Op donderdag is het hier Throwback Thursday. Dan bedenk ik een willekeurige zoekterm, en zoek aan de hand daarvan foto’s op in mijn fotoarchief.

We kregen veel regen de laatste week. Heel veel regen. En alsof dat nog niet genoeg was: ook hier meer regen. Ik heb niet echt heel veel regenfoto’s, maar de foto’s die ik heb, vind ik leuk. Dus: regen.

Een foto van lang geleden, gemaakt door mijn ma. Van Herman en Janna, in de regen. Wanneer? 2007. Waar? Lijkt me heel erg duidelijk.

paris0708hu_21

Kleindokkaai in de regen, februari 2014. Met de centrale in de achtergrond. De Kleindokkaai heeft ondertussen een enorme transformatie ondergaan.

WP_20140220_16_11_47_Raw

Juli 2016. Onderweg naar huis na een mobilhome-vakantie gevuld met pech. Doorrijden om er op tijd te geraken. Dat typische, triestige gevoel als je naar huis komt: de E411 in de regen. Het geel klakske doet betere tijden vermoeden.

20160723_075950

Een jaar later, 3 foto’s van dezelfde dag (01/07/2017). Een ganse dag regen, maar toch betere tijden. Vertrek vanuit Petegem-aan-de-Leie.

20170701_081831

De Tour volgen op TV. Een uitgeregende tijdrit in Düsseldorf.

20170701_160336

Zo ver reden wij niet, we wachtten de Tour op in de buurt van Luik, bij de mijn van Blegny.

20170701_161137

November 2017. Regen op de parking van de Colruyt.

IMG_20171120_134424_627

Regen, of sneeuw?

20171211_105546

Nog een kortverhaal. 15 juli 2018. We stonden op een mooie, zonovergoten camping in Mantenay-Montlin.

20180715_163551

Het was er wel droog.

20180715_163006

We kregen een gigantische hoosbui over ons heen.

20180715_182529

Maar gelukkig kregen we ‘s avonds ook nog een mooie zonsondergang.

20180715_211715

Parkings en regen inspireren mij precies tot deprimerende foto’s. Parking van de Delhaize in Wondelgem (december 2018).

20181207_142551

26 juli 2019. Die keer dat de Tour, en wij ook, de plannen moesten omgooien door noodweer.

20190726_172023

We moesten met een grote boog om het noodweer heen.

1564167012729

Eenmaal op de camping in de Alpen gearriveerd, zat er niets anders op dan de regen uitzitten.

IMG_20190728_115913_383

De regen hield op, het klaarde niet helemaal uit maar het leverde toch mooie plaatjes op.

20190728_150028

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

30 reacties

 1. Er zit zoveel schoonheid in die troosteloosheid. Ik hou er wel van. Ook hier is het nu aan het regenen…
  Die parking in Wondelgem… daar is ooit een kennis van de tennis (toen ik nog tenniste) – lang geleden – neergebliksemd op de parking. Hij heeft het overleefd, maar wel nauwelijks. Een heel aardige man, ik weet niet hoe het hem verder is vergaan. Ik ga hem direct eens googelen. Waar een blogje toch allemaal toe leidt…

  1. Inderdaad, ook troosteloos is mooi.
   Lang geleden, over hoe lang geleden heb je het dan? Ik ben daar namelijk op twee straten van opgegroeid. Misschien moet ik me er wel iets van herinneren? Het zegt me vaagweg iets.
   Zot hè, hoe vaak we tot de constatatie komen dat het een kleine wereld is.

    1. Geoffrey Burton ken ik wel, heel goeie muzikant!
     Ik ben in 1989 naar Mariakerke verhuisd, dus ik zou dat eigenlijk nog wel moeten weten. Ga eens vragen aan mijn ma of zij zich dat voorval herinnert.

  1. Ja, ik doe er met veel liefde nog een schepje bovenop 😉
   Jazeker, dat is een Tourpetje op het dashboard. Een jaar later hadden we een mooie gele pijl om mee te nemen 🙂

       1. Of de vermaarde ‘Hollandse bocht’ toen al bestond, weet ik eigenlijk niet. Wij zijn die dag de berg een paar km opgelopen waarbij we onderweg een prachtig plekje vonden met schaduw en drinkwater bij de hand een prachtig zicht op de nadering van de renners een paar bochten onder ons. En het was natuurlijk feest met de fantastische solo van Gert-Jan Theunisse en de zege in de bollentrui. 😊

        1. Och, je doet me goesting en heimwee krijgen, dat moet een erg mooie dag geweest zijn. Wij vermijden over het algemeen de cols, maar ik heb mooie herinneringen aan een dagje Col de la Colombière, héél lang geleden.
         Altijd leuk hè, als landgenoten het goed doen. Extra feest 🙂

        2. Ik vond het in vele opzichten een fijne Tour dit jaar. Wout Van Aert was er eentje van 🙂 Maar niet alleen dat, ook het parcours was behoorlijk aangenaam, en die verpletterende tijdrit de voorlaatste dag was echt spectaculair. Wat ik ook fijn vind, is dat al die jonge tafelspringers het zo goed doen. Verfrissend!

 2. Regendruppels zorgen voor mooie foto’s. Een regendag, of twee😉, oké, broodnodig ook. Maar ik zou perfect met alle dagen zon en nachten regen kunnen leven. Of vraag ik nu teveel!?

  1. Je vraagt absoluut niet teveel, ik zou dat ook wel willen.
   Maar het is waar, regendruppels kunnen voor mooie foto’s zorgen 🙂

  1. Toen ik dit bericht klaarzette, wist ik nog niet dat het hier nog eens lekker een hele voormiddag ging gieten. Het was weer héél gezellig. Not. Geef mij ook maar zon en lekker warm weertje, het is meer dan genoeg geweest! Volgende week iets vrolijkers 🙂

 3. Ik vind je foto’s wel leuk, eigenlijk tof dat je zoveel foto’s hebt van regen! Ik heb een haatliefde verhouding met regen. Meestal kan ik ze wel verdragen en soms voel ik me er zelfs levend door. Als je ploetert met je fiets door de regen en denkt ‘Dit deert me lekker niet’, je voelt de druppels op je vallen en de natuur gaat gewoon z’n gang, dan kan ik me zo één voelen met de natuur. Ik verkies regen veel liever boven wind, in elk geval.

  1. Ik ben het met je eens, ik vind wind ook erger dan regen. Maar fietsen in de regen doe ik over het algemeen ook niet graag. Zeker als het heel hard regent en het water in mijn ogen loopt. Altijd schrik dat ik mijn lenzen ga kwijtraken 😀

   1. Ah, dat vind ik nu niet erg! Ik heb ook lang gefietst met lenzen, maar wel met een goede regenvest. En zoals je weet al een tijdje geen lenzen meer door laseroperatie 😀

    1. Ik ben niet zo’n held in goede regenkledij, omdat ik jarenlang maar anderhalve kilometer moest fietsen naar het werk, en omdat ik nu zelden in de regen ga fietsen. Bij mij zullen de lenzen moeten blijven!

 4. regenfoto’s lijken wel meer op elkaar dan niet-regenfoto’s, zeker als ze door een ruit getrokken zijn, valt me op :p

  zo’n hoosbui op zo’n droge grond is gevaarlijk eh, dat overstroomt veel sneller

  1. Ik zie gradaties in tristesse 🙂

   Inderdaad, zo’n hoosbuien bij droogte zijn niet te onderschatten. Ik heb toch wel met de nodige ongerustheid toegekeken.

Zeg het eens?