Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. Soms eens een foto met de Nikon of Canon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

We zijn vertrokken. De eerste échte week van 2021. Waarin eerlijk gezegd niet veel gebeurde. (*)

Zaterdag ging Meneertje Mertens een eindje fietsen, en hij bracht een mooie foto mee vanop het veer van Langerbrugge.

20210102_103211

Op zondag gingen we wandelen. De modder en de heuvels moe, stippelde ik een volledig verharde wandeling uit in ons vlakke land, het Meetjesland. Sint-Laureins, deelgemeente Sint-Margriete, ook gekend bij de lokale bevolking als “Sente”.

We vertrokken vroeg. Het blauwe uur, heel blauw nog. Telefoonfoto, met de camera heb je hiervoor een statief nodig en neen, dat zeulen we niet mee.

20210103_082048

Het blauwe uur gaat stilaan over in het grijze uur, van een mooie zonsopgang is geen sprake. Er is gelukkig nauwelijks wind, en echt heel koud is het niet.

DSC_0812

Modder, maar verhard. Niks waar we enkeldiep in wegzinken.

DSC_0829

Het grote niets van de grensstreek.

DSC_0848

Spinnenwebben. Ochtenddauw. Regendruppels.

DSC_0878

We hebben een beetje moeten zoeken, maar een grenspaal kwamen we ook tegen.

DSC_0907

We hebben het kerkje van Sint-Margriete uit alle mogelijke hoeken gezien.

DSC_0896

Boerenland.

DSC_0929

Boerenland, en krekengebied.

DSC_0943

Voor de rest van de week was het hier dus wat flauwkes. Veel bezigheden binnenshuis. Een kleedje verbouwen, activiteit waar ik te lang mee bezig was en waar ik niet helemaal tevreden van ben.

20210106_113902

Afscheid genomen van mijn verzameling Bahamontes magazines en er iemand blij mee gemaakt.

20210106_160308

Draadjes ingestopt, véél draadjes ingestopt. Ik ben er nog mee bezig.

20210106_185800

(*) Ja ik weet het, het jaar was nog maar 7 dagen oud en ik vroeg me al af wat er in godsnaam beter zou zijn aan 2021 dan aan 2020. Maar sta me toe dat hier vrolijk te negeren.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

44 reacties

 1. Sente is alleen Sint-Laureins hé, niet Sint-Margriete, maar misschien bedoelde je dat al zo.
  Die draadjes, doe je dat ook zo graag (not) als ik? Ik had daar met mijn dekentje meer tijd voor nodig dan een hele bol wol ophaken.

  1. Yup, Sente-Laureins 😉
   Die draadjes ik doe dat ook zo graag. Not. En het zijn er gigantisch veel. Maar ik ben er bijna door. En dat gaat traag, heel traag.

 2. Wat een desolaatheid in de grauwe polders, maar ook dat heeft zijn charme. Vooral vandaag is de ochtend mooi. Hier alles onder een randje ijs. Helaas geen buitendouche kunnen nemen vandaag. De leiding was bevroren… dju toch. Maar we krijgen wel schoon weer, zo te zien!

  1. Dat heeft inderdaad ook zijn ruwe charme, zo grauw en grijs. Ik ben nog niet buiten geweest, maar ik zie ook een laagje ijs op de daken en de auto’s. Brrrr, een buitendouche. Aaaargh! 😀

  1. Wil je weten dat ik vandaag nog niet buiten geweest ben, erg hè. Jawel, in ons tuintje. Maar straks ga ik nog een stapje zetten!

   1. Voor mij ook graag lente, maar mijn zus stuurde me gisteren zo’n mooie foto’s op van bij haar in de buurt. Heel veel sneeuw en dan verlang ik ook wel naar een echte winter. We waren heel graag gisteren eens gaan wandelen in de Hoge Venen, maar zonder faciliteiten is er niks aan. Jammer.

    1. En waar woont je zus, waar zoveel sneeuw ligt?
     Gisteren opperde Meneertje Mertens ook Hoge Venen, maar van hieruit is het dan nog eens 200km enkel rijden, dus daar beginnen we niet aan. Ooit kan het wel weer 🙂

        1. Nee, deze winter lijkt het me wel de moeite, maar dat is inderdaad niet altijd zo.

 3. Ik hou me wat gedeisd. De kou slaat op mijn spieren waardoor ik blokkeer. Al jaren last van. Misschien moet ik maar eens naar Damart voor thermisch ondergoed of zo. 😀
  Toffe foto’s alweer!

 4. Mooie serie ondanks de grijsheid die over het land lag. Ik zit alleen even met het begrip ‘kerkje’ … zo klein is hij zo te zien toch niet? We hebben hier in elk geval aanzienlijk kleinere kerkjes. 🙂

  1. Hier was het vandaag toch mooi weer, het was deze namiddag heerlijk in het zonnetje! a
   Mijn draadjes zijn vandaag ingestopt geraakt. Ben er toch wel even zoet mee geweest!

  1. Het wordt een babydekentje, dus de “flosjkes” moeten verdwijnen. Maar dat zou inderdaad ook erg mooi zijn! En ja, ik vind de kleuren ook heel geslaagd.

    1. Het zijn draadjes die ingestopt moeten worden of het dekentje zou niet lang meegaan. Maar een sjaal met flosjkes is mooi! En ik vind flosjkes eigenlijk leuk om te maken. (in tegenstelling tot pompoms, daar ben ik nog nooit echt goed in geslaagd)

Zeg het eens?