Dinsdag muziekdag. En een samenwerking met Goofballsworld. We spelen muzikale pingpong, we draaien samen door. Elke week borduren we voort op elkaars muzikale keuze, en die keuze kan alle mogelijke kanten uitschieten. Zo wordt het extra spannend!  

Vorige week had ik Cendrillon van Téléphone, waarop Goofball doordraaide met Fairytale van Alexander Rybak.

Leuk gevonden, maar is dan ook het enige wat ik ermee heb, het nummer spreekt me niet aan, de muzikant ook niet.

Het was snel duidelijk dat dit Noorse muziek was, en ik wist meteen: ow yeah, Motorpsycho! Ook een Noorse groep dus. Waarvan ik maar heel weinig ken, namelijk het album Phanerothyme. Waarop 3 nummers staan die ik onmenselijk mooi vind: Bedroom Eyes, The Slow Phaseout en Go to California. Dat zou moeilijk kiezen worden. Ik dacht dat het laatste meteen zou afvallen wegens een nummer van meer dan 8 minuten, maar op Youtube blijkt dat er een korte singleversie van is. Met een heel grappig filmpje. Het filmpje van The Slow Phaseout vond ik een zalige mindfuck, en van Bedroom Eyes is er geen filmpje. Nog steeds moeilijk, dus liet ik Meneertje Mertens kijken en kiezen.

Hij lag al even hard in een deuk om het filmpje van Go to California als ik, dus dat is het geworden!

En echt, dat zijn Noren hè, en geen Amerikanen. En je mag samen met mij alle mogelijke invloeden opnoemen die je hoort in dit nummer. En sorry als het wéér eens iets was wat je niet kende. Ik zal de volgende keer eens iets nemen wat bekender is. Denk ik.

En echt, ik vind dit dus schitterend. En die andere twee nummers ook.

Goofball, ‘t is weer aan u!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

17 reacties

  1. Ik vind dit dus echt zálig. Maar ik hou echt wel van popmuziek.
   Hier in dit nummer het melodieuze, maar ook het feit dat het allemaal een beetje rammelt. Grote liefde 🙂

 1. Alexander Rybak niet goed vinden. Allez zeg. Ik heb zijn poster van de muur van mijn dochter haar kamer geplukt bij de verhuis. Hij hing daar dus al sedert hij het songfestival won in 2009. Ze speelde ook viool hé, vandaar grote liefde.

  1. Ja nee, ik heb er dus echt niks mee, ik kan het nummer zelfs nauwelijks uit luisteren. Niets voor mij. Maar ik heb heel weinig met folk, sowieso.

 2. Ja inderdaad wéér onbekend maar dat geeft toch helemaal niet. Het “klinkt heel bekend” maar door welke invloeden dat komt kan ik dan weer niet benoemen. Alleen al het filmpje is de moeite waard, hilarisch , en dan oók nog een lekker nummer om te horen, ik ben tevreden hoor a; kende ik ze niet.;-)

  1. Ha, ik ben content dat er toch iémand is die het leuk vindt, haha! En het filmpje is inderdaad hilarisch, ik vond het echt schitterend!
   Ik word hier gewoon helemaal blij van, kan het niet helpen 😀

Zeg het eens?