Elke vrijdag: Satur9’s 30 Weeks Photo Challenge. Een foto challenge met lage instapdrempel: geen verplichting om elke week deel te nemen, niveau dat haalbaar is voor iedereen, verhaaltje schrijven mag maar hoeft niet. No stress, dat is mijn motto.

Ik bundelde alle deelnemende foto’s van de afgelopen weken ==> op deze pagina.

Het thema deze week: huisdier/knuffelbeest.

Simpel hè. Een foto van je kat of hond, of van je goudvis of konijn. Of van je paard, als je dat een huisdier vindt. Alhoewel. Maar pfhah, van mij mag het gerust. Olifanten en zebra’s kwalificeren evenwel niet echt.

Heb je geen huisdier? Wel, wij ook niet. Dus moest er ook een alternatief zijn. Je mag dus ook een foto maken van een knuffelbeest. Een teddybeer. Een zelfgemaakte, zelfgehaakte, zelfgebreide knuffel. Dat lelijk ding dat je in je kinderjaren overal mee naartoe zeulde. Die Holly Hobbie-pop die al jaren toekijkt vanop een stoeltje. (tiens, zou mijn moeder de mijne nog hebben eigenlijk?)

Veel inspiratie had ik in eerste instantie niet. De beer waar ik 20 jaar mee geslapen heb, heb ik ergens in een doos gestoken, en ik vind hem niet. Hij is daarnaast en daarbuiten gewoon ook moeilijk te fotograferen. Sara kwam af met het idee van een andere beer (een grote) met een bavet, in een kinderstoel, met enige eet-attributen. Goed idee! Zag ik wel zitten, dus ging ik aan de slag. Vóór ik die foto’s echter maakte, maakte ik er ook van de beer op een bankje, buiten in onze tuin.

Ik stuurde de foto’s door naar Sara en Janna en het verdict was unaniem: het bankje! Bij deze dus.

Dus! Schiet in actie, zoek die oude knuffel en bedenk iets leuks, of besluip je kat, bedenk een spannende compositie van je aquarium, haal je alpaca of hangbuikzwijntje erbij en… shoot!

Op Pinterest was het wat zoeken naar inspiratie, maar uiteindelijk vond ik die toch.

Post je foto op je blog (link of berichtje hier in de reacties altijd welkom), op Instagram (hashtag #satur9sphotochallenge), op je Facebookpagina (hier ook: hashtag #satur9sphotochallenge) of als reactie op mijn aankondiging van dit blogbericht op Facebook. Alle foto’s verzamel ik op de Satur9’s 30 Week Photo Challenge recap pagina.

En ga zeker eens kijken naar die overzichtspagina, want wat zijn al die foto’s samen leuk!!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

50 reacties

 1. Prachtig gedaan met die beer op dat bankje!
  Misschien maak ik wel een fotoreportage van mijn katten. Ik weet het nog niet. Mijn knuffelbeer is er ook nog, maar die moet ik even zoeken. Een en ander zit al in verhuisdozen…

  1. Dankjewel 🙂
   Ja, dat probleem had ik dus ook met mijn knuffelbeer, die zit ergens in een doos. Die grote is te groot voor een doos 🙂 En fotogenieker. Ben benieuwd naar wat het zal worden!

 2. Ik zal ook mijn teddybeer eens opsnorren. Die heb ik overigens al 53 jaar. Doch mijn echte ‘pets’, mijn katten, geef ik het hoofdpodium. Dit weekend, as usual.

  1. De teddyberen die bij ons nog rondslingeren, zijn ook allemaal ongeveer even oud. Eentje erbij dat wellicht nog van ervoor is. Ik zou eigenlijk eens moeten informeren bij mijn ma.
   Ik ben benieuwd wat het wordt! 🙂

 3. Leuk, die beer op het bankje!
  Mijn man z’n troetelbeer ligt op de vliering. Beslist de moeite waard die op de zoeken.
  Wij hebben een hond als troetel. Ze geeft ook poten maar wil ze telkens terug (-:

  1. Zo’n mooie oude meer is altijd het zoeken waard. Ik wil wel eens een foto zien 🙂
   Niet flink van hond hè, dat pootje altijd terug willen! 🙂

  1. (mag altijd trouwens hè, vertraging is niet erg, kan ook gewoon door een foto te zetten als reactie op mijn facebook-bericht, wel effe terugscrollen natuurlijk 🙂 )

Zeg het eens?