Op donderdag is het hier Throwback Thursday. Dan bedenk ik een willekeurige zoekterm, en zoek aan de hand daarvan foto’s op in mijn fotoarchief.

Vroeger dronk ik regelmatig een glas porto en/of wijn, dezer dagen drink ik nauwelijks nog alcohol. Toen we stopten met roken, ben ik tijdelijk (dacht ik toen) ook gestopt met alcohol drinken, omdat drinken en roken bij mij nogal hand in hand gingen, en een alcoholstop de rookstop zou vergemakkelijken. Bleek toen dat het stoppen met porto en wijn drinken ook nog andere voordelen had: veel minder hoofdpijn, bijvoorbeeld. En zo nam ik mijn oude gewoonte niet opnieuw op, en drink ik nu enkel nog héél occasioneel een glaasje schuimwijn of wijn. Ik voel me er beter bij. Het is ook goed voor de weegschaal, moest ik nog alcohol drinken, je zou me kunnen rollen, denk ik. In ieder geval, of ik nu nog drink of niet, de zoekterm “wijn” levert leuke resultaten op.

12/04/2001, paasvakantie in RCN De Flaasbloem in Chaam. Moeder en dochter. Toen werd er wel nog geaperitiefd. Met nootjes en al.

chaam064

Milan leest zijn nieuwjaarsbrief voor, onder toeziende (strenge?) blik van moeder en tante. (01/01/2002). Met een flesje wijn erbij.

nieuwjaar200205

Opnieuw Chaam, paasvakantie 2003. Muziek maken met een lege wijnfles, ze leren het hier van de besten.

CIMG0154

Janna moest wel haar neus dichtknijpen, wijn ruikt vies!

CIMG0156

(ik dacht dat ik ergens een foto had van “de meester”, maar blijkbaar niet).

Augustus 2004. Drie zusters en een grootmoeder. (Hilde – grootmoeder – mezelf – Christine)

DSCN0013

Glaasjes in het gelid. (Wondelgem, 2009)

07_090104

Af en toe wordt er toch nog een glaasje gedronken (december 2019)

20191207_131117

Nog wat leuke flesjes om mee te eindigen. Mooie fles en mooie naam.

20181208_114505

Er staat een L te veel, maar het is wel leuk. Ooit moet ik eens een fles van het domein Milan bemachtigen.

20181208_114456

Een wijn Janna zie ik niet snel verschijnen, dan maar een fles uit haar geboortejaar.

20180609_115950

En deze vind ik schitterend natuurlijk. Ooit wordt het ook wel eens een reisbestemming, Saint-Saturnin. Er zijn vele gemeenten met de naam Saint-Saturnin, misschien moeten we er eens een volledige reis aan wijden.

received_10215925898516893

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

21 reacties

 1. Aperitieven met porto of een glas wijn is hier ook heel lang een gewoonte geweest. Eén glaasje, meer niet.
  Toen ik diabetes kreeg moest ik sowieso stoppen met de porto (die ik lekkerder vond dan de wijn), en sindsdien drinken we af en toe nog eens een glaasje Pineau de Charentes of Floc de Gascogne. Iets waar ik nu echt niet zot van ben is champagne of cava. Of gin tonic. Ik ben geen zoetbek, behalve wat drankjes betreft.

  1. Wijn, porto, cava, champagne… ik lust het allemaal 🙂 En voor de rest is er weinig wat ik lust, vooral ook de zoetere dingen. Maar ik drink nog zelden.

 2. Vroeger werd er inderdaad goed doorgedronken en aperitieven was heel belangrijk. Herkenbaar op je foto’s.
  Ook bij mij is dat zeer sobertjes geworden. Een glaasje eten bij het eten, maar zeker niet iedere dag.

 3. De titel foto met de glazen is prachtig , die glazen glanzen en flonkeren. Wijn is niet zo mijn ding dus zulke mooie flessen heb ik niet in huis. Ik drink liever een longdrink van gin met jus ‘d orange, , geen bier of wijn.

  1. Die foto is één van de oudste uit mijn digitaal archief, van 2000.
   Mijn ouders zijn liefhebbers, dus voor hen kopen we wel vaak een flesje. En dan let ik al eens meer op een leuke fles dan op een goed jaar 😀
   Ik ben geen fan van gin, en ook niet van bier. Wijn drink ik dan wel weer graag. Maar nog zelden dus. Ik krijg er ook veel te snel hoofdpijn van.

   1. Daar staat wijn helaas om bekend. Gin is puur ook niet te drinken( vind ik) maar met “jus”of tonic lekker fris. Bij het eten drink ik sowieso niet en als dat eigenlijk een beetje moet wegens feestelijkheden heb ik liever bitter lemon en ben dan altijd de BOB. want ik geef echt niets om wijn als lust ik wel +bijv. een pinot grigio

    1. Ik vind het echt onzinnig dat alcohol vaak gelijkgeschakeld wordt met gezelligheid. Ook zonder alcohol kan je plezier hebben. (hoewel sommige feestjes net iets beter te verdragen zijn als je lichtjes aangeschoten bent, haha!)

     1. Ik “drink”over het algemeen allen in de avond thuis. Omdat ik het liefst mijn eigen drankje drink maar men dat meestal niet standaard in huis heeft en het in de horeca onbetaalbaar is. ( buitenlands gedistilleerd + vruchtensap dus dubbel duur) dat heb ik er niet voor over en vind bitter lemon ook lekker. Ben dus altijd de BOB.

  1. Neen, dat wist ik absoluut niet, was een muziekkeuze 🙂 Wel een leuke verrassing achteraf. We kochten er al eens voor mijn ouders ook, toch geen klachten gehad achteraf.

Zeg het eens?