kostten geld. En je kon nog je filmpje om zeep helpen ook, als je niet oplette! 🙂 Ik ben wel blij dat het nu allemaal zoveel eenvoudiger geworden is. Of dat we meer kansen hebben om het te verprutsen 🙂

Zeg het eens?