Op donderdag is het hier Throwback Thursday. Dan bedenk ik een willekeurige zoekterm, en zoek aan de hand daarvan foto’s op in mijn fotoarchief.

Het weer is aan de beterhand, maar voor de zekerheid verblijd ik ons hier nog even met strand-foto’s. Wat niet altijd gelijk staat aan mooi weer. En tropische stranden moet je hier ook niet verwachten. Maar toch. Strandfoto’s!

Een oude. Wenduine, juli 2000. Ze liggen voldaan in hun put en oma kijkt tevreden toe. Allez. Een mogelijkheid is ook: ze zitten ruzie te maken en mijn ma kijkt hoofdschuddend toe. Ik weet het niet goed.

wend17

Same beach, gelijkaardige put, twee jaar later.

AUT_0024

Ja en daar zit ik dan ineens ook tussen. (Wenduine, neem ik aan. 1971 of zo? geen idee)

anne06

Er was eens een redelijk beruchte uitstap naar de Atlantikwall in Oostende. (juli 2012)

Atlantikwall-25-07-2012-027

Eh? Strand? (close-up van een mooi naaikistje dat ik kocht op de rommelmarkt)

WP_000577

Fietstochtje in dreigende weersomstandigheden, juli 2014, Middelkerke.

WP_20140712_12_32_10_Raw

Westende, juli 2015. Die kleuren!

WP_20150710_11_09_48_Raw

November 2015. Le Touquet-Paris-Plage.

DSC_0285

Mooie Lies en een wilde Noordzee. (De Haan, april 2016)

DSC_1982

Lili! (april 2016, foto door Janna)

IMG_0432

Augustus 2017. Het weekend voor ik geopereerd moest worden, reden we naar de Opaalkust en haalden we ons hartje op aan de mooie blauwe zee.

DSC_5630

Le Havre de Rothéneuf. Van een schoonheid waar ik met mijn simpel verstand moeilijk bijkon. (juli 2018)

DSC_9050

Geen blogpost met stranden zonder zonsopgang, natuurlijk. Ha! Crots, aan het Lac de Serre-Ponçon, juli 2019.

IMG_2060

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

34 reacties

 1. Ik zie toch weer een overeenkomst … het weekend voor ik geopereerd moest worden zaten wij aan de Normandische kust. Even ver weg van de kanker.
  En Wenduine! Mijn man heeft er al zijn zomervakanties doorgebracht, vanaf ongeveer zijn geboorte tot zijn 19de. Zijn ouders huurden daar altijd voor twee maanden hetzelfde huis. Hij heeft daar supergoede herinneringen aan.

  1. Afleiding zoeken hè, zodat je niet constant moet denken aan wat komt. Het zijn ook de uitstappen die het meest blijven hangen.
   Wij gingen ook vaak naar Wenduine. Ik vind het met De Haan nog altijd één van de fijnste kustgemeenten.

 2. Mooi strand, geen appartementen op de dijk en een indrukwekkende duinenrij? Bredene! Op dat ongerepte strand maakte ik de mooiste foto’s. Het is er ook nooit erg druk. Heerlijk.
  Je foto’s maken gelukkig, zeker in dit gure herfstweer.

   1. Wat mij betreft, kan de Opaalkust dat wel. Ik vind die zo, zo mooi. Soms heb ik echt nood om naar daar te gaan om het landschap weer eens in me op te nemen. De kleur van de zee.

       1. Cadzand is hier ook niet ver vandaan, natuurlijk. Dichter dan Cap Blanc Nez. Maar die blauwe zee… heerlijk. Moeilijk kiezen, soms 😊

 3. Ik heb de voorbije dagen dozen oude dia’s ingescand met veel van dergelijke fotootjes. Mijn hart brak bijna toen ik zag hoe de kwaliteit ervan zo fel is achteruitgegaan. Blijk voor jou dat je die mooie herinneringen hebt kunnen sparen!

 4. haha “geen stranden zonder zonsopgang”…euh daar moet je aan een oostkust ergens voor zijn toch? ‘k denk dat ik dat in Denemarken al gezien heb. Het liedje bij ons is ‘k heb de zon zien zakken in de zee hoor 😉

  1. Ja ik moest je toch even jennen hè Goofball 🙂
   De foto is toch gemaakt in Frankrijk: in de Alpen, aan het meer van Serre-Ponçon. Een meer met een strand erbij.

Zeg het eens?