Het kan een lightbox quote zijn. Een tekst op een letterbord. Iets wat ik tegenkom op straat. Ze hebben één ding gemeen: het zijn woorden op maandag.

Deze uitspraak van Jules Deelder vind ik mooi, en zeker in het tijdsgewricht waarin we ons nu bevinden. Wat jullie?

PS1: ik vraag me altijd af, van die quotes die je op tinternet vindt, of dat wel klopt dat die van die persoon komt.

PS2: ik wilde deze op mijn letterbord zetten, en op het eind bleek dat ik één k tekortkwam. Zucht. Binnen deze beperking heb ik dan maar een mooi prentje gemaakt met de quote.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

27 reacties

 1. Heel op mijn leven toegepast. Hoe zit het met de beperkingen van de huizenmarkt in het Brusselse en het niet onbeperkt kunnen opbieden?
  Zucht!
  Maar toffe spreuk hoor 🙂

   1. Ja, grenzen vind ik leuker. Dan lijkt het eerder iets extern, terwijl een ‘beperking’ eerder aan jezelf ligt, ook al is dat helemaal niet waar. Maar het klinkt wel meer zo. Of heel misschien denk ik er teveel over na :p

    1. Misschien is dat laatste wel juist 😀 Maar ik vind dat helemaal niet erg, denken over taal. En ik snap waar je naartoe wil met je redenering.

 2. Helemaal waar wat je schrijft! In ons hoofd zijn we vrij om te gaan en staan waar we willen.
  De quote is van en typerend voor Jules Deelder. Hij zag in elke onmogelijkheid mogelijkheden.

 3. Even opgezocht en het zijn wel degelijk Deelders woorden. Woorden om over na te denken.
  Van hem komt ook deze uitspraak: “Alles blijft, alles gaat voorbij; alles blijft voorbijgaan.” Eens te meer de nagel op de kop in al zijn eenvoud.

  1. Hahaha ja, vreselijk irritant 🙂

   Jules Deelder is wellicht beter bekend in Nederland dan bij ons. Eigenlijk heb ik geen idee hoe bekend hij in Vlaanderen is.

Zeg het eens?