Vaste rubriek op zaterdag: week in beeld. Een greep uit de telefoonfoto’s die ik maakte van zaterdagochtend tot vrijdagavond. Soms eens een foto door Meneertje Mertens. Soms eens een foto met de Nikon of Canon. Maar vooral foto’s van mijn telefoon.

Ik heb niet gefietst deze week, stel je voor. Het was er ook het weer niet echt naar. Tijdens het Odette-stormweekend bleef ik gewoon binnen. En maakte ik een regen-foto. Kwestie van vrolijk te starten. Maar het betert hoor, beloofd!

20200926_084913

Het was koersweekend. Hoera!

20200927_102701

Tijdens de koers lukt het goed om te borduren. Het gaat vooruit. Een beetje toch. Lijkt me een vijf-jaren-project te worden.

20200927_162443

Niet op de fiets, dus achter de naaimachine. Maar ik mag er nog niks van tonen!

20200929_094701

Ik maakte iets klaar wat ongelooflijk in de smaak viel. De lasagne-variant van hespenrolletjes met witloof. Witloof, hespblokjes, verse lasagnevellen, kaassaus. Heerlijk! En minder werk.

20200929_181326

Woensdag kwamen de meisjes eens langs. Het was nogal duister en dan wil mijn telefoon geen fatsoenlijke foto maken, maar deze van een enthousiaste Pipa wilde ik niet laten passeren. (het enthousiasme had vooral te maken met de Elsa-pleister die ze op de blokkendoos geplakt had. Ze heeft hier gewoon een half uur rondgelopen met die pleister en die overal opgeplakt. Hoe zo’n kleintje content kan zijn met héél weinig).

20200930_102515

Lili pikte vakkundig oma’s vaste plekje in en installeerde zich met een dekentje en een boekje. Gezellig!

20200930_102934

Het is precies of ze het weten. Zit dit ineens in de brievenbus. Niet dat we gaan bouwen, maar kopen/verkopen dus wel hè. Ooit eens. Tsss.

20200930_130104

Altijd grappig om zo’n fietsje terug te vinden als de meisjes hier geweest zijn. Lili parkeert ze graag op speciale plekjes.

20201001_081700

Nog een sneak peek.

20201001_131612

Meneertje Mertens wordt beroemd, hij staat in een boekje!

20201001_132946

Donderdag was de afspraak bij de oncoloog voor de bespreking van de resultaten van de pet scan. Het was snel gezegd: alles in orde! Pet scan schoon, bloedwaarden in orde. Hoera!

20201001_142425

We stonden geparkeerd op de bovenste verdieping van de parkeertoren van het Sint-Lucas ziekenhuis, en ik voelde me gelijk een kind in een bollenwinkel. Wat een schitterend uitzicht! Wel twintigduust kranen die het zicht op de torens beletten, maar dat heeft eigenlijk ook wel zijn charme.

20201001_152116

En deze kant vond ik ook wijs. Rechts de schouw van de Centrale aan de Dampoort, ongeveer centraal het stadsgebouw Melopee in de Oude Dokken, helemaal links zie je de silo’s in de haven en net rechts van die silo’s zie je de nieuwe kraan aan het Houtdok. Ook een recente landmark, waar je binnenkort (of nu al) ook van het Gentse panorama zal kunnen genieten.

20201001_152212

Deze knapperd mocht een paar weken geleden op Pipa haar verjaardag taart eten (foto door Janna). Ik zet de foto hier nu, omdat het gisteren zijn 25ste verjaardag was, en hij dus weer een stukje taart verdiende! Hiep hiep hoera voor Milan!

20200912-DSC_0038

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

32 reacties

  1. Dankjewel en dankjewel 🙂 Ik heb mijn hartje opgehaald achter de naaimachine, het ging vlot en dat was toch wel even geleden.

 1. Gefeliciteerd met de jarige zoon!
  Weer een mooi en gevarieerd overzicht van je week.
  Toch leuk hoor dat dromen van kopen, verkopen, bouwen en verbouwen. Wij zitten nu in de fase van het oriënteren voor verbouwen van de badkamer, inrichting van de kamer, woonkamer… dat is genieten. Voorpret. Ik hoop dat jullie dromen ook vorm krijgen. Blijven zoeken. Veel succes ermee.

  1. Dankjewel! Ze worden zo groot 🙂
   Leuk, die fase van het plannen hoe het er allemaal zal gaan uitzien. Dromen, heerlijk hè.
   Blijkt toch wel een heel slecht moment te zijn om te kopen nu… verkopen daarentegen… misschien moeten we daar wel onze lessen uit trekken en op een andere manier tewerk gaan dan eerst gepland. Maar we kijken nog even de kat uit de boom. Niks overhaast doen. Daarvoor zijn deze beslissingen te belangrijk.

 2. Een stadsgezicht zonder torenkranen: vind je dat eigenlijk nog? (Maar ‘den bouw’ ligt op zijn gat, meneer!)

  Heerlijkste foto uit de reeks: de lasagne-variant van hespenrolletjes met witloof. By far!

Zeg het eens?