Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. Soms eens een foto met de Nikon of Canon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

We startten op zaterdag met de Orveytwandeling in Moen, deelgemeente Zwevegem. Het kanaal Kortrijk-Bossuit trok me al een tijdje aan, en nu hebben we er toch al eens gewandeld. De wandeling begon met een pad richting kanaal waarvan ik dacht dat het het vervolg was van het pad via de oude spoorwegbedding waar we ooit eens gewandeld hadden, maar het was toch wel iets avontuurlijker. Maar goed te doen.

20201205_083022

Tussendoor kwamen we mooie, weidse, licht golvende uitzichten tegen. Jammer dat het zo grijs was. Gelukkig bleven we grotendeels droog.

20201205_083949-PANO

We moesten afdalen naar het water…

DSC_0683

Het kanaal Kortrijk-Bossuit.

20201205_090323

20201205_091028

Duister, maar sprookjesachtig.

DSC_0735b

En dan kom je al eens een schattige bosbewoner tegen.

DSC_0806

DSC_0777

Het mooiste plekje van Zwevegem. Zeggen ze daar zelf.

20201205_095948

Het enige streepje kleur in de lucht dat we onderweg zagen.

DSC_0823

Ook hier stonden schoentjes klaar, zodat Sinterklaas algeheel corona-veilig bij oma en opa kon langskomen met een kleine attentie voor die lieve en brave Lili en Pipa.

20201205_185745

Zondagochtend trok ik snel nog eens naar de Schelde voor wat ochtendfoto’s, maar dat leverde niet veel op.

20201206_082859

Dinsdag zag het ernaar uit dat het een mooie zonsopgang zou worden, en repte ik me naar buiten. Richting jaagpad alweer, deze keer aan de overkant. Langs de muur van het kerkhof.

DSC_0069

Waar je dan eens kan over piepen.

DSC_0047

De opgaande zon geeft het net dat beetje extra.

DSC_0067

Kijk, het moet daar schitterend wonen zijn, maar eerlijk gezegd, mij irriteert het dat heel de boel daar volgebouwd wordt. Je moet steeds verder gaan om een leeg plekje te vinden. Hoewel het er wel mooi uitziet natuurlijk.

DSC_0082

En zo ging ik maar verder en verder, want net dat beetje verder zou het nog mooier zijn.

DSC_0098

DSC_0113

Op het verste punt zette ik toch maar mijn Strava op, en bij thuiskomst bleek dat ik toch 5km gestapt had.

DSC_0143

Voor de rest was er deze week weinig memorabels, behalve deze mooie lucht donderdagnamiddag boven de garages.

20201210_140606

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

34 reacties

        1. Hahaha 🙂 het maakt mij eigenlijk niet veel uit. Als hij ’s morgens met mij wil gaan wandelen, dan vind ik het niet erg dat hij er in de namiddag nog efkes op uit trekt met de fiets. Zeker nu in deze periode dat er geen sociale verplichtingen zijn.

        2. Ja voila. Dat zou ik in jullie geval (met pensioen) ook vinden, en ik vind dat nu ook al. Mij deert het allemaal zo niet. Een fietsende mens is een gelukkige mens is een aangename mens in huis 🙂

  1. Het uur dat de zon opkomt, vind ik in deze periode van het jaar geeneens vroeg, in de zomer ben ik soms al om 5u op de baan om de zon te zien opgaan 🙂 Direct actief ben ik over het algemeen niet, ik heb toch wel een dosis caffeïne nodig 😀

  1. Ja hè, ik weet dat jij daar ook graag komt. En mijn zus en schoonbroer varen daar graag. De wandeling is zeker de moeite waard, zo leer je idd de omgeving ook kennen. Link in mijn blogbericht 🙂

 1. Vooral de eerste wandeling heeft je langs mooi fotogenieke plekjes gevoerd.
  Wat een geluk om de zon te zien opkomen, volgens mij is hij hier in het noorden de hele week onder de horizon gebleven. Het zijn wat mij betreft echt de donkere dagen voor de kerst. In afwachting van wat echt winterweer vermaak me momenteel liever binnen dan buiten.
  Maak er een mooi weekend van!

 2. Dat kanaal ken ik ondertussen van Vief haar blog; mooie wandeling maakte je daar!
  En die wandeling langs de Schelde maakte ik deze zomer met mijn dochter. Ik herken die witte flat en ook het kerkhof. Toch een mooi stukje Gent.

  1. Dat was daar heel de moeite waard! Ik wil zeker ook eens gaan fietsen daar aan het kanaal. Mijn zus vaart daar wel vaker, het is er echt mooi.
   Ik vind dat ook een heel mooi stukje Gent, daar aan de Schelde.

 3. Ik zie je dan, in je eentje en in alle vroegte, langs al die mooie paden stappen om ons te vergasten op dromerige beelden, bij mezelf steeds vurig hopend dat je geen griezels ontmoet. Niet voor niets dus dat Grom mij een prophet of doom noemt 😱

  1. Hahaha, ja daarin begrijp ik hem wel!
   Ik hoor dat nog wel hoor, of ik niet bang ben om zo alleen op stap (ook met de fiets) te gaan. Zelden eigenlijk. Heel af en toe voel ik me op mijn ongemak, tot nog toe wel vaker in de haven.
   Daar langs de Schelde loop je nu zelden alleen: ook op een weekdag om 8u30 genoeg wandelaars en joggers die het veilig houden. Maar dan nog, ik ben er niet snel bang.

 4. Ik stap tegenwoordig ook elke dag.
  Maar ga meestal wel eerst ergens heen op de fiets om daar te gaan stappen waar het de moeite waard is. Volgens mij hoef jij er niet ver voor weg.

  1. Nee, ik hoef er echt niet ver voor weg, en daar ben ik nog altijd blij om. Ik vind het verbazend hoe je op 5 minuten met de fiets op de “boerenbuiten” staat, en zelfs op 5 minuten stappen aan het jaagpad langs de Schelde. Luxe voor stadsbewoners 🙂

 5. En voor zo’n mooie zonsopgang hoef je nu niet eens heel vroeg op. Ik hoop dat meneer beer niet alle mooie rode besjes van de volgende foto heeft heeft opgegeten. Dan is er niet genoeg meer voor de vogels.

  1. Nee, je hoeft je huis niet vroeg uit voor een zonsopgang dezer dagen.
   De beer zou zich een indigestie kunnen eten aan de besjes en er zou nog over zijn voor de vogels, er waren enórm veel besjes!

Zeg het eens?