Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. Soms eens een foto met de Nikon of Canon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Ik heb onwaarschijnlijk weinig foto’s gemaakt deze week. Niet de gewoonlijke afwisseling. Er wordt niet gefietst, het wandelen is nog niet op gang gekomen. Handwerkresultaten zijn eventueel voor later. Gelukkig besloot Janna dat ze dinsdag foto’s wilde maken in de Gentbrugse Meersen, zag ik een beetje voor 10u een glimp blauw, en trokken we erop uit. Dat het fijn was. De Gentbrugse Meersen zijn onwaarschijnlijk mooi, we bleven droog, het werd zelfs wat warm, en Pipa is een schatje! Ik mocht hier wat foto’s gebruiken van Janna aka De Fotoschuur.

Het is een deugnietje hoor, Pipa!

20201006-DSC_0016

Ze kon heerlijk ravotten in het geboortebos.

20201006-DSC_0069

Knuffelen met oma mag ook.

20201006-DSC_0125

20201006-DSC_0318

Pipa met de authentieke Pipa-blik.

20201006-DSC_0422

Dit waren foto’s door Janna, zelf maakte ik ook nog foto’s van de fotograaf in actie.

20201006_103007

20201006_103305

20201006_110910

En gisteren, gisteren werd er getrouwd te onzent. Janna en Florian, eerder dit jaar 10 jaar samen, trouwden. Er was de burgerlijke plechtigheid en een korte drink achteraf, het feest werd uitgesteld naar volgend jaar. We hadden geluk met het weer, het bleef droog. En daar mogen we al heel blij mee zijn. Het werd een mooie dag!

Op voorhand moest er een beetje gewacht worden voor het stadhuis.

20201009_093759

Tijdens het wachten zagen we de nieuwe A400M voorbijvliegen.

DSC_0372

Het was een trouw op kindermaat.

20201009_101836 (1)

Er volgde een royal kiss op het balkon.

20201009_102327

Is het een mooi gezin, of is het een mooi gezin?

20201009_102717

20201009_102448 (1)

De newly weds gaan op weekend, en wij hebben een klein logeetje. Zoals je ziet, kijkt ze mee naar de koers. Zoals ik al eerder zei: het komt goed met dat kind!

20201009_153246

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

49 reacties

 1. Wat een mooie foto’s. En wat een stralend bruidspaar.
  Kristof en Sofie waren in juli ook 10 jaar samen, maar van trouwen is nog geen sprake. Twijfel of het ooit zover komt …

  1. Janna wilde het al lang, en ze is blij dat het nog gebeurd is in het jaar dat ze 10 jaar samen zijn. Onder andere omstandigheden dan verwacht, maar het was ook mooi. En met wat geluk komt er volgend jaar nog een feest, dus twee keer feesten 🙂
   Ik vind ook dat ze echt stralen, met hun viertjes 🙂

  1. Ik zou eens moeten kijken waar bij mij het probleem zit met reageren via de smartphone. Wellicht ergens een probleem met een wachtwoord.

 2. Proficiat Janna & Florian! Al zal het wel heel anders zijn dan ze het op voorhand gehoopt hadden, wel fijn dat het toch na 10 jaar kon (is toch mooier dan na 11 jaar he 🙂 ). En twee keer vieren, een keertje klein en een keertje groot, dat is ook niet slecht 🙂 Mooie jurk heeft ze aan, heel mooie stijl! En haar figuur, na twee kinderen, miljaar (al weet ik natuurlijk wel dat dat er allemaal niet toe doet, maar stiekem vind ik het toch wel zéér bewonderenswaardig 🙂 ).

  En wat een warme foto, die derde. De liefde tussen grootmoeder en kleindochter perfect in beeld gevat.

  1. Het is inderdaad niet waar ze op hoopten en het heeft heel veel stress veroorzaakt. Maar uiteindelijk was het een fijne dag en inderdaad: twee keer feest!
   Ik vind haar jurk fantastisch, en haar figuur ook 🙂 Weet je wat me ook opviel? Dat ze gespierde armen heeft! (wellicht van het vele zeulen met camera’s en ander zwaar gerief voor haar werk).

   Af en toe heb je echt dat geluk, die liefde in beeld te kunnen vatten. Dit was zo’n moment. Ik herinner me zo’n foto met Lili ook. Heerlijk 🙂

 3. Wat een prachtig huwelijk! Van harte gefeliciteerd!
  Toevallig was ik gisteren 9 oktober op wandel in de Gentbrugse Meersen. Dochterlief en ik hebben er zelf gepicknickt. Ze was jarig en dat was ons veilige feestje in tijden van corona.
  Een prachtig natuurgebied hebben jullie daar. Pipa loopt er zo schattig doorheen. Ik herkende het meteen.
  Mooie foto van jou met Pipa. ❤️

  1. Dankjewel!
   Het is daar echt mooi hè, in de Gentbrugse Meersen. Dat is zo’n prachtplek geworden de laatste jaren. En inderdaad heel herkenbaar. Een picknick is een perfecte verjaardagsactiviteit dezer dagen 🙂

 4. Wel heftige trouwfoto’s met zo’n mondkapje. Het voordeel van trouwen ná 10 jaar samenwonen is dat je zelf voor de bruidskinderen kunt zorgen, en dan nog zulke juweeltjes.

       1. In die tijd werd ik met argusogen bekeken of ik niet zwanger was omdat ik nog maar 18 was toen ik toen trouwde . Er was ze;fs een buurvrouw die de onbeschaamdheid had na 2 maanden te vragen ” of ik nog vrij was” , hield me van de domme en zei dat ik na een week alweer aan het werk moest;-) Maar ze wilde zelfs wel “uitleggen” dat ze wilde weten of ik zwanger was want er was natuurlijk niets te zien omdat ik niet zwanger wás .

        1. Hahahaha wat was dat toen toch vreselijk! Ik ben blij dat dat soort dingen toch allemaal wat losser geworden is.

        2. Ja, ben ik dus wel met je eens. Het is niet zwart/wit, het is grijs, en veel dingen zijn écht wel beter. Andere… hmmmm…

 5. Zulke mooie foto’s! En nog eens gefeliciteerd met de trouw. Het ziet er een gelukkig gezinnetje uit ^^ Mooi ook inderdaad dat ze dit jaar nog getrouwd zijn. Ik had ook graag getrouwd dit jaar omdat wij ook tien jaar samen zijn maar dat is niet gelukt :p (wel een baby dus ik kan niet klagen hé 😉 )

  1. Dankjewel!
   Oh, jullie zijn ook 10 jaar samen! Maar inderdaad, dat die 10 jaar bekroond worden met een baby is even mooi als de bekroning met een huwelijk 🙂

  1. Het is anders, maar het kan gelukkig toch. Hopelijk kunnen we het ooit als écht vreemde beelden beschouwen, daar vreemde jaar 2020.
   Dankjewel omabaard.

 6. Oooooooooooooooooh zo geweldig zeg, een mooi feest in de familie (en volgend jaar dan nog eens, zo fijn) ! 💕 👰🤵💐🎂🥂🎁 Dikke proficiat aan de jonggehuwden, en de ouders van de jonggehuwden! En jazeker, mooie foto’s, mooie jurken, mooie bloemen, mooie nakomelingen!

 7. oooh een huwelijk, altijd geweldig! proficiat. Al is het wel heel bijzonder om in deze pandemie te trouwen.

  Je hebt volgens mij vaker een logeetje in het enkelvoud en niet in het meervoud?

  1. Ja, trouwen in deze pandemie, bijzonder en ook helemaal anders dan eerst gepland.

   Ja, meestal is het hier één logeetje. Mijn energieniveau is nooit teruggekeerd naar wat het vroeger was, en twee pataters van deze leeftijd, dat lukt me niet meer. Later zal dat wel gaan, als ze wat groter en zelfstandiger zijn. Maar nu niet. Na een dagje Lili ben ik helemaal kapot, Pipa is minder vermoeiend. Het was in ieder geval een heerlijk weekend 🙂

Zeg het eens?