Dinsdag muziekdag. En een samenwerking met Goofballsworld. We spelen muzikale pingpong, we draaien samen door. Elke week borduren we voort op elkaars muzikale keuze, en die keuze kan alle mogelijke kanten uitschieten. Zo wordt het extra spannend!

Vorige week had ik The Future van The Van Jets, waarop Goofball doordraaide met Here Comes the Sun van The Beatles.

De tocht door haar hersenen om bij deze keuze te komen was weer boeiend (hard gelachen bij de helemaal niet bij kerstavond passende tekst van Leonard Cohen), en ik vind Here Comes the Sun een heel mooie keuze voor kerstavond. Een heel mooie keuze tout court. Hoort toch wel in mijn lijstje van favoriete nummers ooit, en het is voor mij al zeker een favoriet van The Beatles. Nummer dat zelden nalaat te ontroeren.

Ik ga verder met het zonnethema, want zijn we toch wel toe aan wat zon. De keuze ging al snel tussen Black Hole Sun van Soundgarden en Sunflower van Paul Weller. Ik twijfelde, want Black Hole Sun vind ik een prachtnummer met een clipje dat ik écht niet kan uitkijken, zo vreselijk vind ik het. En ja, Paul Weller is gewoon áltijd goed. Ik legde mijn dilemma voor aan Meneertje Mertens, en hij koos voor Paul Weller. Voor de mooie gitaren. Dus wordt het Paul Weller. Ubercoole Brit. The modfather. Nog zo’n nummer dat zelden nalaat me te ontroeren. And I miss you so!

Goofball, ’t is weer aan u!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

17 reacties

    1. Ja, die meneer hier, die kan ook goed kiezen!
      Leuk toeval dat je ook naar die übercoole Brit geluisterd hebt dit weekend. Altijd de moeite!

  1. Mijn God wat is die man lelijk…. maar dit terzijde, hij heeft wél een lekkere stem, doet aan Cat Stevens denken in zijn glory tijd. Maar natuurlijk géén vergelijk met het Beatles nummer waar ik ook even stiekem van ben gaan genieten.

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: