De coronacrisis is nog lang niet voorbij, we gaan ons nog lang in stilte moeten bezighouden. Dus leek een reeks gastblogs leuk om de boel wat op te vrolijken. Ik nodigde uit om een vriendenboekje in te vullen, en kreeg veel respons. Vandaag leren we Mrs. Brubeck kennen. Veel leesplezier!

1. Ik ben 54, in de fleur van mijn leven

2. Je vindt me op mrsbrubeck.wordpress.com

3. In 3 woorden ben ik moeilijk te vatten, maar eerlijkheid, impulsiviteit en what you see is what you get omschrijven me redelijk accuraat.

4. Mijn hobby’s; wandelen met mijn hond, lezen en lezen en lezen.

5. Als kind wilde ik kinderarts worden, of prinses/ het is iets anders geworden.

6. Ik word blij van: mijn kinderen en mijn 2 kleinkindjes, van de stilte en natuur, van mijn lieve man en van mijn fantastische hond.

7. Ik heb een hekel aan: oneerlijkheid, ik word opstandig van vooringenomenheid én egocentrische mensen.

8. Mijn beste eigenschap? Ik ben recht door zee en kan goed luisteren.(mochten het er 2 zijn?)

9. Mijn grootste blunder presteerde ik op huwelijksreis: ik deed een sexy (en dat mag je letterlijk nemen) uitspraak in het Nederlands over iemand ín Griekenland tegen Mr B, de persoon waarover het ging sprak Nederlands én zat vlak naast mij.

10. Ik ben bang voor…. de dood: niet voor mezelf, kga daar niet veel van weten, althans dat hoop ik toch niet, maar wel voor de pijn die ik achterlaat.

11. Mijn guilty pleasure: na het ontbijt, op de dagen dat ik niet moet gaan werken, in pyjama in de zetel kruipen met koffie en onnozele spelletjes op mijn Ipad, een uurtje, dan kan ik er tegenaan.

12. Grootste teleurstelling? Neen, ik twijfelde, maar ga het voor mezelf houden.

13. Het beste wat me overkomen is: zonder enige twijfel… mijn man en mijn gezin!

14. Ik heb spijt, van 1 ding in mijn leven; dat mijn mama (+1984) mijn man, haar kleinkinderen en achterkleinkinderen nooit heeft mogen kennen… dat doet me pijn.

15. Wat lust ik niet? SPRUITEN 🤮🤮🤮

Verschrikkelijk!

16. Mijn favoriete boek: zonder twijfel; “Kinderen in de schaduw”, super oud maar nog steeds actueel. Ik schreef er ooit een blog over.

17. Mijn favoriete reisbestemming? De VS, samen cruisen met manlief, de niet-platgetreden gebieden.

18. Favoriete wandelplek; die ga ik hier niet vermelden, het is er nu al véél te druk, echt niet te doen.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

41 reacties

 1. Onze Mrs. is af en toe op de rem gaan staan bij haar antwoorden :), maar daar is niets verkeerd aan.
  Antwoorden 10 en 14… heel herkenbaar.
  Eigenlijk, als ik zo de antwoorden bekijk van iedereen die hier de revue is gepasseerd, valt het op dat veel karaktertrekken, voorkeuren, eigenschappen,… gelijk lopen. Toch? Het komt helemaal goed met deze wereld!

    1. Mohowzeg! Je weet dat ik geen fan ben van blogmeetings, maar ik was bijna overstag gegaan en plande een spruitjes-event te geven na de coronacrisis. Klaargemaakt op de meest diverse manieren, tot en met spruitjes met slagroom. Zal dus weer niks worden…

 2. Als ik je lees, weet ik telkens opnieuw, we hebben niet enkel onze voornaam gemeenschappelijk. Familiebanden staan voor ons allebei op de hoogste trede, samen met de gehaatte spruiten.
  Alleen…..ik ben wel doods-bang. 😦

 3. Die anekdote van op je huwelijksreis… pijnlijk zeg! Ik wilde eigenlijk ook wel graag prinses worden als kleine meid, maar als je ziet welk leven de prinsesses van vandaag leiden, ben ik blij dat ik het niet moet doen!

   1. Oei, blijkbaar een foutje door het swypen. Ik bedoelde dat ik jou terug ben beginnen te volgen. Dat deed ik met mijn vorige blog ook. Mr schrijft idd jammer genoeg niet meer, hij deed dat nochtans heel goed 🙂

 4. Ik hoop ooit het voorrecht te genieten om Mrs. Brubeck eens in levende lijve te ontmoeten en er een babbeltje mee te slaan. Ik volg haar blog al een tijdje en ik vind haar een warme, lieve en emotionele vrouw (die er bovendien nog goed uitziet ook, hà!)
  Paul, zorg jij voor de organisatie van de blogmeeting, spruiten of geen spruiten? 😉

 5. Fijn om te lezen, veel dingen herken ik, alhoewel ik jou niet in het echt ken. Een toffe, schone madam. Enkel dat van de spruiten was nieuw voor mij. Je hield het duidelijk bij korte antwoorden. Ik diende mijn vragenlijstje een tijdje geleden al in, maar ik vrees dat ik te uitgebreid heb geantwoord… Nu ben ik een beetje bang wanneer het zal verschijnen…
  @Saturken: ik ben mijn ingezonden vriendenboekje kwijt… kan je dat eventueel nog eens terugzenden? Misschien moet ik toch een en ander nog even censureren… 🤔🥴 Heb ik niet teveel gezegd? Het is niet mijn gewoonte om het achterste van mijn tong te laten zien, daar voel ik me niet goed bij. Je was blijkbaar ook verdwenen uit mijn reader. Heb je opnieuw aangevinkt als volger.
  Doedoei!

 6. Ach, welke oma wordt er niét bij van haar kleinkinderen !Ik wel in ieder geval ook al zijn dat al volwassen mensen.
  Ik snap wat je bedoelt bij vraag 10, Nu Henk er niet meer is is de angst verdwenen want ik heb al die dingen die jouw moeder moest missen allemaal wél mee mogen maken, heb er nu de leeffijd voor zal ‘k maar zeggen.

 7. argh wie houdt er ook van vooringenomen en egocentrische mensen. Vreselijk. jammer genoeg heb ik de indruk dat ze met steeds meer zijn :(.

  ik heb bij de dood vooral schrik van alles te missen wat je net bij het verlies van je mama beschrijft.

Zeg het eens?