Lang geleden dat ik hier nog eens iets deelde over mijn naaiwerk. Maar na de trouw van Janna en Florian is die gelegenheid er natuurlijk, omdat ik de jurkjes van de meisjes mocht maken. Ook mijn eigen kleedje maakte ik zelf.

20201009_102717

Voor het trouwkleed hadden we de afspraak: als Janna binnen een bepaalde termijn een kleed vond om te kopen, dan zou ze dat doen. Vond ze niks, dan zou ik iets maken. Maar al heel snel vond ze een kleed dat ze mooi vond, en het paste nog eens als gegoten ook. (foto door Janna)

20201004-DSC_0569

Het enige wat aangepast moest worden, was de lengte, het was een centimeter of vijf te lang.

Het leverde het meest stresserende naaimoment van het jaar op, of uit mijn naaicarrière misschien wel. Knippen in een trouwkleed begot!

20200929_094701

De voile inkorten was minder stresserend, ik heb een goede machine en een rolzoompje maken is een eitje. Ik schrok me wel te pletter, een oranje vlek in dat kleed! Hoe komt dat nu? het was een grote kopspeld. Zucht. Oef.

20200929_092611

Maar het resultaat was uiteindelijk helemaal in orde.

20200929_105117

Nog een foto van de hand van Janna.

20201004-DSC_0559

Foto door Tine Lucas, schoonzusje van Janna en Florian:

Voor de meisjes stond al van in het begin vast dat ik hun jurkjes ging maken. Janna vond een mooi stofje bij Stoffen Verkempinck. Online gekocht… normaal gingen we samen stof kopen, maar dat kon door de coronamatregelen niet. Maar het was meteen een heel goede keuze, de stof was erg mooi, van goede kwaliteit en naaide ook erg vlot. We gingen voor een eenvoudig jurkje zonder mouwen, een modelletje dat ik al vaker maakte (de Grace dress, en voor Lili het gelijkaardige patroontje van The Littlest Studio). Voor het dubbelen van het lijfje gebruikte ik een overschotje stof dat ik eerder gebruikte voor shirtjes (Leslie, herken je dit nog? van het Stoffenspektakel in het Eskimofabriekje?)

20200901_125943

De kleedjes zaten snel in elkaar.

collage

Er werd eens gepast of de lijfjes wel goed zaten, en de lengte werd ook op de modelletjes afgepast. Oma was content van het resultaat. Ze moesten alleen nog eens netjes gestreken worden.

20200928_121916

De achterkant is ook very cute met drukknoopjes in de vorm van hartjes. Een klein folietje mag wel hè.

20200928_121954

 

20201009_112910

Nog wat foto’s gemaakt door Janna.

20201004-DSC_0584

 

20201004-DSC_0590

 

20201004-DSC_0596

 

20201004-DSC_0605

Voor mezelf moest ik uiteraard ook een kleedje maken hè. Ik vond een heel mooi stofje bij stoffen.net, en besloot al snel een soort samenraapsel als patroon te gebruiken. Ik wilde een eenvoudig kleedje, en in de zomer had ik iets wat ik mooi en comfortabel vond. Deels een bestaand patroon, deels overgetekend van een kleedje. Het zomerkleedje was met korte mouwen, daar twijfelde ik nog wat over.

20201002_111617

Ik besloot ook nog een bijpassend mondkapje te maken.

20201002_145751

En zo ontstond mijn outfit voor de dag.

20201008_112700

Niet de mooiste foto, maar de mooiste foto om een paar kleine details: de hand van mijn ma op de rug van Janna, en de vintage oma-blik van mijn ma (streng, dus). En de batterijtjes van Pipa waren helemaal plat.

DSC_0585

Nog een foto door schoonzusje Tine. Ook de omslagfoto is van haar hand. 

Allez, ik kan het niet laten, nog eentje van Tine om te eindigen, want eigenlijk is deze foto te goed om te laten liggen als einde van deze lange blogpost. 

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

51 reacties

 1. De roze jurkjes zijn prachtig! Helemaal af met jouw eigen merk. En ook jouw jurk mat bijpassend mondmasker mag er helemaal zijn. Wat lijkt me dat heerlijk als je zoiets zelf can creëren. Voor mij is dat kunst, ik zou er niks van bakken.
  En jouw dochter, het bruidje, wat een plaatje… wat een lijntje, wat een stijlvolle jurk. Wat is ze toch mooi.
  Zie hen stralen.
  Nogmaals van harte gefeliciteerd.
  P.S, Ik moet ook kijken naar je ma die zo streng maar mooi aristocratisch fier op de foto staat. Prachtig.
  Zoveel om trots op te zijn!

 2. Wat een leuke jurkjes van de meisjes, en natuurlijk ook die van jou: wie had ooit gedacht dat er nog eens bijpassende mondkapjes zouden worden gemaakt ….. 🙁
  Verder natuurlijk wederom complimenten voor de foto’s!

 3. Supertof dat je die kleedjes en je eigen outfit zelf gemaakt hebt! Ze zijn ook super mooi, precies wat ik zelf ook uit zou kiezen moest ik een meisje hebben. Die hartjes vind ik het echt af maken (ik heb een zwak voor mooie knoopjes en toffe details :D). Om in dat trouwkleed te knippen zou ik toch ook wat schrik hebben :p

 4. Goed weer…slecht weer… voor jullie was het zeker een stralende dag, zo ééntje met een hele grote gouden rand. Mooie kleren, mooie mensen, perfect zo 🙂

  1. Dankjewel! 🙂
   Mijn ma zei dat ook tegen mij, of was het Herman, over de koningin. En ik had ze ook wel eens gezien in een reportage. Yep, ik zag er koninklijk uit 🙂

 5. Haha, dat van die oranje vlek, ocharme jij. Toont eigenlijk perfect hoeveel stress je voelde bij het knippen, want bij een ander naaisel maak je waarschijnlijk niet eens de associatie met een vlek.
  Heel mooie kleedjes heb je gemaakt, zowel voor de meisjes (zo tof, die hartjesknopen) als voor jezelf. Zeer koninklijk ook, dat passende mondmasker (ik zag het tot nu toe enkel bij Mathilde, vandaar 😉 ).

  1. Hahaha ja, de stress was echt wel groot, brrrrr als ik eraan terugdenk!
   Hihi, ik zie in de creatieve naaiwereld wel eens bijpassende mondkapjes passeren, daar wordt er echt wel op gelet. Maar inderdaad, Mathilde, die doet dat ook 🙂
   Dankjewel!

 6. Ik vind die jurkjes van de meisjes echt prachtig, wat een prachtig kleur en hoe leuk heb je die jurkjes gemaakt! Ook jouw kleedje vind ik mooi! Ik vind dit echt kunst, hoe je uit stof zoiets mooi kan maken. Ik heb het naaien ooit geprobeerd maar ik denk dat ik veel te ongeduldig ben :p

  1. Dankjewel! Ik was ook echt blij met alles 🙂
   Geduld moet je inderdaad hebben om te naaien. Voor veel dingen heb ik het niet, maar om te naaien is mijn geduld bij momenten echt eindeloos. Raar hè.

 7. Ooh wat dápper om de schaar in een trouwjurk te zetten, en het is zó’n plaatje, dat wil je niet op je geweten hebben als het mis gaat. .De rest is natuurlijk ook heel knap gedaan maar met iets minder stress, het kan immers over als er iets fout gaat.Netje hoor die lange mouw, bruidsmoeders moeten echt wel een mouw vind ik altijd.
  Maar héél eervol dat je de kindjes mocht aankleden. De foto’s zijn een lust voor het oog.

  1. Het was echt stressen, die schaar en de trouwjurk. Vreselijk! Blij dat het goed ging.
   De andere kleedjes waren inderdaad minder stress.
   En ik vind het altijd fijn om de kindjes te zien in kleren die ik maakte, maar nu was het echt dubbel zo fijn!

 8. Prachtige jurkjes! Ben er gewoon verliefd op👍👍.
  Het lijkt me heerlijk dat zelf te kunnen maken, op gebied van naaien ben ik een analfabeet.
  Wat was iedereen trouwens mooi!!

 9. Door omstandigheden wat laat, maar allereerst mijn innigste gelukwensen aan het jonge paar en de familie. De prachtige, ongekunstelde foto’s laten een stralend paartje en hun allerliefste kindjes zien, een hecht en mooi gezin! Jouw creaties zijn top, origineel en heel flatteus, de dag kon niet anders dan onvergetelijk zijn.

Zeg het eens?