De coronacrisis is nog lang niet voorbij, we gaan ons nog lang in stilte moeten bezighouden. Dus leek een reeks gastblogs leuk om de boel wat op te vrolijken. Ik nodigde uit om een vriendenboekje in te vullen, en kreeg veel respons. Vandaag leren we Bea kennen. Veel leesplezier!

Naam: Beatrijs, deze naam kreeg ik van mijn tante Nonneke. Familie en dichte vrienden spreken me aan als ‘Beekje.’ Collega’s en kennissen spreken me aan als Bea. Ik word het liefst aangesproken als Beekje, dan word ik instant lief.

Leeftijd: Mijn laatste rit op tram 5. Ik moet er bijna van wenen, maar het is niet anders. Het leven is echt té kort, het is dan toch waar. Ik prijs me echter gelukkig dat ik al zo ver ben geraakt.

Mijn hobby’s: bloggen, fotograferen, wandelen, lezen

Mijn beroep: lerares. Momenteel geef ik deeltijds les aan anderstalige jongeren en coördineer ik de stages van de lerarenopleidingen. Nog 3,5 jaar te gaan en dan kan ik vervroegd stoppen, als ’t God belieft want ik werk op een katholieke school.

Dit ben ik in minstens 10 woorden (want met 3 kom ik er bijlange niet): een vat vol tegenstrijdigheden: saai en avontuurlijk, gevoelig,  ijsbeer, zorgzaam, alleenzaam, zwijgzaam, koppig, volhardend, eigenzinnig, meegaand, toeschouwer.

Als kind wilde ik dit worden: iedere maand iets anders, daar denk ik nog steeds zo over. Ik vind zoveel beroepen boeiend, het liefst had ik van alles eens geproefd.

Ik ben goed in: observeren en zorgen, organiseren en delegeren. Ik kan ook goed ‘verdragen.’ Bij mij mag je gerust een potje breken. Dat is eigen aan een kind uit een groot gezin, heb ik onlangs gelezen. Ik ben de zevende van negen.

Ik ben slecht in: samenwerken. Een getopt en gedraaide einzelgänger. Op m’n eentje bereik ik meer. Geen afleiding en geen gedoe. Rechttoe rechtaan op mijn doel af. In groep of met z’n tweeën wil het nogal eens botsen omdat ik de dingen altijd op mijn manier wil doen.

Ik word blij van: sneeuw! Die witheid en stilte die nederdaalt. Zo mooi.

Heb ik een hekel aan: nijd, corruptie, bazen, jaloezie, manipulatie, egocentrisme, agressie, bemoeienis. Voor alle mensen met deze eigenschappen loop ik een blokje om of verstop ik mij in de inloopkast.

Nutteloos talent: water in mijn ene neusgat gieten en het er langs de andere kant weer laten uitkomen. Het is niet echt nutteloos, want ik pas het toe telkens ik last heb van mijn sinussen door allergie. En het helpt. Iedereen wil altijd dat ik het kunstje even laat zien. Op zo’n moment is het dus nutteloos.

Noot van de uitgever: Beatrijs stuurde een filmpje mee, dat echter te groot is om op mijn blog te plaatsen. Ik zette het op Google Drive, als je het wil bekijken, klik je hier.

Grootste blunder: water in mijn broer zijn neusgat gieten. Hij is net niet verdronken.

Ik ben bang voor: paarden, muizen, ratten, inbrekers, harde knallen, vuurwerk, wapens en kiwi’s (wegens allergie).

Mijn guilty pleasure: fondantchocolade. Iedere dag én teveel.

Mijn slechte gewoontes: teveel bezig op pc en Ipad. Neiging tot piekeren en somberen en dat vooral niet laten zien.

Mijn grootste verdriet: het ongeval in mijn puberteit, de dood van mijn vader, mijn echtscheiding, de ziekte van mijn zus, de ziekte van mijn broer, mijn zwangerschap en bevalling. Niet dat ik niet blij was met mijn kind, maar het was geen roze wolk. De roze wolk kwam pas toen mijn dochter zo’n zes maanden was. Aan de rest hield ik een trauma over. Een zware zwangerschapsvergiftiging (hellp syndroom) die heel snel en plots opdook zonder voorverschijnselen. Na de bevalling was ik nog zieker en blokkeerden mijn nieren. Er ging een jaar over eer ik weer min of meer normaal kon functioneren, en dat als 23-jarige. Mijn dochter moest in de couveuse. De reden ook dat ik maar één kind kreeg. Beter één dan geen. Ondertussen heb ik er ook twee bonuskinderen en een paar bonuskleinkinderen bij, en daar heb ik niks moeten voor doen.

Het beste wat me overkomen is: mijn dochter, mijn echtgenoot, mijn ouders, broers en zussen… er is zoveel waar ik enorm dankbaar voor ben.

Ik heb er spijt van dat ik nooit: wat minder mijn best heb gedaan, soms ben ik te lang blijven hangen in toestanden die mijn aandacht niet waard waren. Spijt van verspilde energie gestoken te hebben in bepaalde mensen, bepaald werk.

Mijn lievelingseten: vers grof brood met gezouten boerenboter, een stukje chocolade, fondant met 85% cacao en noten. En frieten natuurlijk.

Dit lust ik niet: alles wat naar ei smaakt. Voor kiwi ben ik allergisch.

Mijn lievelingskleur: die heb ik niet, maar ik heb altijd veel zwarte kleding gedragen.

Mijn favoriete boek: alle boeken van Arnaldur indridason en het boek ‘Jane Eyre.’

Mijn favoriete film: Jane Eyre en alles van Pippi Langkous. Ik ben niet zo’n filmkijker omdat ik nooit het einde zie. Tegen dan lig ik al te slapen.

Mijn favoriete muziek: pfff… er is zoveel. Maar vooral Massive Attack is een van de beste optredens die ik ooit zag.

Ik surf elke dag naar: WordPress.com, Smartschool.be en Lerarenstage.be

Mijn favoriete reisbestemming: daar droom ik nog van: de Scandinavische landen.

Favoriete plek om te wandelen/fietsen: alle bossen en de Ierse kust. Vermoedelijk zou ik graag in Noorwegen wandelen, maar dat heb ik dus nog niet mogen ervaren.

Superkracht die ik wil bezitten: zingen als een operadiva en met mijn krachtige stem het publiek omver blazen. Figuurlijk dan.

Deze acteur/actrice mag de hoofdrol spelen in de film over mijn leven: Isabelle Huppert!

Deze celebrity mag eens bij me langskomen: Ik mik hoog. Dishy Barack Obama.

Bovenaan op mijn bucketlist staat: 2 liter yoghurt natuur. Het boodschappenlijstje is mijn enige verlanglijstje.

Mijn lievelingsquote: in mijn jeudjaren was dat ‘wie niets doet, komt niets tegen.’ Toen ik dit in het derde middelbaar op het bord schreef als ‘spreuk van de week’ kreeg ik prompt strafstudie. Ik heb mij nooit meer gewaagd aan een lievelingsquote. Nu zeg ik steeds vaker ‘we zien wel.’ Slappe quotes die van mij… Eigenlijk hou ik niet zo van quotes.

Mijn levensmotto: heb ik niet, wel een levensmotor: iedere dag een ijskoude douche nemen, bij voorkeur buiten à la Wim Hof, maar niet zo extreem. Een bad vol ijsklontjes gaat me te ver. Hoe krijg ik al die ijsklontvormpjes in mijn bescheiden tafelmodelvriezer?

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

70 reacties

 1. Beekje zoals we haar (een beetje) kennen. Spitsvondig en origineel. Een behoorlijk aantal antwoorden zou – inhoudelijk toch 😉 – van mezelf kunnen komen. Met stip graag gelezen.

   1. Hier staan de neuskannetjes op een rij … . Bij onze jongste is muco vastgesteld nadat hij chronische sinusitis kreeg. Het neuskannetje werd al vroeg zijn gezel maar niet zijn vriend.

 2. Zo fijn om je weer beter te leren kennen, vooraleer we ‘binnenkort’ elkaar nog eens in levende lijve gaan zien in de omgeving van Hulst . Dan herlees ik eerst nog eens grondig 😉.

  Dat filmpje, ik doe het je niet na, ik vrees dat ik ook zou verdrinken.

  Ik herken mezelf vaak in jouw woorden, van het vat vol tegenstrijdigheden tot het lesgeven toe.

  Je hebt al veel meegemaakt, blij dat je nu tot rust kan komen, nog even daar in Breskens.

  1. Hopelijk mogen we weer deze zomer. Dan gaan we lunchen in Paal!
   Ik zal mijn neusgietertje meebrengen, dan kunnen we oefenen. Het stelt echt niks voor, je moet het alleen niet overlaten aan een ander. Je doet het beter zelf.
   Leuk die herkenning.

 3. Je bent geen open boek. Ik had een andere voorstelling van ‘Beekje’. Jammer van zoveel grote verdrieten. Dat tekent een mens.
  Het neuskannetje is ook mijn beste vriend als ik een neusverkoudheid heb. Wat zout water erdoor en het gaat over zonder pillen.

  1. Neen, een open boek ben ik niet. Naar mijn gevoel liet ik hier al veel los. Ik had mevrouw Satur9 ook eerst gevraagd om het dan toch niet te publiceren. Zozeer voelde ik mij op mijn ongemak. Ze heeft mij echter over de schreef weten te trekken. Zo’n mensen heb ik soms nodig. Als ze het goed weten aan te pakken.
   Dat kannetje kan ik ook niet missen. Soms slaat alles dicht in mijn neus en met dit kannetje heb je inderdaad geen neusspray of pillen nodig.

 4. Interessante invulling. Fijn neergepend ook. Je lijkt me een coole madam.
  ‘Beek’ is thans duidelijk. Nu ‘matroos’ nog. Omwille van het neuswater? 😉

  1. Wat een mooi compliment.
   Matroos, niet omwille van het neuswater, maar dus echt omwille van het zeewater. Zo’n dertien jaar geleden behaalde ik vaarbewijs 1 en 2 , maar varen doe ik niet. De lessen waren gewoon leuk én de beste stuurlui staan nog steeds aan wal.

 5. Welwelwel… ‘Beekje’, eindelijk kom ik aan de weet waar die naam vandaan komt.
  Eén antwoord sprong in het oog, namelijk niet kunnen werken in team. Had ik ook enorm veel last van. Als we dan iets in team moesten doen op het werk, haalde ik liefst zoveel mogelijk werk naar mij toe, of als we in team iets moesten bereiken wou ik het leeuwenaandeel ervan hebben gedaan.
  Heel cool filmpje!

 6. Wat een heerlijke antwoorden, heb ik heel graag gelezen. Wat ik het meest treffend vond, is dat je Het meest spijt hebt van niet minder je best te doen. Wat een waarheid.
  Jij (en Anne) zal het misschien niet zo graag lezen, maar ik vind het echt zo fijn om vrouwen van op tram 5 te leren kennen. Wellicht een groot vooroordeel van mijn kant maar jullie zijn zo fris en jong van geest en interessant. Ik denk dat enkel de tram van nummer verschilt, voor de rest zie ik eigenlijk weinig verschillen (net tram 3 hier).
  Leuk je te ontmoeten!

  1. Ik lees het alvast graag Tamara. Ik vind het altijd fijn om aansluiting te vinden bij jongere mensen. Omdat ik in me in mijn hoofd nog jong voel. Het lichaam, dat is vaak een ander verhaal 😉

  2. Wel Tamara, dat lees ik graag. You make my day. En ja, ik ben en blijf ‘wild at heart.’ Ik haat het veramerikaniseren of verengelsen van de taal, maar dit keer zet het mijn gevoel toch extra in de verf en zie ik het door de vingers.

     1. Maar ja gij, Bran van 3000, ik draai dat dus nog regelmatig. Drinking in LA, Astounded (met die heerlijke Curtis Mayfield), Love Cliché… Heel erg leuk!! Dju zeg, ben jaloers 🙂

 7. Toch lijkt me niets mis met “wie niets doet, komt niets tegen”,Als je gaat zitten wachten tot een ander iets doet gebeurt er niets.
  Ik kan me goed vinden in de dingen waar je een hekel aan hebt.

  1. Als luie puber zat ik nog graag op de kar en liet ik mij trekken. Met ouder worden werd ik een karrentrekker. En nu denk ik vaak: ga maar lekker weer op die kar zitten en laat je nu toch eens voeren.

 8. Wat fijn dat iemand zegt dat ze geen talent heeft voor samenwerken, een verademing bijna. Ik krijg het steevast als werkpunt voorgeschoteld maar ik kan het wel, als ze doen wat ik zeg 😉 of ik ruimte krijg om mijn ding te doen

  1. Wat fijn om te lezen. Ik ben blij dat jij in mijn team zit. Jij weet precies wat ik bedoel. Voor ons geen teambuilding… 😆 Ik ben de schaamte al lang voorbij en ontken het niet langer.

 9. Wat fijn om te lezen. Ik ben blij dat jij in mijn team zit. Jij weet precies wat ik bedoel. Voor ons geen teambuilding… 😆
  Ik ben de schaamte al lang voorbij en ontken het niet langer.

 10. Wat mooi en eerlijk ingevuld. Moest zowel slikken bij al dat verdriet als lachen bij je nutteloos talent (zeker in combinatie met die grootste blunder erachter, zo heerlijk droog).
  En Beekje, wat een mooie aanpassing van je naam!

 11. koude douches, wat een horror is me dat!
  je truukje lijkt me anders echt wel nuttig…sinussen spoelen kan enkel maar nuttig zijn, zolang je je er broer niet mee verdrinkt. oh jee :p.

  haha je bucket list deed me lachen. op hoeveel tijd eet je die 2l yoghurt dan op?

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: