891. Zeg je liever goedemorgen of welterusten?

Wat een compleet nonsensicale vraag is dit. Beide. Over het algemeen sta ik zonder tegenzin op en zeg ik graag goeiemorgen tegen Meneertje Mertens. Maar ik ga ook met plezier slapen en zeg al even graag welterusten.

892. Lees je graag voor?

Ja, maar ik vind dat ik het niet goed kan. En ik moet er altijd van geeuwen. Ik zou dat wel graag kunnen, zo voorlezen met de bijpassende stemmetjes en al.

893. Hoe zou je het aanpakken als je je leven over mocht doen?

Jamaar. Bij deze vraag moet ik wel weten of ik met een blanco pagina moet beginnen, of ik mag leren uit fouten gemaakt in dit leven. Maar eigenlijk maakt het niet veel uit. Het was niet het meest briljante idee van mijn leven om te trouwen met de man die nu mijn ex is, maar hij is ook de vader van mijn twee prachtige kinderen, dus hoe zou ik dat kunnen of willen veranderen? Niet toch? Wat ik wel zou willen meenemen, is meer zelfvertrouwen, en minder angst.

894. Heb je ooit een IQ-Test gedaan?

Neen. Ik niet. Daar is nooit nood toe geweest. Eentje van ons gezin is wel getest. En dat bleek een slimmeke te zijn. Ik ga ervan uit dat hij dat van zijn moeder heeft.

895. Kun je stijldansen?

God nee. Ik kan niet dansen tout court, wat zou ik kunnen stijldansen.

896. Aan welke kant van het bed lig je het liefst?

Ik lig liefst aan de linkerkant. En daar lig ik altijd. Al jaren. Vele jaren. Ik ben dan ook vol overtuiging links.

897. Welke muziek vind je stiekem erg leuk?

Stiekem. Er is geen muziek die ik stiekem leuk vind, denk ik. Ik vind muziek leuk, ik vind muziek niet leuk, en ik schaam me daar niet voor. Als jonge puber vond ik Kajagoogoo leuk, maar wat moet ik me daar nu voor schamen? Niet toch? Ik hou van grunge en rock en pop, maar ik hou ook van bepaalde dansmuziek, en ik schaam me daar niet voor. Ook als het over Faithless gaat ja.

898. Heb je weleens een wereldwonder gezien?

Nope.

899. Heb je graag gelijk?

Veel te graag, vrees ik. Haha.

900. Heb je weleens een speech gehouden?

Ik denk het niet. Ik ben geen speech-mens. Ik praat niet graag voor groepen mensen. Ik neem ook niet graag het woord op een vergadering, ik moet mezelf daar echt toe dwingen. Dat doen is een overwinning op mezelf. Ook daar schaam ik me niet voor.

Elke vrijdag 10 vraagjes beantwoorden. Vast rubriekje. Ik vond het bij Nerdy Geeky Fanboy, Lieke startte het, vele bloggers begonnen ermee, ook Sara doet het ondertussen, MimaMaakt sprong ook al op de trein en houdt koppig vol. Later volgden nog Lentebloem, en nu doet ook Pharailde van Casa Murphy tot mijn groot jolijt mee.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

18 reacties

 1. Hebben we niet allemaal graag gelijk :-)? En net als jij spreek ik niet graag voor een grote groep. Ik word dan rood en voel me ambetant, ook al merkt het publiek daar doorgaans niet teveel van. Ik krijg dan vaak complimenten achteraf, maar ben in tussentijd wel tien doden gestorven.

  1. Misschien is dat wel zo hè 🙂
   Het is een moeilijke oefening hè, dat spreken in publiek. Achteraf kan je wel tevreden zijn, maar die tien doden sterven is wel een hoge prijs 🙂

 2. Bij 892 : stemmetjes kan je leren! 🙂 Oefening baart kunst. Probeer maar en kindjes vinden het super.
  Bij 893 : Voor meer zelfvertrouwen zou ik ook willen tekenen.

  1. Ik zal het nog eens proberen 🙂
   Ze zouden dat toch ergens moeten uitdelen hè, dat zelfvertrouwen. Het is niet altijd terecht dat we daar niet genoeg van hebben. Ik zie bij jou ook al niet waarom je niet alle nodige zelfvertrouwen zou hebben, ferm madam gij 🙂

 3. 893: je hebt in mijn hoofd gekeken.
  894: mijn oudste deed het en is héél slim, ik durf zeggen dat haar vader ook hoogbegaafd was (alleen jammer dat hij dan maar een fractie gebruikte van al dat verstand). Ik gebruik hoofdzakelijk mijn boerenverstand.
  896: ook my side of the bed. Mijn vader zei altijd dat het als koppel omgekeerd moest zijn. Ik vind dat je als koppel alle kanten van het bed mag zien 🙂
  899: mobaja!
  900: ik heb een pamper aangedaan om op het feest van mijn 50ste verjaardag te speechen, maar we hebben gelachen en de adrenaline stroomde.
  Ik zie het niet zitten om aan zo’n reeks vragen te beginnen omdat er inderdaad onnozele tussen zitten, maar ik geniet wel van wat jij er weet bij te brouwen.

  1. 893: ja, we hebben soms veel van elkaar, wij.
   894: er is er hier eentje hooggemiddeld intelligent. ik durf niet zeggen dat hij dat van zijn vader heeft. van mij ook niet persé, hij kan het gewoon van zichzelf hebben.
   896: haha!
   899: fijn dat ik gelijk krijg.
   900: ik zou het niet durven.
   Ik heb een stramien gevonden waarin ik deze vragen nogal vlot kan beantwoorden. Een eerste punt is dat ik best niet op voorhand ga lezen wat er komt, want dan heb ik er geen zin meer in. Het tweede is dat ik op dinsdag of woensdag de vragen beantwoord, en ik één of twee dagen later nog ga overlezen en aanpassen. Want soms komt er gewoon niks spontaan op het moment zelf. Punt drie is dat ik ervan uitga dat ik twee vragen wat diepgaander beantwoord. Voor de rest mag ik er wat lichter overgaan, of ontwijkend antwoorden, en heel af en toe mag ik een joker inzetten. Beantwoord ik meer vragen diepgaan, tof. Maar het hoeft niet. En zo kan ik de onnozele vragen toch wat ontwijken.
   Zoals ik tegen Meneer Pannenkoek al zei: ik heb de indruk dat hoe dichter we tegen de 1000 komen, hoe absurder de vragen worden. De inspiratie was precies toch wat op.

  1. Ik denk dat verstandig en wijs zijn belangrijker dingen zijn dan slim zijn. Iemand die slim is, doet daar inderdaad niet noodzakelijk iets mee.
   Bedankt voor het compliment 🙂

 4. ah ik heb een ochtendhumeur en zie eerste momenten ’s ochtends niemand, dus vaak zeg ik geen goeiemorgen. En als het gezegd wordt, tja, dan zijn daar geen extra rituelen of vaste gezellige momentjes aan gekoppeld. Welterusten is voor mij echter deel van het in bed steken van kindjes, van samen boekje lezen, knuffelen enz, dus dat vind ik veeeeel aangenamer.

  ‘k heb even moeten opzoeken welke de wereldwonderen zijn maar het Collosseum staat daar op dus die heb ik ooit al gezien.

  1. Ik zeg wel goeiemorgen, maar daarna word ik liefst met rust gelaten en zeg ik liefst ook niet veel.

   Ik heb die wereldwonderen ook moeten opzoeken. Zelfs het Collosseum heb ik nog niet gezien 🙂

Zeg het eens?