901. Naar wat voor soort restaurant ga je het liefst?

Het liefst ga ik naar eenvoudige restaurants. Een Turk in de Gentse binnenstad, een echt goed Italiaans restaurant, meer moet dat niet zijn en daar doe je me een groot plezier mee.

902. Wat is het grote voordeel van single zijn?

Alleen zijn en geen rekening moeten houden met iemand anders. Lijkt mij als niet-ervaringsdeskundige het grootste voordeel. Je leven helemaal afstemmen op je eigen noden, behoeften, bezigheden.

903. Wat is het grote voordeel van in een relatie zijn?

Samenzijn. Niet alleen zijn. Ten allen tijde kunnen babbelen met een volwassene. Altijd iemand hebben om op terug te vallen. In goede tijden en in slechte tijden. De positieve ervaringen kunnen delen, maar ook de negatieve ervaringen van je af kunnen praten. Er niet alleen voorstaan. Iets waar ik enorm veel aan gehad heb toen ik ziek was: met 2 paar oren naar een dokter kunnen gaan, weten dat daar nog iemand is die luistert als de woorden bij jou een beetje verloren lopen in je hoofd.

904. Vind je jezelf mooi?

Neen. Ik heb mezelf nooit mooi gevonden. Maar ik vind nu wel dat ik een mooi kind was.

905. Welke emotie beleef je minstens een keer per dag?

Intense tevredenheid als ik mijn eerste kop koffie van de dag drink.

906. Wanneer heb je voor het laatst champagne gedronken?

Op mijn verjaardag vorig jaar, bij mijn ouders.

907. Ben je een zondagskind?

Op het gevaar af als een drama queen te klinken: ik vind dat niet. Ik heb veel meegemaakt. De laatste jaren voelde het soms als té veel, ik heb me meer dan eens afgevraagd waarom het ons toch allemaal moest overkomen. Waardoor ik me echt geen zondagskind kan voelen. Tegelijk heb ik uit al die ervaringen heel veel geleerd, dingen die een ander misschien niet geleerd heeft. Ieder nadeel hep se voordeel, dus. (in deze 10 years challenge blogpost van goed anderhalf jaar geleden vind je veel terug)

908. Hoe zou het schilderij over jouw leven eruitzien?

Als een combinatie van deze foto’s.

20200620_060429

20200622_060954

IMG_4986

Dus. De zee met het opspattende water, de mooie ochtendkleuren. Het kapelletje (in de verte, veel minder prominent dan op de foto), en meer vooraan de reddingspost. Zo mag dat gerust zijn, het schilderij van mijn leven. Kandidaten om dit te schilderen mogen zich altijd melden via het contactformulier.

909. Aan welk kledingstuk van vroeger koester je goede herinneringen?

Er is zo’n periode, ergens 2000 tot 2005 of zo, ongeveer. Als ik daarvan foto’s van mezelf terugzie, dan herken ik veel kleren die ik toen droeg als kleren die ik erg graag droeg, mooi vond en nu nog steeds mooi vind. Zo van “ah ja, die broek”, en “ah ja, die schoenen!!”. Pyjama’s, die ik toen begon te dragen, droeg ik erg graag. Een ouderwetse katoenen lange broek, een shirt, en een vestje daarover. Kon ik een ganse dag in rondlopen ook, als ik daar zin in had. Ondertussen maak ik die zelf (de broeken en de shirts, de vestjes niet) en vind ik dat nog steeds heerlijk comfortabel. Was dat de vraag eigenlijk? Whatever.

910. Wat zou er in een contactadvertentie over jou staan?

Introvert zoekt introvert. Houdt niet van sterke geuren (parfum, koude koffie, …), eetgeluiden, laat opblijven, Vlaamse vlaggen, uitgaan, gezever op de radio, wind, lawaai, feestjes, jassen met ruiten, politici uit het rechtse spectrum, reclame, Bon Jovi, winter, fel licht, hoge hakken, deuren die op een kier staan, broekrokken, betweters, dt-fouten. Houdt wel van: haar kinderen en kleinkinderen, de koers, muziek, reizen (plannen), fietsen, bloggen, foto’s, zonsopgangen, Meneertje Mertens. Dus eigenlijk is deze contactadvertentie overbodig.

Elke vrijdag 10 vraagjes beantwoorden. Vast rubriekje. Ik vond het bij Nerdy Geeky Fanboy, Lieke startte het, vele bloggers begonnen ermee, ook Sara doet het ondertussen, MimaMaakt sprong ook al op de trein en houdt koppig vol. Later volgden nog Lentebloem, en nu doet ook Pharailde van Casa Murphy tot mijn groot jolijt mee.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

32 reacties

 1. Met twee paar oren naar de dokter kunnen gaan was ook voor mij heel belangrijk. Er komt tijdens zo’n moeilijk consult zoveel op je af.
  Ik vraag me af of er veel vrouwen zijn die zichzelf mooi vinden. Ik vind mezelf ook niet mooi, maar ik heb vaak moeten (mogen) horen dat ik een mooi kind was.
  Ik was wel een zondagskind. Opgegroeid in een fijn gezin, een fantastische man getroffen, een leven zoals ik het gedroomd had … tot er dan een dag komt dat het helemaal omslaat. Such is life, zullen we maar denken.

  1. Meneertje Mertens hoorde vaak toch meer dan ik hoorde, tijdens zo’n moeilijk consult sluiten je hersenen zich soms af.
   Ik denk inderdaad dat er niet veel vrouwen zijn die zichzelf mooi vinden. Jammer genoeg.
   Het kan verkeren hè, jammer genoeg. Maar ik heb wel het gevoel dat je een warme basis hebt om die ommeslag nu aan te kunnen, en te beseffen dat je ook zoveel goeds hebt om op terug te vallen.

   1. Dat laatste, dat bedacht ik mij gisteren nog. We hebben een heerlijk leven gehad waarop we kunnen terugkijken. En op goede dagen ben ik er ook van overtuigd dat dat ooit terug komt. Het zal anders zijn, maar tegen die tijd heb ik de ongemakken misschien aanvaard. Tijd brengt raad.

    1. Kijk, ik ben daarvan overtuigd, als je zo’n warm gezin hebt om op terug te vallen, dat je met tijd en boterhammen ook de beperkingen zal leren aanvaarden. Het is allemaal dubbel zwaar nu door die corona, maar het gaat weer beteren en ik ben er zeker van dat die goede dagen terugkomen. Misschien eerst met pijn en moeite een donkere winter door, maar daarna kan het alleen maar beteren. Hoop ik toch 🙂

 2. 902 en 903 kan ik aan mekaar plakken, the perks van het LATten.
  904: ik heb je nooit persoonlijk ontmoet, maar foto’s tonen mij wél een mooie vrouw. Echt vooral, niet zo’n type die al van alles liet verbouwen om er toch nog maar wat jonger uit te zien, gewoon ook zonder dat dat negatief is. Je straalt ook warmte uit als mens, en je binnenkant mag er ook wezen.

  1. Wij hebben ook gelat, maar ik vond er niks aan. Echt niks. Maar tegelijkertijd denk ik wel: ik zou dat nu beter aankunnen dan toen. (van 2004 tot 2007).
   Wat een lieve en warme woorden, Vief, dankjewel <3

 3. Haha ik heb het ook niet voor deuren die op een kier staan :p De deur van onze slaapkamer kan niet volledig open staan (maar voor de helft) en dat stoort mij zo!

 4. Een eenvoudig restaurant, dat verkies ik eigenlijk ook. Een zondagskind ben ik ook niet, al besef ik dat het veel erger kan. En mooi? Tja, ik kan dat moeilijk van mezelf zeggen. Vroeger vond ik mezelf vreselijk, maar die complexen zijn inmiddels overwonnen. Ik heb zo mijn dagen 🙂

  1. Het kan altijd erger, maar je moet niet altijd in die termen denken, vind ik. Want dan is er altijd wel iets erger.
   Ik denk dat we met ouder worden wel meer leren leven met ons uiterlijk. Daarvoor hoeven we onszelf nog niet mooi te vinden, maar de complexen verdwijnen soms toch.

 5. Ik herken heel veel van mezelf in deze reeks antwoorden. Sommigen zullen dit als ‘negatief’ bestempelen, ik absoluut niet, wel integendeel.
  Eigenlijk heel mooie vragen hier, en minstens even mooie antwoorden!

 6. Die contactadvertentievraag vind ik wel echt een leuke vraag! En leuk omschreven ook.
  Die intense tevredenheid bij die eerste kop koffie, haha! Dat is ook 100% ik! Misschien kunnen we eens samen een kop koffie drinken als de maatregelen wat gesoepeld zijn 🙂

 7. Best wel aardige vragen dit keer. Ik zou er best wel iets mee kunnen maar het zou dan toch wel weer een flink lang blog worden. Vond mezelf als kind niét mooi en ook als jonge vrouw niet echt. Eigenlijk ben ik tegenwoordig een stuk milder over hoe ik er uit zie.Kwam gewoon beter in m’n vel te zitten naarmate ik ouder werd, Dat komt vast omdat er geleidelijk ook wat meer vel vel kwam;-)

  1. Ik vond het ook fijne vragen deze keer, dat merk je aan de antwoorden 🙂 toch gek hoeveel vrouwen zichzelf niet mooi vinden hè.

 8. goh ‘k zou toch beginnen in de contactadvertentie van wat je wel houdt en daarna pas je lijstje van wat je niet wil.

  single zijn: alleen slapen en geen gewoel naast je hebben op moment dat je wel goed/diep wil slapen. of als je zelf slapeloos bent je niet moeten inhouden voor de ander om die niet wakker te maken
  Maar in een relatie ook: die ademhaling van een ander horen ’s nachts, dat besef dat je daar niet alleen ligt
  en ja: je huishouden die niet op je alleen valt. Een tafel die al eens gedekt is, een boodschap die gebeurd is, … als je alleen bent, blijft echt alles wat je zelf niet doet liggen.

  ‘k was al verrast dat op je schilderij een kapel op voorgrond zou staan.

  1. Misschien zou ik inderdaad de positieve dingen eerst moeten zetten ja 🙂

   Dat van dat slapen: goeie. Langs beide kanten. De meeste dingen hebben zo twee kanten hè. Behalve wat je daar zegt over het huishouden. Anderzijds moet je dan andermans rommel ook niet opruimen.

   Ja dat schilderij… het beeld is geen metafoor voor mijn leven, laat dat duidelijk zijn. Die kapel moet behoorlijk naar de achtergrond schuiven, maar ik vind ze gewoon mooi staan 🙂 Ik heb eigenlijk geen idee hoe het schilderij van mijn leven er zou moeten uitzien (net als welke kleur mijn leven zou moeten zijn), dus koos ik maar iets wat ik mooi vond 😀

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: