Vandaag is het Blue Monday. Om die tristesse te counteren, had Janna gisteren al een blogbericht “Sunny Sunday”. En ik doe er vandaag een schep bovenop met Golden Monday.

Ik zocht in mijn foto’s naar “goud”, en dat leverde niet veel op. Toen ik echter naar “gold” zocht, was het ineens wel prijs. Wel veel gewoon geel ook en soms wat onverklaarbare dingen, maar veel foto’s om Blue Monday te verjagen en een beetje vrolijkheid op te doen.

Ik pik eruit wat ik mooi vind. Zomaar, door elkaar. Het zijn zeker niet allemaal recente foto’s, maar deze keer heb ik geen goesting om overal data bij te zetten.

Mijn lamp, bijvoorbeeld.

DSC_1730

DSC_1736

Of kaarsjes.

20171122_075109

Of kerstlichtjes.

20151205_092311

Of deze lusters in het koninklijk paleis.

WP_20150903_011

Of, om het over een andere boeg te gooien, de gouden kroon van de Maria van Le Puy-en-Velay.

DSC_5054

Beats me wat dit met goud te maken heeft maar je wordt er wel vrolijk van. De liefde, hoe schoon. Janna en Florian in een potteke huisgemaakte chocomousse.

DSC_0184

Hier word ik ook altijd vrolijk van. Het naaikotje in de Vooruit in Gent. Met gouden gordijn, vindt Google.

20170902_145056

Een gouden lintje voor het goede doel.

IMG_20171019_173453_788

Nog een landschapje ook? Ja hè? Lekker bewerkt door Google.

20180325_075131-EFFECTS

En dan last but nog least, deze twee. Jij ziet misschien geen goud in deze foto, maar ik wel. Twee goudklompjes. Goud waard, die twee.

(foto gemaakt door Janna)

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

34 reacties

 1. Ze praten mensen nogal wat aan met die blauwe maandag. Gelukkig maak jij er een gouden maandag van. Ik schrok even van de schoonheid van je plafond, maar bij nader inzien lijkt het dus niet in je huis te zijn.
  En ja, die twee koppies onderaan. Als je die ziet is het altijd een gouden dag toch?

  1. Ik zou dat wel willen, zo’n mooi plafond. Of misschien toch ook niet. Eentje om over na te denken 🙂
   Ja, elke dag dat ik die twee koppies zie, is een gouden dag <3

 2. Die voorlaatste foto is echt w-o-w-w-w-w-w !!! De laatste ook, maar bij jou worden we die gewoon.
  Aan die blue monday-shit doe ik ook niet mee. Wie echt zijn best doet om vandaag alles negatief te bekijken, zal zich ook zo voelen…

  1. Went dat ooit, foto’s van de twee mooie koppies 🙂 Maar die foto aan het water vind ik ook prachtig. Als ik een glimlach of een goed gevoel bij je veroorzaakt hebt, dan ben ik tevreden 🙂

 3. Blue monday misschien ooit van gehoord vroeger maar laatst bracht mij dochter in herinnering. Ik had een corona-dip, neen een jaarlijkse januari dip. En ze zei ja het is binnenkort blue monday. Niks Blue Monday vandaag, trok mijn gele trui aan!

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: