Dinsdag muziekdag. En een samenwerking met Goofballsworld. We spelen muzikale pingpong, we draaien samen door. Elke week borduren we voort op elkaars muzikale keuze, en die keuze kan alle mogelijke kanten uitschieten. Zo wordt het extra spannend!

Vorige week had ik Lippy Kids van Elbow, waarop Goofball doordraaide met I Touch Myself door Scala.

Fijne opvolging vind ik. Op meerdere niveaus, het koor was de gedeelde link, maar toch leuk dat beide lockdown-versies zijn. Ik had dit nog niet gehoord of gezien, en vind het erg mooi. Ik heb een boontje voor Scala.

Het origineel kende ik ook, van de Australische Divinyls. Ik besloot al snel dat ik wilde opvolgen met een Australische groep, maar welke? Op Wikipedia las ik dat de Divinyls opgericht werden in 1980 in Sydney, en toen was mijn keuze snel gemaakt: INXS werd opgericht in 1979 in Sydney. Plenty of links there dus. Welk nummer dan? Original Sin? (zijnde mijn persoonlijke “the first cut is the deepest”). Och neen, laat ik maar gaan voor de allermooiste lovesong.

En trouwens, als je nog een link wil: de Divinyls hadden een straffe frontvrouw, INXS had een straffe frontman… maar beide zijn ze al overleden.

Goofball, ‘t is weer aan u!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

26 reacties

  1. Ik heb het ook gezien. Het eeuwige gesukkel na de verandering naar het winteruur. Zondag verscheen te vroeg, klok goed gezet, gisteren was het OK, vandaag weer een uur te vroeg. Maar ik kan niet meer nakijken om hoe laat ik het gezet had. Zal een beetje experimenteren worden de volgende dagen. In een eerder klaargezet blogbericht staat het uur van verschijnen nu ineens een uur later. Ahum. We zien wel, de komende dagen 😀

  1. Ik heb al wat vroeger afgehaakt… maar wat vond ik ze toch fantastisch, vroeger, en ik hoor ze nog steeds graag. Zijn dood was een schok, en een pijnlijk verlies. Die man was zó getalenteerd. En wat een charisma. Onlangs naar wat documentaires zitten kijken, toch weer ondersteboven van. Het zijn toch vaak de goeie die te vroeg sterven.

 1. Het wordt saai, nóóit van gehoord. Maar ik volg ook de muziek uit deze tijd niet zo. Maar heel leuk dat ik dan zo toch af en toe nummers tegenkom die me verrassen, zoals dit.

   1. Dat kan ook vrij makkelijk omdat ik de laatste decennia nauwelijks dat soort dingen volg. Het moet al héél goed in mijn straatje vallen wil er iets uitspringen in de media voor me. Zo was de groep Kensington jarenlang aan mijn aandacht ontsnapt tót hun laatste nummer “uncharted”ineens veel op de radio te horen was. En dan val ik als een blok voor die stem en de tekst , en blijkt de groep al jaren te bestaan terwijl ik denk dat het nieuw is.
    https://youtu.be/950wh1TvJEk

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: