De coronacrisis is nog lang niet voorbij, we gaan ons nog lang in stilte moeten bezighouden. Dus leek een reeks gastblogs leuk om de boel wat op te vrolijken. Ik nodigde uit om een vriendenboekje in te vullen, en kreeg veel respons. Vandaag leren we MimaMaakt kennen. Veel leesplezier!

Naam: MimaMaakt

Leeftijd: 53

Mijn hobby’s: Naaien, fietsen, yoga, wandelen, indoorroeien, bloggen, bakken, haken en af en toe eens breien tot ik een steek laat vallen en dan leg ik het stuk opzij of herbegin ik. Of toch niet.

Hier vind je me op het internet: lesliemathys op ig,
https://mimamaakt.wordpress.com/

Dit ben ik in 3 woorden: gepassioneerd in alles wat ik doe met een lean on me gehalte en intussen strevend naar perfectie en voldoening.

Als kind wilde ik dit worden: fotografe, archeologe of secretaresse zoals mijn grootmoeder.

Dit is/was mijn beroep: Directiesecretaresse en nu dossierbeheerder. Deze ommezwaai was een bewuste keuze na een burn-out.

Ik ben goed in bakken en naaien. Ik ben ook een luisterend oor voor diegene die het nodig heeft. De goesting was er op latere leeftijd om in een garage te werken. Alleen al om de geur van nieuwe wagens op te snuiven. Nu streef ik vooral naar een optimale balans tussen werk en het uitvoeren en doen van wat mij de ultieme energieboost geeft. Naaien, ideeën uitwerken en totaal zen zijn…
Dit filmje van Ted Talk is wel een weergave van hoe ik mij voel. Ik ben een
multipotentialite (ofwel een “multigetalenteerde”: een persoon met veel interesses en vaardigheden, wiens leven niet compleet aanvoelt als een deel daarvan niet wordt benut)
https://www.ted.com/talks/emilie_wapnick_why_some_of_us_don_t_have_one_true_calling

Ik ben slecht in: veel dingen maar ik bijt door tot ik het kan.

Ik word blij van: een bericht van mijn kinderen, de kleine dagdagelijkse dingen waar ik energie uit haal, van kleuren, een knuffel, een kopke van Biloute, een prachtige wolk, een zonsopgang, een zonsondergang…

Heb ik een hekel aan: voeding aan mijn vingers terwijl ik kook.

Mijn beste eigenschap: het loslaten van dingen die er niet toe doen, luisteren,…

Nutteloos talent: af en toe lomp zijn is ook een talent? Dingen oprapen met mijn tenen?

Grootste blunder: mijn passies niet kunnen/durven uitvoeren.

Ik ben bang voor: iemand te verliezen die ik graag zie.    

Mijn guilty pleasure: liters ijs. Echt liters ijs. Ik zit nu met veel liters die binnen een korte tiijdspanne op moeten. En kwaad dat ik ben dat ik dit nu allemaal zo snel mag binnenwerken. Not.

Mijn slechte gewoontes: nagelbijten

Mijn grootste teleurstelling: de mensheid in het algemeen. Je volledig geven en onterecht afgestraft worden.

Het beste wat me overkomen is: mijn kinderen.

Ik heb er spijt van dat ik nooit: afscheid heb kunnen nemen van mijn grootmoeder en dat ik mijn andere grootvader nooit heb gekend.

Mijn lievelingseten: Steak au poivre goed gebakken, mosselen, liters ijs, eclairs, mérengue,…

Dit lust ik niet: alles wat bitter (Martini, witlof …) en slijmerig (oesters, escargots) is.

Mijn lievelingskleur: paars en koningsblauw.

Mijn favoriete boek: Mokusei! Een liefdesverhaal … van Cees Nooteboom en De Zwerm van Frank Schätzing.

Mijn favoriete film: Ik kan niet kiezen… alle StarWars-films, The Notebook als ik nog eens goed wil bleiten, … Ik kijk ook heel graag naar series zoals Supernatural, Once upon a time, the umbrella academy, … alle genres.

Mijn favoriete muziek: Ik hou van veel genres. De Foo Fighters staan wel op 1. Van klassiek tot motown… Wel niet zo’n fan van heavy metal.

Ik surf elke dag naar: Garmin Connect, Facebook, VRT nieuws, Instagram, Pinterest, …

Mijn favoriete reisbestemming: Frankrijk en Spanje.

Favoriete plek om te wandelen/fietsen: Provence.

Mijn ideale vrije dag: Op stap met de mensen die ik graag zie.

Superkracht die ik wil bezitten: Toveren.

Deze acteur/actrice mag de hoofdrol spelen in de film over mijn leven: Gal Gadot (aka Wonder Woman) of Lana Parrilla.

Van de ene 'Wonder Woman' naar de andere: Gal Gadot kruipt in de huid van Cleopatra | Film | hln.be
Lana Parrilla


Deze celebrity mag eens bij me langskomen: Dave Grohl, Jensen Ackles, John Borrowman, Lanna Parilla, Connor Rousseau, Bart Cannaerts, Geert van Rampelberg…

Bovenaan op mijn bucketlist staat: Australië bezoeken. Dat is het eerste wat nog niet is aangevinkt. https://mimamaakt.wordpress.com/2018/12/11/mijn-bucketlist/

Mijn lievelingsquote: het is wat het is…

Mijn levensmotto: alles komt (uiteindelijk) goed.

Anne, ik wil jou graag bedanken voor deze uitnodiging. Ik ben dankbaar dat ik jou heb leren kennen en ook omdat ik hierdoor de kans heb gekregen deze gelijkgestemde zielen te ontmoeten. Love you 💜

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

38 reacties

 1. Onlangs leerde ik je kennen via een ander ‘kanaal’, nu weet ik dus meer, en dat is fijn. Weten met wie je converseert👍.
  Je bent een zeer bezige bij, heerlijk, met veel talenten.
  En als je hulp nodig hebt met dat ijs, ik woon niet zo ver ( denk ik)

  1. Dat is waar. Waar woon jij dan ?
   Ik bestel nu af en toe ijs van bij Talamini (Larmuseau). We hebben hier in Oudenaarde ook nog miss vanilla. Ook superlekker.
   De beste ijs is wel in Bédoin. Ik kan niet wachten om terug te keren. Eerst genoeg km fietsen om daarna toch te kunnen zondigen 🤣🤭🤷‍♀️

   1. Ik woon in Sint Niklaas. Jij woont waar ik ben opgegroeid. Ik ben een rasechte Ronsenaar. En was geregeld in Oudenaarde.
    Met Corona nu is het lang geleden dat we er nog waren, we gaan geregeld eten in normale tijden in Maison D in Ronse.

      1. Le glacier du Mont Ventoux richting vertrekpunt om de berg te beklimmen aan de linkerzijde. Een vintage winkeltje 😍 en echt de moeite. Na de fietsrit van les gorges de la Nesque (95 km) speciaal nog omgereden om mijn suikerpeil opnieuw omhoog te krijgen. 🙃

 2. Wij hebben heel wat gemeen blijkbaar. Leeftijd ongeveer, naaien, fietsen, lomp zijn :-), …
  Het ijs eten ook. Ik ben al blij dat ik mijn diepvrieskast ingeruild heb voor een koel-vriescombinatie, dat maakt dat hier veel minder plaats is om ijs te stockeren.

 3. Dag Leslie. Wat ben jij een bezige bij zeg!
  Ik was eens op je to do lijst gaan kijken en daar viel me het volgende op ‘op vakantie gaan met vrienden en vrienden blijven’. Dat laatste hé … ik kan er van meespreken. Helaas.

  1. Ja, dat kan soms een pijnlijke bedoening worden. Maar als zij verkiezen dat zij “uit je trein stappen” dan is dat zo. Ik heb er enorm van afgezien maar wel achter gelaten. Mijn reis gaat verder met vele levenservaringen maar uitkijkend naar nieuwe avonturen. En er staat een nieuw avontuur aan te komen 😍

   1. Hier ook een pijnlijke ervaring. En dat weerhoudt ons ervan om met andere (zeer goede) vrienden nog eens een poging te wagen. Temeer omdat ook zij ook op die manier al een vriendschap hebben zien verloren gaan.

 4. Wat leuk, ik herken best veel van wat je zegt in mezelf! Alle Star Wars films, ik hoop dan toch niet zo de nieuwe, de Mandalorian (de reeks op Disney+) is echt fantastisch goed wel!
  En wat bedoel je precies met een hekel aan voeding tussen je vingers terwijl je kookt? Als je het zo bedoelt dat je haat dat je vingers dan een knoflookgeur of andere rare geur/structuur/plakplak heeft, dan snap ik het! 😀

  1. Die van de Mandalorion heb ik nog niet gezien 😔 en een extra abonnement zien wij niet zitten. Netflix is al meer dan voldoende.
   Met voeding aan mijn vingers bedoel ik gehakt en deeg die blijft plakken. De structuur en plakplak dus. 🤣
   Ik vind knoflook heerlijk van geur en daar kan ik mee leven.

 5. Ik ben tuk op creatieve mensen die met passie over hun bezigheden betogen. Zelf ben ik ook zulk een bezige bij, doch op geheel andere vlakken. In bakken, naaien, haken en breien ben ik namelijk niet bepaald thuis. 😉

 6. Wat een allrounder in ons midden! Leslie, jij verdient een ereplaats op het schavotje van “De Meest Bezige Bij Van Vlaanderen”, naast Anne. Jouw vele interesses en talenten hebben ons aangenaam verrast en wij hebben van jou het laatste nog niet gehoord. Dank voor je positieve ingesteldheid en geestdrift, alle succes gewenst!

Zeg het eens?