Het kan een lightbox quote zijn. Een tekst op een letterbord. Iets wat ik tegenkom op straat. Ze hebben één ding gemeen: het zijn woorden op maandag.

Dit kwam ik tegen tijdens een fietsritje, op mijn favoriete plek in Gent, in de Oude Dokken, aan de Schipperskaai.

20200913_083201

Ik word daar altijd een beetje week van. En in mijn hoofd zing ik.

Sterren komen, sterren gaan
Alleen Elvis blijft bestaan

Het is Gent ten voeten uit ook, wat mij betreft. En het is ook waarom Gent voor altijd in mijn hart zit.

 

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

22 reacties

 1. Ooit een paar dagen Gent bezocht maar heb eigenlijk alleen St Baafs nog als heel indrukwekkend in mijn hoofd. Ik heb de neiging Brugge en Gent te verwarren. maar vond die dus wél allebei de moeite waard.

  1. Allebei de moeite waard, zeker, en ik snap dat je ze door elkaar kan halen. Maar ik vind Gent wel gezelliger dan Brugge, ik zou bijna zeggen “authentieker” maar ik heb een hekel aan dat (mode)woord 🙂

      1. Of Brugge is populairder bij toeristen, vooral buitenlandse toeristen. Ik weet het niet goed. Toerisme is voor Gent ook wel belangrijk. Bij Gent heb je soms meer dat “verborgen parel” gevoel. Wat ik wel fijn vind.

  1. Ik heb een extra foto voor je toegevoegd, onder het filmpje. Een panorama van de kade daar. Zoals nobutterfly hierboven schreef: recyclage van Boomtown. Niet BC maar B en een halve O dus van Boomtown.

Zeg het eens?