De coronacrisis is nog lang niet voorbij, we gaan ons nog lang in stilte moeten bezighouden. Dus leek een reeks gastblogs leuk om de boel wat op te vrolijken. Ik nodigde uit om een vriendenboekje in te vullen, en kreeg veel respons. Vandaag leren we Jara kennen. Veel leesplezier!

Noot van de uitgever: Jara is de beste vriendin van mijn dochter. Van het moment dat ze samen in het lenteklasje zaten, hebben die twee elkaar niet meer losgelaten. Ter illustratie een foto van die eerste dagen in de lenteklas. Enthousiast kon je ze nog niet echt noemen, maar dat kwam later gelukkig wel.

Naam: Jara Gisèla Hilda De Prest

Leeftijd: 27

Mijn hobby’s: Tekenen, schilderen, lezen, op restaurant gaan

Hier vind je me op het internet: Op instagram! @jaradeprest

Dit ben ik in 3 woorden: Ik heb daar heel veel woorden voor, omdat ik ooit eens een project gemaakt rond zelfreflectie.


Als ik mezelf moet beschrijven in 3 woorden, dan zou ik gaan voor:

 1. Meelevend
 2. Dromer
 3. Spontaan

Als kind wilde ik dit worden: Juf! Ik volgde die droom ook, deed de studies, behaalde het diploma, maar ik besloot dan dat het toch niets voor mij was.

Dit is/was mijn beroep: Ik maak apps voor iPhones.

Ik ben goed in: Tekenen

Ik ben slecht in: Geduldig zijn

Ik word blij van: Sneeuw

Heb ik een hekel aan: Koude (beetje tegenstrijdig met het vorige, ik weet het)

Mijn beste eigenschap: Ik zal altijd proberen helpen waar ik kan.

Nutteloos talent: Songteksten van Bart Peeters kunnen citeren.

Grootste blunder: Ik heb ooit eens mijn broek gescheurd op een schoolfuif, dan mijn papa gebeld met het excuus dat ik hoofdpijn had en zo heel vroeg naar huis gegaan. Nobody ever knew, tot nu dan toch.

Ik ben bang voor: Spinnen, maar écht, en ook hoogtes, maar minder erg

Mijn guilty pleasure: Thuis

Mijn slechte gewoontes: Ik bijt op mijn lip, zo aan de velletjes. Het wordt erger als ik stress heb.

Mijn grootste teleurstelling: Het einde van Game of Thrones en mogelijks ook wel Trump die president van Amerika werd.

Het beste wat me overkomen is: Dat vind ik heel moeilijk, omdat er altijd meer is dan één ding dat het beste is. Mijn nieuwe job is wel écht top?

Ik heb er spijt van dat ik nooit: Het Empire State Building heb beklommen toen ik in NY was.

Mijn lievelingseten: Fishsticks met spinaziepatatjes

Dit lust ik niet: Kaneel (echt bah, afkeer, de geur alleen al)

Mijn lievelingskleur: Mosterdgeel

Mijn favoriete boek: Hard (van Leen Dendievel)

Mijn favoriete film: PS I love you.
Heel cliché, maar ik werd toen een beetje verliefd op Ierland.
ER KOMT BLIJKBAAR EEN VERVOLG! 😱

Mijn favoriete muziek: Dat is echt heel afhankelijk van mijn eigen stemming. Muse, Bart Peeters, Arsenal, Bon Jovi, Gorillaz, Queen…

Ik surf elke dag naar: VRT NWS

Mijn favoriete reisbestemming: Italië, naar Busca.
Sinds vorig jaar is een vriendin van mij terug in haar thuisland gaan wonen, samen met haar vriend. Het is altijd fijn om hun terug te zien.

Favoriete plek om te wandelen/fietsen: Rozebroeken

Mijn ideale vrije dag: Niets verplicht moeten doen. Gewoon spontaan zijn en we zien wel wat er gebeurt.

Superkracht die ik wil bezitten: Properhuiskracht

Deze acteur/actrice mag de hoofdrol spelen in de film over mijn leven:
Blake Lively! Ze lijkt totaal niet op mij, maar ik bewonder hoe ze op social media omgaat met haar man Ryan Reynolds. Als ik een post van hen zie passeren, doet het me 90% van de keren gigantisch hard lachen.

Deze celebrity mag eens bij me langskomen: Elodie Gabias, zij is geniaal.

Bovenaan op mijn bucketlist staat: Zuid-Afrika bezoeken.

Mijn lievelingsquote:

“It is a risk to love.
What if it doesn’t work out?
Ah, but what if it does.”

– Peter McWilliams

Mijn levensmotto: Hetzelfde als mijn lievelingsquote.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

34 reacties

 1. Je hebt je relaas heel leerrijk en interessant gebracht, Jara! Iemand met een hart en een hand voor kunst krijgt bij mij al bij voorbaat handengeklap. En die foto! Twee kleine meisjes met een sterke vriendschap en een grote toekomst voor zich, met glans geslaagd!

 2. Dag Jara, zo fijn om te lezen. Je bent echt een creatieve duizendpoot.
  Je project is heel schoon. Ik zou ook wel eens zo iets willen maken.
  Zijn er ondertussen al dingen veranderd?

  Welke apps heb je al gemaakt want je maakt me heel nieuwsgierig.
  Morgenvroeg misschien een dun laagje sneeuw…ik zal er bij zijn als het gebeurt. Jij ook?

  Het nieuws volg ik ook zo’n beetje op de voet maar soms neem ik er bewust even afstand van.

  Je tekeningen en schilderdingetjes zijn prachtig en ik hoop dat je ondanks je wellicht drukke job kan verder doen.

  Als beste vriendin van Jana kan je alleen maar een heel fijn mens zijn.

  1. Dag Veerle!
   Wat een fijne reactie!

   Het project “Wie ben ik” was een echte eye opener. Ik vond het geweldig om te horen hoe andere mensen mij zagen als persoon. Ik werd een beetje “liever” voor mezelf daardoor. Zeker een aanrader om eens te doen!
   Veel veranderd is er niet, denk ik. Misschien moet ik dat project nog eens overdoen binnen een paar jaar.
   Je leert natuurlijk altijd nieuwe mensen kennen en andere mensen verdwijnen dan weer uit je leven. Daardoor kan het wel zijn dat er nieuwe woorden opduiken.

   Ik werk voor Next Apps. Ik heb vorig jaar gewerkt aan de app van Pascale Naessens, Jive, Tifotime en Boost!.
   Dé bekendste app waaraan we werken met Next Apps moet toch wel Start2Run zijn!

   SNEEUW JA WOEHOEW! EINDELIJK!

   Ik doe mijn best om tijd te maken voor tekenen en schilderen. Onlangs kreeg ik een iPad waarmee ik kan tekenen, dus nu kan ik digitale tekeningen en schilderijen maken. Wie weet zie je het resultaat daarvan wel binnen een paar jaar in een nieuwe gastblog!

   Dankje voor je reactie!

   1. Bedankt voor je anwoord Jara. Zo leer ik je nog een beetje meer kennen.
    Je bent een prachtig persoon!

    Ik hoop dat mijn nicht nog gastblogs gaat doen in de toekomst!

 3. Oh het vervolg van PS I LOVE YOU, zal dan de PS I LOVE YOU CLUB zijn … Zopas het boek ervan uit 
  Enne stuur de properhuiskracht ook maar naar hier als het kan, méér dan welkom 🙈

  1. Ik zou beter ook het boek lezen. Dat is toch altijd net iets beter dan de film he.
   Als ik er ooit in slaag die properhuiskracht te ontwikkelen, dan stuur ik die op!

 4. De foto is geweldig!
  Je bent zeker goed in tekenen! En ik herken me in een aantal omschrijvingen van jezelf. Leuk!
  Mijn dochter heeft ook zo’n hartsvriendin. Dit jaar zijn ze 21 jaar met elkaar bevriend.
  Je quote lijkt op:
  ‘What if i fall?”
  “Oh, my darling, what if you fly?”
  Elk talent is nuttig, zelfs de nutteloze (-:

  1. Dankje!
   Janna en ik waren vorig jaar 25 jaar vriendinnen. Hetgeen ik altijd zo gek vind is dat ik Janna langer ken dan mijn eigen broer. Dus op die manier is ze eigenlijk een beetje mijn zus. Vind ik.

   Die quote is zeker ook mooi en lijkt inderdaad op de quote die ik gekozen heb. Zou ook volledig passen als mijn levensmotto! Beter een kans gewaagd en gefaald, dan een kans laten liggen en spijt.

 5. Mosterdgeel kan ik ook wel pruimen. Beetje vintage kleurtje. I like.
  We hebben alvast één iets gemeen: ik teken en schilder ook. Mijn schilderijen zijn overwegend abstract.
  Fijn te hebben kennisgemaakt.

  1. Als de hele corona crisis voorbij is (en we genoeg gespaard hebben), dan gaan we zeker eens naar Zuid Afrika! Mijn grootouders hebben een tijd in Kinshasa gewoond en mijn mama werd daar geboren. Dat was natuurlijk een andere tijd, maar ik ben toch altijd nieuwsgierig geweest naar waar en hoe ze daar geleefd hebben.

 6. Goed in tekenen, amai nog niet! Daar kan ik jaloers op zijn.
  Mosterdgeel, waarom niet dacht ik toen ik verhuisde en een totaal wit huis moest inrichten. Er kwamen kussens met dat kleur, een tapijt, ik haakte een deken, en mijn laatste actie is een grote verfpot kopen in dat kleur (kalkverf), want ik zou er een kast mee schilderen. Nu heeft mijn wisselvallige zelve beslist om de kast te laten zandstralen en staat de verf daar.
  ‘PS I Love you’ heb ik ook als lievelingsfilm vermeld toen ik Anne haar lijstje invulde. Ik had geen idee dat er een vervolg kwam. Het vervolg-boek heb ik wel gelezen (The PS I Love you club) en daar was ik niet zo enthousiast over. Ik heb trouwens al even lang mijn hart verloren aan Ierland als jij oud bent. Ik heb het geluk gehad van er vele keren naartoe te gaan. De laatste keer in 2019, een fietsreis langs de west- en zuidkust.

  Fijn je te leren kennen!

  1. hehe ik herken me in de wisselvalligheid! Komt wel goed, je zal uiteindelijk wel iets vinden om de verf voor te gebruiken.

   Ik ben nog nooit in Ierland geweest. Mijn vriend en ik willen graag in september/oktober een reis plannen, misschien wordt het wel Ierland. Heb je misschien tips voor ons? We wandelen graag en zouden waarschijnlijk met de auto gaan.

   Bedankt voor je reactie!

   1. Mocht je kunnen, ga in mei naar Ierland. Het regent dan minder dan in de zomer.
    Wij zijn vroeger altijd met de wagen geweest (onze eigen wagen: kanaaltunnel, rijden tot Noord-Wales (Holyhead) en dan de fast ferry naar Dublin, een hele dagreis is dat).
    We maakten meestal rondreizen, de westkust is de mooiste, maar Noord-Ierland moet ook niet onderdoen qua kust. Je vindt online genoeg toeristische info. Dit is ook al een mooie intro. Wij hebben het ongeveer allemaal gezien: https://www.reisroutes.be/blog/ierland/bezienswaardigheden-ierland/

 7. Oh ja, dat einde van Game of Thrones, vreselijk! Heel dat laatste seizoen was eigenlijk zo’n tegenvaller na de rest, echt jammer.
  En weer iemand met een fantastisch idee als superkracht! Wij hebben het opgelost met een poetshulp, maar die superkracht lijkt mij nog handiger (en goedkoper) 😉
  Maar vooral ook: waw, dat Jana en jij al zo lang vriendinnen zijn. Om jaloers op te zijn eigenlijk…

 8. “Ik word blij van: Sneeuw” lees ik in deze winterweek bij uitstek. “ha , je zal wel blij zijn dan, gelukzak”…en dna las ik de volgende zin. Oeps, ok. Hou moed, het gaat weer opwarmen 😉

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: